22 september 2014

SVHA 1 pakt eerste 3 punten tegen 10 man Arnhemia

Na een stugge competitiestart van SVHA 1 waar het zichzelf te kort deed tegen SDOO 1 en gewoon veel te kort kwam tegen Eendracht Arnhem 1 stond vandaag SVHA voor een lastige uitwedstrijd bij Arnhemia. Arnhemia had het ook zwaar met hun competitiestart en wist enkel een punt te pakken tegen Elsweide.

Dit in het achterhoofd gaf deze wedstrijd meteen extra belangen mee. Beide ploegen hebben het moeilijk en kunnen deze wedstrijd gebruiken om in een zetel te komen. De wedstrijd begint dan ook leuk met kansen over en weer met een negatieve hoofdrol voor de speler van Anrhemia. Na een half uur schopt de speler na en dat ontgaat de scheidsrechter niet. De scheidsrechter toont de rode kaart en SVHA ziet mogelijkheden ontstaan voor de winst met nog een uur te spelen.

Dat het niet altijd mee zit tegen 10 man blijkt wel als Arnhemia tot overmaat van ramp ook nog een penalty krijgt en de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zet. De rust kwam dan ook op een goed moment zodat trainer Henk Stuivenberg de Herveldse jongens even op de juiste plek kon zetten.

In de 2e helft stelt SVHA orde op zaken. De groen / witte gaan het niet laten gebeuren hier punten te laten liggen tegen met alle respect de 10 Arnhemmers. Eerst is het Ali Saleh die met een penalty de gelijke stand op het scoreboord zet. Het is dezelfde Ali die de Herveldse ploeg in een zetel helpt en de 1-2 laat optekenen. Arnhemia lijkt van slag en met een eigen doelpunt wordt het 1-3. Het slotakkoord is voor Leon Latta die een eindestand van 1-4 neer zet.

We zijn trots op onze mannen, na vorige week een behoorlijke tik gehad te hebben, hebben zij zich toch goed herpakt en de winst afgedwongen. Volgend week speelt het eerste elftal niet. De eerstvolgende wedstrijd staat voor 5 oktober om 14:30 bij Elsweide 1. Hopelijk tot dan!

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd