Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 september 2014

SVHA 1 doet zichzelf te kort tegen SDOO

Na een degelijke voorbereiding(W-W-G-W-V) stond vandaag de eerste competitie wedstrijd voor SVHA 1 op het programma. Vandaag stond SDOO op het programma en dat brengt altijd wat leuks met zich mee. Op een goed gevuld sportpark Bretagne kregen wij een prima potje te zien.

Waar de ploeg afgelopen dinsdag nog een tik had gekregen van EMM(zie: Voetjes op de vloer voor SVHA 1) stond vandaag weer een op het oog frisse ploeg op het veld. De Herveldse ploeg begint dan ook helemaal niet slecht. Het is de eerste 10 minuten een gelijke strijd met wat kansen(Pieter Mantel een mogelijkheid en Rogier Jansen een afstandschot) over en weer.

Na 15 minuten neemt SDOO duidelijk het hef in handen en worden met name de duels niet meer gewonnen. Hierdoor kreeg SDOO een aantal kansen wat eigenlijk niet nodig was. Tot voor kort was het betere veldspel nog van de groen/witte. Toch laat de ploeg van Henk Stuivenberg zich van slag brengen door het opeens felle spel van de Heterenaren. In de 21e minuut mislukt de buitenspelval op rechts en ontsnapt de handige linksbuiten aan de aandacht van de defensie. De speler van SDOO legt de bal kundig terug en de bal word ingeschoten. (1-0)

Vanaf dit moment lijkt SVHA de weg helemaal kwijt te zijn. De ploeg is geen schim van wat het de eerste 10 minuten bracht of bijvoorbeeld in de voorgaande wedstrijden. Op dit moment zien de vele meegereisde supporters dat onze groen/witte jongens worden weg gespeeld en dat ze het moeilijk hebben. De geplaagde doelman van afgelopen dinsdag neemt sportieve revanche en houd echt de Herveldse ploeg op de been met 2 fantastische reddingen. De 1 op 1 redding was daarbij het mooiste en verdient zeker een plekje in dit verslag. Gelukkig lijkt SDOO wat gas terug te nemen en komt SVHA weer langzaam beter in het spel. De ploeg zag helaas Elkjaer Rikken uitvallen met een enkel blessure en dus gaan we rusten met een vervelend gevoel.

In de 2e helft begint SVHA weer net als de eerste. Met lef en passie hoe we graag onze jongens zien voetballen. Toch lijkt de eerste kans voor SDOO te worden. Een bal die achter de defensie valt lijkt een prooi te worden voor de SDOO spits die Yosry achter zich lijkt te laten, maar wanneer de spits wil uithalen hersteld de laatste man zich uitstekend door het schot te blokkeren.

Goed! Onze beurt. Het heeft 55 minuten geduurd maar vanaf dit moment zijn de jongens echt wakker en lijken we ineens wel de vrije man te kunnen vinden. Het spel is ook ineens leuk om naar te kijken en het heeft weer wat weg van de eerdere wedstrijden. Het recept als volgt. Ali neemt de bal aan op links die de bal cross geeft richting Twan die op zijn beurt weer met een goede voorzet voor de goal komt. Dit recept, twee maal achter elkaar foutloos uitgevoerd. Helaas was de afronding dan niet wat het zou moeten zijn maar het deed zeker een enthousiast applaus 2 keer achter elkaar los weken bij de meegereisde fans.

Enkele minuten later blijft het gevaarlijk en creert notabene laatste man Yosry een mega kans voor zichzelf. De bal is moeilijk binnen te schieten maar Yosry maakt er het beste van, helaas was het net niet voldoende. De Herveldse ploeg blijft dreigend maar lijkt toch ook wat problemen te hebben om in het laatste kwartier nog echt tot kansen te komen. SDOO wat vooraf als favoriet werd weg gezet was duidelijk onder de indruk van de Herveldse formatie en schoot alleen nog maar de bal zo ver mogelijk weg. Helaas konden we op wat mogelijkheden na niet echt meer het doel onder vuur nemen.

Denk dat we over de hele wedstrijd gezien wel een punt verdiend hadden. SDOO kreeg de kansen om het definitief te beslissen maar hebben na die kansen geen enkele aanspraak meer gemaakt om in deze wedstrijd nog een keer tot scoren te komen. De Herveldse formatie bleef proberen en is strijdend ten onder gegaan. Wij als meegereisde fans zijn best tevreden. Ruimte voor verbetering zeker, maar de jongens hebben er alles aan gedaan! Volgende keer beter!

Voor de man of the match prijs gaat hij deze keer naar Sjoerd Veldhorst. Zoals eerder benoemd kreeg de doelman wat kritiek na afgelopen dinsdag maar de goalie nam een uitstekende sportieve revanche deze wedstrijd en dankzij hem is dit 90 minuten een wedstrijd geweest.

Volgende wedstrijd spelen de jongens van SVHA 1 thuis tegen Eendracht. Eendracht speelde dit weekend niet door een afgelasting. We wensen jullie veel succes en op naar de eerste 3 punten voor dit seizoen. Kom kijken, 14:00 Sportpark Jan van Baal.