6 november 2022

SVHA 1 ontwikkelt zich stukje bij beetje

Beste lezers,

Op zaterdag 5 november 2022 is er wederom een belangrijke wedstrijd voor ons,  vooral nu de drie punten die we vorige week tegen Arnhemia hebben behaald er weer af zijn gehaald. Arnhemia heeft de moeilijke keuze moeten maken om zich terug te trekken uit de competitie. SVHA wenst Arnhemia sterkte met de wederopbouw van hun selectie!

Dan gaan we nu over tot de orde van de dag:

1STE HELFT

Ik zag als trainer samen met mijn staf dat de spelers er zin in hadden. De warming-up zag er goed uit en de koppies waren ontspannen! We begonnen dan ook zeer goed aan de wedstrijd, Qua balbezit bleven we rustig en lieten de bal van voet naar voet gaan… in procenten uitgedrukt was 40/60% de bal in ons bezit. Zolang je zelf de bal hebt kan de tegenstander je geen pijn doen. Ons spel werd daardoor ook vele malen beter; het was gewoon een genot om naar te kijken. Er werd voor elke cm geknokt door de spelers en ondanks dat we niet direct echte kansen kregen hadden we wel veel mogelijkheden om een goede kans te creëren. Wellicht moeten wij soms qua keuzes sneller gaan handelen in aanvallend opzicht, aangezien we maar moeilijk tot scoren komen. We hebben een jonge ploeg, dus iedere wedstrijd is een ervaring rijker, maar we moeten onszelf wel belonen voor hoe we staan te voetballen.

Verdedigend stond een ieder zijn mannetje, maar met voetbal is de concentratie heel belangrijk tot de laatste minuut van de eerste helft. Zuid-Arnhem heeft ook mogelijkheden gehad, maar we kwamen niet echt in gevaar…tot de laatste drie minuten. Een kleine miscommunicatie en de bal gaat erin, vlak voor rust. Dit is niet verdiend, maar we hebben er wel mee te maken.

2E HELFT

In de rust heb ik mijn spelers natuurlijk met lovende woorden toe gesproken en met elkaar besproken waar wij Zuid-Arnhem pijn konden doen. We hebben dan ook geen reden gehad om te gaan wisselen, de concurrentie onder elkaar is goed te voelen. We blijven ernaar streven dat een ieder moet blijven knokken om zijn plek te behouden.

We begonnen in de 2e helft minder, niet zoals we in de 1e helft begonnen.. we waren wat slordig aan de bal en daardoor kreeg Zuid-Arnhem ook kansen die ook werden benut. Wederom is het hier qua keuzes maken een negatief verhaal..ik zeg altijd tegen mijn spelers dat ze de wedstrijd moeten lezen en goed observeren. Na 10min ongeveer kwamen we op een 2-0 achterstand. Natuurlijk moeten wij risico’s gaan nemen om de achterstand zo klein mogelijk te maken. Helaas was de scheidsrechter niet altijd even consequent in zijn keuzes en kwamen we met 3-0 achter, maar wij bleven wel gewoon ons veldspel behouden.

Mike scoorde een geweldig doelpunt van ongeveer 25 meter in de kruising: 3-1. Je zag aan de spelers dat ze het niet wilden opgeven. We zijn dan ook 1:1 gaan spelen om de druk op Zuid-Arnhem te houden. Helaas bleek de scheids wederom niet in ons voordeel deze tweede helft. Paul werd omver gelopen in de 16mtr en wij kregen geen strafschop die we wel hadden moeten krijgen. Dan had het nog een spannende wedstrijd kunnen worden. Helaas hebben we onszelf vandaag niet kunnen belonen en werd de einduitslag 4-1. Wij vinden de uitslag zeer geflatteerd natuurlijk, maar ik weet wel zeker dat we met een goed gevoel richting zaterdag gaan in onze thuiswedstrijd tegen SDOO.

Supporters, wederom bedankt voor jullie steun, top dat jullie er steeds bij zijn.. helaas konden we jullie niet belonen, maar we hopen natuurlijk dat jullie ons blijven steunen in goede en slechte tijden. Laat zien dat SVHA hun support kan gevenn kom a.s zaterdag met velen naar ons mooie sportpark.