Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

15 februari 2023

SVHA 1 speelt uit tegen Arnhemse Boys

1e helft
Warming-up zag er goed uit…

Na de gespeelde wedstrijd uit tegen Uchta, was het vertrouwen goed in de groep.

We begonnen zoekende om hoe Arnhemse-Boys speelde.. maar beide teams waren aan elkaar gewaagd. Veldspel was dan ook leuk om naar te kijken, beide ploegen kregen goede kansen met daarbij ook fraai spel. De kansen die we kregen, die vorige week wel erin gingen, daarvoor stond nu een goede keeper in het goal bij de Arnhemse boys, die zijn elftal goed op de nul hield.

Helaas kwamen de Arnhemse boys op een 0-1 voorsprong in de 25ste min. Even niet verdedigend omschakelen, wat dan wordt afgestraft. Vlak voor de rust kreeg Bram een duel waar beiden het duel aangingen binnen de 16mtr, maar werden wij zwaar bestraft met een penalty. Het was de aanvaller die als eerste een arm op de schouder legt om zich er doorheen te wringen, maar de scheids zag alleen dat wij verdedigend de hand op hun schouder hadden liggen: 0-2.

2e helft 
We waren druk met elkaar aan het overleggen hoe we snel de aansluit treffer konden maken en hebben de opstelling aangepast naar een 4:4:2 systeem met de punt naar voren, om meer druk op hun helft te geven. Na 15 min moesten we wat proberen om 1:1 te spelen en dus een verdediger eraf (Cas) en aanvaller erbij (Mark).

We hadden hierdoor weer meer grip en concludeerden dat wij ook een penalty meekregen door een goede actie van Maikel, die werd neergehaald door de keeper van de boys. Paul kon ons dan ook weer in de wedstrijd krijgen met de aansluittreffer; helaas werd deze slecht ingeschoten. Daarnaast kregen we nog wat mogelijkheden die niet goed werden uitgespeeld. We probeerden met wat frisse wissels erin Rick (Calvin), Sem (Mart) en Paul (Remco) nog wat te creëren. Een aantal min later kreeg Mike zijn 2e overdreven gele kaart en moest met rood van het veld af. De boys maakten hier dan ook gebruik van en het werd een geflatteerde uitslag: 0-5.

Gezien alle uitslagen is dit natuurlijk gigantisch zuur; we hadden goede zaken kunnen doen. 

Vooralsnog wensen wij iedereen een fijne carnaval toe en bedankt voor jullie komst naar het sportpark.