24 november 2014

SVHA 1 haalt verdiend een punt weg bij WVW Weurt

Zondag 23 november stond de competitiewedstrijd WVW 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. Door blessures van Ali Saleh en Bart van Olderen was de opstelling iets gewijzigd t.o.v. de wedstrijd tegen LOO. Elkjaer Rikken startte achter de spits, waardoor Jeroen Janssen vlak voor de verdediging mocht beginnen.

Na de overwinning op LOO ging SVHA vol zelfvertrouwen richting WVW. WVW had uit de eerste 7 wedstrijden 11 punten behaald. Een lastige klus voor de Herveldse formatie, maar geen onmogelijke.

WVW begon fel aan de wedstrijd. SVHA werd onder druk gezet, en kon moeilijk onder de druk vandaan komen. SVHA kreeg hierdoor geen grip op de wedstrijd, en dit resulteerde tot een paar kleine mogelijkheden voor WVW. Na ongeveer 10 minuten voetballen kwam Yosry Hassan ongelukkig terecht, waardoor hij schreeuwend op de grond bleef liggen van de pijn. De brancard moest er aan te pas komen om hem van het veld te krijgen. Ronald Evers was zijn vervanger. Door deze wissel werd er het één en andere omgezet. Jeroen Janssen nam de positie van Yosry Hassan over, Elkjaer Rikken kwam vlak voor de verdediging te spelen, Pieter Mantel zakte een linie, waardoor Roy van de Vooren in de spits kwam te spelen, en Ronald Evers linksbuiten kwam te voetballen.

SVHA moest zich zien te herpakken na het matige begin. Dit lukte bij vlagen, maar WVW bleef druk houden op de bal. Na ongeveer 25 minuten spelen kwam WVW op een 1-0 voorsprong. Een corner wordt vanaf de linkerkant ingedraaid. Via de ingevallen Ronald Evers belandt de bal uiteindelijk in het doel. Een eigen doelpunt van Ronald Evers, zuur voor hem, maar niet voor de tegenstander, die op een 1-0 voorsprong komt.

Met nog 20 minuten te spelen in de 1e helft probeert SVHA te blijven voetballen, dit leidt tot een paar kleine mogelijkheden, niet meer dan dat. Vlak voor rust krijgt SVHA een vrije trap na een overtreding op Jules Merkus. Rogier Jansen gaat achter de bal staan en krult de vrije trap (die nog net wordt aangeraakt door keeper) op de lat. De bal ketst terug van de lat, en Jeroen Janssen staat op de goede plek, waardoor hij de bal in het doel kan koppen, 1-1. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor de rust. Met een gelijke stand zoeken beide teams de kleedkamers op.

Na de rust begon SVHA feller en gretiger dan WVW. Er werd druk gezet, waardoor WVW moeilijk aan opbouwen toe kwam. Het eerste kwartier van de 2e helft hield SVHA dit goed vol, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Ook WVW kwam niet tot mogelijkheden.

Het laatste halfuur van de wedstrijd probeert WVW meer druk naar voren te zetten, om de 2-1 te maken. SVHA wordt verder naar achter toe gedrukt, en komt (doordat WVW het niet optimaal uitspeelt) en de goede reddingen van Sjoerd Veldhorst een paar keer met de schrik vrij. SVHA probeert met enkele counters eruit te komen. Dit leidt één keer tot een goed schot van Jules Merkus die door de keeper van WVW uit het doel wordt gehouden.

De laatste paar minuten is het vooral tegenhouden om de 1-1 uit het vuur te slepen. Als de scheidsrechter een paar minuten later voor het einde van de wedstrijd fluit, voelt het gelijkspel als een overwinning voor de formatie van Henk Stuivenberg. Door het harde werken voor elkaar slaagt SVHA er uiteindelijk in om het punt te koesteren en mee terug te nemen naar Herveld. Door dit behaalde punt en het verlies van Arnhemia bij SC Oranje stijgt de Groen / Witte formatie weer een plaatsje op de ranglijst. SVHA staat met 8 gespeeld op 7 punten en staat daarmee nog 3 tot 5 punten achter op de middenmotor.

Volgende week speelt SVHA 1 thuis tegen CHRC. CHRC kwam afgelopen weekend niet in actie. De week daarvoor hielt het knap SDOO op een gelijkspel. Om dit in perspectief te plaatsen, wist WVW te winnen van SDOO. Dus garanties zijn er niet in het voetballen. CHRC haalde 13 punten uit 8 wedstrijden. Overigens wist Eendracht Arnhem gisteren een periode te pakken tegen concurrent SDOO. De felicitaties gaan dus richting Arnhem, voor volgende week trappen we af om 14:00 op sportpark Jan van Baal. De mannen behaalde 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden, we kunnen jullie steun dus goed gebruiken, graag tot dan!

Tot slot nog even Yosry, zoals te zien is op de onderstaande foto kon Yosry aan het einde weer lachen. Echter had de laatste man heel veel pijn en lijkt het voor Yosry einde seizoen. De eerste diagnose is in ieder geval dat Yosry niet zijn enkel gebroken heeft. Echter de ernst van scheuring van de enkelbanden was nog niet te concluderen op dat moment. Het zag er in ieder geval niet goed uit. Wij wensen Yosry heel veel beterschap en wensen hem een spoedig herstel. Oja Yosry, ook nog de felicitaties namens ons. Jammers dat dit op je verjaardag moest gebeuren. Tot snel!