9 maart 2015

SVHA 1 kan niet profiteren van overtal situatie en verliest ongelukkig van Elistha

Zondag 8 maart stond de competitiewedstrijd Elistha 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 2-4 overwinning voor de ploeg uit Elst. Elistha staat voorafgaand aan deze wedstrijd knap op een 3e plaats. De spits van Elistha wist dit seizoen al 21 maal doel te treffen.

Bij SVHA zijn topscoorder Ali Saleh en Elkjaer Rikken nog steeds afwezig. Daarentegen zijn Jules Merkus en Jesse Schreuders weer aanwezig t.o.v. vorige week. Harm Ariese en Jeroen Janssen vormen wederom het centrale duo achterin. Jelmer IJkhout start op de linksback positie. Aanvoerder Pieter Mantel start samen met Nelson Konu en Rogier Jansen op het middenveld. Jesse Schreuders en Roy van de Vooren beginnen op de vleugels, en Jules Merkus begint in de spits.

SVHA begint sterk aan de wedstrijd, en dit levert na nog geen 5 minuten spelen al de eerste kans op. Het schot van Jesse Schreuders belandt op de paal.

Niet veel later krijgt Elistha de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een snelle uitval belandt uiteindelijk bij de gevaarlijkste spits van Elistha die zo zijn 22e treffer van het seizoen kan aantekenen. Net als vorige week een vroege achterstand voor SVHA.

SVHA probeert zich te herpakken. Een aantal minuten later komt Jesse Schreuders oog in oog te staan met de keeper van Elistha, maar helaas schiet hij recht op de keeper. Hierdoor blijft de stand 1-0 in het voordeel van Elistha. 2 goede kansen voor SVHA, maar opnieuw geen doelpunten.

Elistha probeert compact te spelen, laat SVHA komen, en probeert de lange bal te hanteren op de sterke spits. Na ongeveer 20 minuten voetballen slaat de wedstrijd om. Een poging van Rogier Jansen wordt van richting verandert, gaat richting de bovenhoek van het doel, en komt tegen de hand van een speler van Elistha die op de doellijn als keeper fungeert. Protesten bij SVHA, want er wordt een duidelijk doelpunt ontnomen. De scheidsrechter kan niet anders dan de speler van Elistha een rode kaart, en SVHA een strafschop te geven.

De strafschop wordt, bij afwezigheid van Ali Saleh, genomen door Rogier Jansen die de bal feilloos in de hoek van het doel schiet, 1-1. Dit is alweer de 5e gescoorde strafschop voor SVHA in de competitie (3x Ali Saleh, 1x Bart van Olderen, 1x Rogier Jansen). Elistha moet het restant van de wedstrijd met 10 man voetballen.

De ploeg uit Elst graaft zich in, laat SVHA komen, en loert op de counter. Elistha komt er voor rust nog een paar keer gevaarlijk uit. SVHA heeft moeite om met een man meer het spel te kunnen maken. Met een 1-1 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

In de rust worden er een aantal dingen besproken en rechtgezet. Er worden in de rust geen wissels toegepast.

Na rust is er hetzelfde spelbeeld. Elistha graaft zich in, en SVHA mag het spel proberen te maken. Ongeveer 5 minuten na rust komt Elistha, met een man minder, op een 2-1 voorsprong. De buitenspelval bij SVHA mislukt waardoor de topscorer van Elistha alleen op doelman Sjoerd Veldhorst af kan. In eerste instantie schiet hij recht op Sjoerd Veldhorst, maar de rebound komt gelukkig voor zijn voeten terecht, waardoor hij de 2-1 kan binnen schieten.

SVHA herpakt zich snel want rond de 55e minuut is het Jules Merkus die na een goede aanval de bal bij Jesse Schreuders weet te krijgen, die op zijn beurt de bal in de hoek van het doel binnen kan glijden, 2-2.

In het laatste halfuur wordt Leon Latta in de ploeg gebracht voor Jelmer IJkhout. De laatste 30 minuten worden alle ballen bij Elistha richting de spits geschoten. SVHA heeft het lastig met de spits van Elistha, die sterk aan de bal is. In de laatste 20 minuten komen Jeroen van Bolderik en Bart van Olderen in het veld voor Twan Aarnink en Roy van de Vooren maar ook met deze wissels lukt het SVHA niet om grote kansen te creëren.

Een kwartier voor tijd wordt er een overtreding begaan op Rogier Jansen. Hierbij ontstaat een duw en trek partij, omdat het erop lijkt dat Rogier Jansen opzettelijk wordt geschopt. De middenvelder blijkt niet verder te kunnen, en omdat SVHA al drie keer heeft gewisseld moet SVHA de wedstrijd het laatste kwartier met 10 man uitspelen.

Met 10 tegen 10 drukt Elistha SVHA naar achteren toe. 5 minuten voor tijd krijgt Elistha een corner die ineens in het doel van Sjoerd Veldhorst draait, 3-2. Vreugde bij Elistha, verslagenheid bij SVHA.

In de laatste paar minuten gaat SVHA nog op zoek naar de gelijkmaker, maar tevergeefs. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, en keert SVHA met lege handen terug naar Herveld.

Volgende week gaat SVHA naar koploper Eendracht Arnhem toe. Eendracht wint de laatste wedstrijden moeizaam maar wint deze wel. Eendracht moet met Elistha op de hielen de wedstrijd winnen om alles in eigen hand te behouden. Eendracht won dit weekend met 1-3 bij Oranje. We trappen om 14:00 af op Sportpark Over het Lage Water in Arnhem.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd