27 november 2022

SVHA 1 lijkt wel wat peper te kunnen gebruiken

1e helft

Op 26-11-22 speelden we een uitwedstrijd tegen Kesteren. We speelden op een bizar slecht veld, maar daar hebben beide teams last van zou je zeggen. Voor mijn gevoel hadden we het de eerste 35 min allemaal onder controle. Kesteren heeft wel de betere kansen gekregen in tegenstelling tot wat wij hebben gecreëerd. Heel eerlijk – en met alle respect – het veldspel was eigenlijk niet om over naar huis te schrijven. Wij als SVHA missen toch nog teveel voetbalintelligentie. We zijn begonnen met een 1-4-4-2 systeem om een extra middenvelder te creëren om zo verdedigend beter en compacter te staan en aanvallend dan met snelle spelers – in dit geval Wessel en Maikel – te kunnen counteren. Helaas kwam dit niet uit. Er waren teveel spelers die ver onder hun kunnen speelden, veel onnodig balverlies, onrustig aan de bal, verkeerde keuzes maken in balbezit.. noem maar op.

De laatste 10 min van de 1e helft was dan ook om je voor te schamen. Zoals wij de goals weggeven verdedigend gezien, want de verdediging begint en staat vanuit de spitsen en middenveld, maar we hebben er wel weer mee te maken: drie doelpunten en dat kunnen de spelers zichzelf aanrekenen.

2e helft

In de rust heb ik mijn indrukken van de eerste helft bij de spelers proberen over te brengen. We zijn spelen met ons eigen systeem. We spelen graag met een 1-4-3-3 systeem: hoog druk zetten in het algemeen. Je zag zeker verbetering in duels en het veldspel met vlagen. We kregen nog een onnodig doelpunt tegen: 4-0, maar zelf hebben wij in de 2e helft wederom nagenoeg geen kansen gecreëerd.

We gaan hier wederom met elkaar aan werken en dan moeten we het thuis tegen Lienden maar laten zien. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 13.00 uur i.v.m. de wedstrijd van het Nederlands elftal om 16.00 uur. Zo kunnen we de wedstrijd met elkaar in de kantine bekijken.

Supporters en vrijwilligers wederom bedankt voor jullie komst en inzet.