15 september 2014

SVHA 1 scoort zeer onvoldoende tegen goed Eendracht

HERVELD – De wedstrijd tussen SVHA 1 en Eendracht 1 was er één om snel te vergeten. De hoofdmacht van Eendracht bleek 2 maatjes te groot voor het jonge SVHA elftal van Henk Stuivenberg. De bezoekers kwam in de eerste helft al op een verdiende 0-2 voorsprong waar in de 2e helft al snel afstand werd genomen en de wedstrijd eindigde in 1-5.

Als onze pupil van de week Marijn Swartjes een prachtige goal heeft gescoord op het zonnige sportpark Jan van Baal staan de 2 teams van SVHA en Eendracht Arnhem klaar om te beginnen. SVHA verloor haar eerste wedstrijd uit bij SDOO(zie: SVHA 1 doet zichzelf te kort tegen SDOO) maar had wel het betere veldspel. Vandaag was er niets van dat veldspel te zien. SVHA had de bal wel en kon ook nog wel het middenveld inspelen maar eenmaal ingespeeld was de druk van het goed voetballende Eendracht zo groot dat het direct tot balverlies en een scherpe omschakeling leidde. In de 13e minuut zet Eendracht dan ook verdiend de 0-1 op het scoreboord.

Dan direct na de goal snijd SVHA door de verdediging van Eendracht. De defensieleider van de blauw gekleede Arnhemmers trekt aan de noodrem en vloert de SVHA speler op de rand van de 16. De scheidsrechter fluit direct voor een vrije trap. Ik schrijvende dit als KNVB scheidsrechter concludeer dat hier maar één straf op had kunnen staan, dat was het tonen van de rode kaart voor het ontnemen van een scoringskans. Goed de scheidsrechter besluit dit niet te doen en drukt daarmee ze stempel op de wedstrijd. De Groen / Witte hadden het moeilijk zat tegen 11 van Eendracht, wellicht hadden 10 man wel op de knieën gegaan voor de heren van SVHA 1.

Enkele minuten later laat de scheidsrechter zien dat hij wel consequent is. Want in de 19e minuut gebeurd de situatie zoals voorheen beschreven nu bij SVHA. De speler van Eendracht is los en lijkt te gaan scoren. Echter word ook deze speler gevloerd net buiten de 16 en houd de scheidsrechter ook hier de kaarten op zak.

Dat SVHA geen grip krijgt op Eendracht is in de 22e minuut duidelijk. Een goeie actie van de rechtsbuiten van Eendracht en een op maat gegeven voorzet zorgt voor een knappe afronding voor de Arnhemmers. 0-2.

Eindelijk lijken de mannen van SVHA boos te gaan maken en word het zo een 15 minuten wat sterker. Grote kansen voor Pieter Mantel en Jesse Schreuder worden gemist en de aansluitingstreffer blijft uit. Als er nog wat mogelijk was in deze wedstrijd moest in deze fase een tik worden uitgedeeld. Rust.

In de rust heeft trainer Henk Stuivenberg kei hard ingegrepen en wisselt 2 spelers. De trainer was duidelijk niet tevreden en handelt meteen. Nog geen 2 minuten in de 2e helft staat alweer de 0-3 op het scoreboord. SVHA heeft nu wel iets meer de bal maar doet er net zo veel mee als in het eerste half uur van deze wedstrijd. Wederom wordt de ploeg weg gespeeld en is het 0-4. Gelukkig zet dan Elkjear Rikken de stand op 1-4. Een knappe kopgoal van de behendige middenvelder doet het sportpark nog enigsinds lachen. Helaas is het slot akkoord voor Eendracht wat aan de hand van een penalty de stand op 1-5 zet.

Ik heb vandaag echt geen man of the match gezien, dus die benoemen we vandaag ook niet. Het zal beter moeten volgende wedstrijd en dat weten de jongens zelf ook. Er zal hard gewerkt gaan worden voor betere resultaten. Wij hebben vertrouwen in jullie jongens. Zet hem op!

Volgende wedstrijd is tegen Arnhemia uit om 14:00 op Sportpark de Bakenhof in Arnhem. Arnhemia verloor tegen Krayenhoff met 2-1 dit weekend en wist in haar eerste wedstrijd een punt te pakken tegen Elsweide(Lees: 2-2). Tot dan!