30 oktober 2022

SVHA 1 laat zich niet kennen en kan met opgeheven hoofd van het veld af lopen

Na een korte bespreking en de goede warming-up…kon de wedstrijd gaan beginnen.

We hebben tijdens trainingen met tijdsdruk getraind en duidelijk gemaakt dat wij het van het voetballen moeten hebben. Dit, omdat Arnhemia een ploeg is die snel heet gebakend raakt als het even niet gaat, zoals het moet gaan. Wij kregen dan ook de beste kansen met Wessel die 1:1 op de keeper kwam. Maikel die vaak goed doorkwam en ook oog om oog met de keeper kwam, maar helaas beloonden de spelers zichzelf niet. Ik laat me maar niet uit over de tegenstander, maar op zijn zachtst gezegd liepen er een paar bij die het voor de rest van spelers enorm verziekte. Uiteindelijk kregen wij verdiend een penalty mee. Al had deze had ook veel eerder gegeven mogen worden, Paul nam zijn taak waar als penalty killer: 1-0.

Ruststand

Er ontstonden een aantal opstootjes vanuit Arnhemia richting onze spelers toen we richting de kleedkamers liepen, dus dat beloofde nog wat in de 2e helft .

2e helft

In de rust heb ik de spelers duidelijk gemaakt dat we ons goed staande houden en ook dat we zo moeten doorgaan waarmee we bezig waren, maar dan meer jezelf belonen qua doelpunten. Ik zei dat het nog weleens een heet avontuurtje kon worden en dat was in de 2e helft dan ook het geval. Veel spelers van Arnhemia kregen een kort lontje en gingen overal op in, waardoor er vele gele en rode kaarten vielen aan hun kant.

De wedstrijd werd steeds minder een wedstrijd. Arnhemia keeper ging verhaal halen bij de supporters en werd op zijn zachtst gezegd redelijk fysiek. Uiteindelijk was het de aanvoerder van Arnhemia die dit goed aanpakte en zijn verantwoordelijkheid nam, waardoor we verder konden spelen. Uiteindelijk hebben we nog 10 min gespeeld waarin mark nog de eind uitslag maakte: 2-0.

Spelers bedankt voor jullie inzet! Dit is wat er ook kan gebeuren. Hier leer je van hoe het niet moet, maar we hebben onze rug met zijn allen recht gehouden en terecht de winst binnen gehaald. Volgende week gaan we richting Arnhem-zuid . Dan kunnen we een mooie slag maken.

Supporter/vrijwilligers, bedankt voor jullie steun en aanwezigheid. Tot volgende week.

P.S.: wij gaan volgende week met de bus richting Arnhem Zuid. Er is plek over voor een ieder die mee wilt, maar vol is vol.