Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

SVHA 1 speelt een derby tegen SDOO

1e helft 

Op zaterdag 12 november 22 speelden we een mooie streekderby, thuis tegen SDOO. We hadden ook twee toppers erbij van de pupillen: Vinnie Janssen en Luuk Peters. Ze gaven al het goede voorbeeld toen ze samen ieder een bal op de goal af mochten lopen op de keeper van SDOO. Beiden natuurlijk goed afgewerkt. Klasse mannen! We wensen jullie veel voetbalplezier in een mooie toekomst die jullie te wachten staat.

Mijn spelers wisten wat er van ze wordt gevraagd; dezelfde passie als toen we tegen Arnhem- Zuid speelden. SDOO had het betere van het spel, maar je ziet wekelijks terug dat we steeds sterker worden in ons balbezit. We probeerden dan ook veel de spitsen te bereiken, veelal aan de zijkant bij Maikel die veel langs zijn tegenstander kwam. Helaas was de aansluiting niet op tijd om de goede voorzet binnen te schieten. De scheids heeft niet in ons voordeel gewerkt; we hadden eigenlijk echt een penalty moeten krijgen door het neerleggen van Maikel. Helaas zat het geluk niet aan onze zijde. Er waren dan ook regelmatig ongeregeldheden. Nu zou je zeggen dat dit hoort bij een derby, maar we kregen ook een paar gele kaarten en een rode kaart. De scheids zag dat Bart een slaande beweging maakte, dus we moesten met tien man verder; een speler van SDOO gelukkig ook. SDOO kreeg vlak voor tijd een vrije trap op ongeveer 25 meter. Wij stonden even niet op te letten en liepen niet mee met de speler van SDOO: 0-1 achter. SDOO kwam dan ook vlak erna op 0-2 en gelukkig stond Hans scherp te vlaggen en werd de goal afgekeurd.

2e helft

We wisten wat we besproken hebben in de rust; dat we er een tandje bij moeten zetten.

We hebben in de tweede helft dan ook gevochten als tijgers. Het werd dan ook een open wedstrijd waar wij op balbezit de betere ploeg waren…we hielden de druk hoog op de verdediging van SDOO. We kregen rond de 65ste min een vrije trap mee op randje 16 meter. Sjoerd schoot deze bal briljant in de kruising: 1-1. Op basis van alleen de tweede helft hadden wij eigenlijk het meeste recht op de 2-1 en die werd dan ook gemaakt door Maikel…waar de grensrechter het helaas anders zag…en de goal werd onterecht afgekeurd . We hebben toen nog wel wat mogelijkheden gehad, maar de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Volgende week wacht ons een lastige wedstrijd DFS uit.. maar bal kan raar rollen, dus dan gaan we ervan uit dat die de goeie kant op rolt in ons voordeel.

Supporters, bedankt voor jullie mooie vuurwerkspektakel en jullie ondersteuning! Waar zouden we zijn zonder onze supporters, volgende week weer met zovelen.

Vrijwilligers, bedankt voor jullie hulp in alles. Dit wordt zeer gewaardeerd.

Groeten 

Rober /staf