Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

21 mei 2023

SVHA 1: een woord van dank en een blik naar de toekomst

Wij speelden onze laatste wedstrijd uit tegen Lienden, maar ik wil eigenlijk niet teveel kwijt over de wedstrijd zelf. De wedstrijd was niet meer van belang, maar wat wel van belang is zijn spelers die jaren hun inzet hebben getoond voor hun 1e elftal. Helaas konden ze niet alle drie schitteren door schorsing of blessure, namelijk Sjoerd Veldhorst (geblesseerd), Mike van Leijen (geschorst) en Bart peperkamp die wel speelde en tevens ook aanvoerder was. Wil vanuit mijzelf en mijn staf deze spelers bedanken voor hun geweldige inzet. Succes in alles met wat jullie willen bereiken in de toekomst en veel gezondheid toegewenst.

Wil graag van dit moment gebruik maken om aan te geven hoe ik heb mogen/kunnen ervaren om trainer te zijn van deze mooie club. Voordat ik als trainer aan de slag ging wist ik dat het een moeilijke taak zou gaan krijgen gezien de jonge selectie die wij tot onze beschikking hadden.

In het begin hadden wij een grote selectie van ruim 30 spelers verdeeld over selectie 1 en 2. Helaas moest het 2e elftal uit de competitie worden gehaald door omstandigheden. Daarnaast hadden wij genoeg keuzes om een mooie selectie neer te zetten en helaas horen daarbij ook afvallers die lager moesten gaan voetballen.. of gingen stoppen door motivatie of privéomstandigheden. Natuurlijk kan ik niet dit allemaal alleen. Wij hebben ook een stafbeleid die de randzaken eromheen regelen. Henk, mijn steun en toeverlaat, die mij ook veel begeleid in andere dingen dan voetbal. Ik heb zelf ook privé gezien het niet makkelijk gehad; beide ouders in korte tijd overleden wat een diepe impact had op mijn privéleven met mijn gezin en familie. Gelukkig ben ik een persoon die niet van opgeven houd en altijd positief in het leven blijft staan. 

Zoals jullie weten zijn wij helaas gedegradeerd, mede door een vrij onredelijke regel van de KNVB. Dit maakte het voor ons niet makkelijker om bij de eerste zes te eindigen.

Ondanks de tegenslagen en pech in een aantal wedstrijden die we gespeeld hebben, waarbij je niets in te brengen had, hebben wij ons best gedaan om te durven voetballen. Vanaf achteruit in de opbouw en door hoge druk te zetten op de helft van de tegenstanders. Je voetbalt nu eenmaal niet om alleen maar te verdedigen, daar horen risico’s bij. Wij zijn ook TROTS dat wij altijd met een grote selectie aan het trainen waren en dat elke speler zich meer ging ontwikkelen in alle technische vaardigheden. Elke speler heeft zich ontwikkeld; mentaal, fysiek, technisch en de intensiteit in de wedstrijden.

We hebben 20 wedstrijden gespeeld, waarvan 3 gewonnen (+ Arnhemia, maar zij gingen uit de competitie), 1 gelijk en 16 helaas verloren.

Natuurlijk nog te spreken over de mooie derby wedstrijden, waar een enorme support op af is gekomen wat voor spelers een mooie herinnering zal moeten blijven. Vuurwerk, fakkels, alles werd uit de kast gehaald om de sfeer mooi en toegankelijk te maken.. dat was aan de SVHA supporters wel besteed (complimenten voor alle supporters die in ons blijven geloven) .

Toekomst

Het jaar 2023/24 hopen wij op een beter resultaat wat betreft de ranglijst. Wij hopen dat we dan ook meer derby wedstrijden krijgen en de KNVB een mooie indeling maakt in de Betuwe. Er komt een goede lichting aan wat betreft jeugdspelers van de JO17 en de JO19. De JO17-1, onder leiding van Bart Peperkamp en de JO19-1, onder leiding van Jaro Pol en Sjoerd Veldhorst. De doorstroming gaat dan ook, zoals het beleid is. Er wordt meegetraind van de JO17 bij de JO19 en de JO19 traint met de selectie 1 mee, om zo hun ontwikkeling te motiveren met de juiste intentie en afspraken. Het Hoofdbestuur, in samenwerking met jeugdtrainers en hoofdtrainer, zullen er alles aan doen om er een goed jaar van te gaan maken. Natuurlijk hopen wij wederom op alle steun en toeverlaat, van een ieder die SVHA een warm hart toedraagt.

Vrijwilligers

IK wil vanuit mijzelf, mijn staf, mijn spelers, het bestuur, en onze supporters.. jullie allen bedanken voor jullie hulp en ondersteuning. Wat zouden we zijn zonder al deze vrijwilligers. Mensen hebben vaak niet in de gaten hoeveel tijd deze mensen in hun club steken. Daar mag zeker wel bij stilgestaan worden. We hopen dan het nieuwe seizoen weer met deze vrijwilligers hetzelfde te gaan bereiken als afgelopen seizoen. Kan alleen maar zeggen: staande ovatie.. voor al deze vrijwilligers/jeugdtrainers.

Stafleden

Natuurlijk vergeet ik mijn stafleden niet. Dit zijn ook vrijwilligers, maar voor mij wel speciaal zonder iemand tekort te doen. Zonder deze mensen wordt het wel heel lastig om een elftal te gaan begeleiden, en een ieder heeft zijn eigen aandeel erin gestopt.

Beginnend bij,

Verzorgers: Herman en Riekie> 2 toppers die altijd voor mijn spelers hebben klaar gestaan voor hun behandelingen (respect kan ik alleen maar uitspreken voor jullie inzet).

Grensrechters: Hans winnermuller, Dennis van Meel, Wim Veldhorst, bedankt voor jullie inzet. Het is niet altijd even makkelijk om grensrechter te zijn gezien wat je aan je hoofd geslingerd krijg van de tegenstanders. Ook voor jullie mijn respect.

Keepertrainer(s) Frank Leenders en Thijs Gardol. Jullie kwamen er later bij in het seizoen en je zag aan de keepers dat ze meer vertrouwen kregen. Nieuwe seizoen gaan we weer een level hoger en ook voor jullie respect voor jullie inzet.

Leiders: Henk Gardol en Gerrit Ambtman. Twee mensen met ieder hun eigen taak; Gerrit ondersteunde vooral wanneer de tegenstander bij ons kwam en het ontvangen van de scheidsrechter. Henk, mijn rechterhand waarmee ik alles mee delen en soms vaker belde of appte dan mijn eigen vrouw, haha, maar alles in belang van onze spelers. Ook voor jullie mijn diepe respect.

Assistent trainer: Jason van Altena is er pas de laatste drie maanden erbij gekomen om mij te ondersteunen bij de trainingsavonden en wedstrijddagen.

Jason zit in een trainingsfase en mag van de club ook een tc3 diploma gaan bewerkstelligen; wat ik alleen maar toejuich. Ik werk fijn met Jason en wij praten dan ook veel over hoe en wat te verbeteren en willen in het nieuwe seizoen nog meer uit de spelers gaan halen. We willen nog gerichter gaan trainen op onze doelstellingen en leren van de fouten, of beter gezegd verbeterpunten, die we moeten gaan aanpassen. Ook voor jou Jason mijn respect.

Sponsor

Tot slot natuurlijk onze hoofdsponsor De Betuwe Express, die ons altijd netjes op de plaats van bestemming weten te brengen en weer veilig thuis. Dank!

Oproep

Graag doe ik een oproep intern of extern in de vereniging. Wij willen onze selectie naar een hoger niveau brengen.. daar hebben wij ervaren spelers voor nodig.

heb je interesse om aan te sluiten en ons 1e elftal zo naar een hoger niveau te brengen, zodat wij de selectie weer naar een 4e klasse kunnen brengen, meld je dan aan bij de club. Ik weet dat er talent zat zit binnen de club, alleen ze moeten de stap durven zetten en je passie voor voetbal echt durven te laten ontwikkelen. Samen kunnen wij dit bewerkstelligen en mijn motto is altijd: ÉÉN VOOR ALLEN, ALLEN VOOR ÉÉN. Met de juiste afspraken kunnen we veel betekenen voor en met elkaar.

Wil een ieder een fijne vakantie toewensen en voor wie nog een titel kan pakken: veel succes met jullie wedstrijden.

Vriendelijke groet,

Hoofdtrainer: Rober verbeek