Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

4 april 2023

SVHA 1 laat zich niet tegenhouden door een beetje slecht weer

Op 1-4-2023 stond de wedstrijd tegen SDOO in Heteren op het programma. Natuurlijk hoeven we niet te zeggen wat dat betekent voor de supporters/spelers van SVHA. Wij als staf hadden er veel vertrouwen in, we hebben er hard voor getraind en het wordt nu eens tijd om onszelf te gaan belonen en…dat het geluk aan onze kant staat.

 Opstelling

Calvin.       Bram.     Peter.       Sem

                          Mike

          Coen.                      Wessel

                         Rick.k

              Mark.               Maikel

Wissels

1.cas 

2.sjoerd

3.bart

4.harm

5.rick.w

1e helft

We hadden een goede warming-up, koppies stonden goed. Spelers werden bij opkomst veld door vuurwerk en fakkels ontvangen. Dit gaf dat extra zetje aan de spelers om dat derby gevoel te geven.

Begin van de wedstrijd was slordig. Handelingssnelheid moest omhoog in B.B en we maakten het onszelf even lastig, waardoor SDOO beter in de wedstrijd kwam. SDOO kreeg hierdoor ook directe kansen, maar Okke stond deze wedstrijd sterk te keepen. Helaas was de scheidsrechter niet de beste man van het veld, waardoor SDOO op 1-0 voorsprong kwam uit een zuiver buitenspel situatie. Hans bleef dan ook met de vlag terecht omhoog staan, waarop de scheids reageerde dat hij zelf op één lijn stond, maar wij wisten wel beter. We bleven onze rug rechthouden en bleven strijden voor elke meter, hier en daar aan onze zijde kregen wij wat gevaarlijke situaties en we gingen met een ruststand van 1-0 richting de kleedkamer.

In de rust hadden we met elkaar besproken dat we na 15 min met die spitsen gaan spelen. Dit om aanvallend gevaarlijker te worden. We hadden één wissel toegepast Calvin; (gele kaart) voor Cas.

2e helft

De spelers wisten wat te doen, ondanks het slechte weer en op sommige plekken op het kunstgrasveld waterplassen.. na 15 min creëren we niet de directe kansen die we wel wilden, dus heb een verdediger eraf gehaald (Peter) en aanvaller (Sjoerd) erbij.

Dus met een 4:3:3 systeem moesten we laten zien dat we terug kunnen komen. Al binnen de 5 min stond Maikel oog in oog met de keeper van SDOO en schoof netjes de 1-1 binnen; beter had het niet kunnen uitpakken en de passie, beleving en werklust kwamen aan de orde. Hier en daar waren wat opstootjes en gele kaarten, maar door onze wilskracht werden we beloond door een mooie aanval aan de rechterkant, waar Mark vrij voor de goal kwam en de 1-2 binnen schoot. In de laatste fase moest onze aanvoerder Mike alle zeilen gebruiken om een rode kaart te krijgen, om zo de speler van SDOO 1:1 richting Okke te laten lopen; een kaart in belang voor het elftal heet dat (slimme overtreding).

Op basis van de 2e helft hebben we laten zien wat wij voor een elftal hebben. Dit heet beloning om hoe wij gestreden hebben en dus was de ontlading ook goed te zien bij eenieder toen de scheids er een einde aan maakte. Dat maakt voetbal zo mooi…. Super mannen, nogmaals gefeliciteerd en de strijd is nog niet gedaan. We blijven geloof houden en er komen nog mooie wedstrijden aan.

Supporters, bedankt voor jullie komst. Blijf ons steunen de komende wedstrijden met vuurwerk en fakkels (toppers)

Groeten

Rober Verbeek & Staf