25 februari 2015

SVHA 1 en Candia’66 in evenwicht tijdens oefenduel

Dinsdag 24 februari stond de oefenwedstrijd Candia’66 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 20.00 uur in de avond. Candia’66 komt uit in de 4e klasse en staat daar knap op een 2e plaats. Bij Candia’66 is Bertho van Neerbos de trainer. Hij was de voorgaande 2 seizoenen trainer van SVHA.

Bij de ploeg uit Herveld zijn Jeroen Janssen, Jesse Schreuders en Elkjaer Rikken afwezig. Hierdoor worden Bart van Olderen en Ronald Evers aan de selectie toegevoegd. Harm Ariese en Ali Saleh vormen het centrale duo achterin, Twan Aarnink begint op de linksbackpositie, waardoor Jelmer IJkhout de rechtsbackpositie bezet. Pieter Mantel begint op het middenveld, waardoor Bart van Olderen in de spits start.

In de beginfase is het even zoeken voor de ploeg van Henk Stuivenberg, omdat o.a. in de verdediging het één en ander is omgezet. In het eerste kwartier heeft Candia’66 het overwicht, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. SVHA is zoekende, maar komt beter in de wedstrijd. SVHA creëert in de eerste 25 minuten twee mogelijkheden. Eerst wordt een schot van Pieter Mantel gepakt door de keeper van Candia’66, en even later verdwijnt een schot van Ali Saleh naast het doel.

Na ongeveer 30 minuten voetballen komt Candia’66 op een 1-0 voorsprong. Na een aanval van Candia’66 komt de bal terecht bij de aanvaller die met een beheerst balletje Sjoerd Veldhorst passeert.

SVHA heeft niet veel weggegeven, maar komt toch op een 1-0 achterstand. Na de 1-0 krijgt Candia’66 drie grote kansen, maar Sjoerd Veldhorst houdt SVHA in de wedstrijd door alle 3 de kansen tegen te houden.

Een aantal minuten na de goal krijgt SVHA een grote kans. Harm Ariese komt op, en geeft een slim balletje op Bart van Olderen die 1 op 1 met de keeper van Candia’66 komt te staan. Helaas schiet Bart van Olderen de bal recht op de doelman. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de 1e helft.

In de rust wordt er gewisseld. Leon Latta komt erin voor Bart van Olderen en start op de linksbackpositie, waardoor Twan Aarnink centraal achterin komt te voetballen, Ali Saleh doorschuift naar het middenveld, en Pieter Mantel in de spits komt voetballen.

Na de rust heeft SVHA meer overwicht. Er wordt weinig weggegeven, de bal gaat goed rond, en de vrije man wordt gevonden. Echt grote kansen worden niet gecreëerd in de eerste 20 minuten na rust, op een schot van Pieter Mantel die over het doel gaat na.

Na ongeveer 70 minuten voetballen komt SVHA verdiend op 1-1. Een afgeslagen corner komt terecht bij Ali Saleh die de bal op doel probeert te schieten, de bal valt voor de voeten van Harm Ariese die alert is, en de bal langs de keeper van Candia’66 binnen schiet. Na de 1-1 groeit het vertrouwen bij SVHA en dit leidt tot nog goede mogelijkheden.

Een paar minuten na de 1-1 krijgt Harm Ariese een schietkans binnen de 16 meter van Candia’66, maar deze gaat er helaas niet in. In de 80e minuut krijgt ook Ali Saleh een schietkans. De bal komt via de ingevallen Ronald Evers bij Ali Saleh terecht die aan de zijkant van het doel op 5 meter afstand de bal net over het doel van Candia’66 schiet.

Candia’66 stelt er in de gehele 2e helft niet veel tegenover. Candia’66 komt niet verder dan een schot op doel, die makkelijk kan worden gepakt door Sjoerd Veldhorst.

In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt SVHA nog een mogelijkheid op de 1-2. Sjoerd Veldhorst ziet Jelmer IJkhout aan de rechterkant van het veld vrij staan, en trapt de bal precies in de voeten van Jelmer IJkhout die de bal perfect aanneemt, even los is van zijn directe tegenstander en kan opstomen. Met een voorzet bedient hij Roy van de Vooren die de bal probeert te verlengen naar Bart van Olderen, maar Bart van Olderen kan zijn voet net niet lekker tegen de bal aankrijgen, waardoor het 1-1 blijft.

Een minuut later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Met een 1-1 gelijkspel kan SVHA tevreden terugkijken op de wedstrijd, en terugkeren naar Herveld.

Fotografie: Niet wedstrijd gerelateerd