Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

10 oktober 2022

SVHA 1 – Dodewaard 1: de eerste derby van het seizoen is een feit

Op zaterdag 8 augustus 2022 speelden we de eerste derby wedstrijd thuis.

We hadden vandaag twee jonge talenten als pupillen van de week: Rick Polman en Froukje Besselink, beiden spelend in JO10-1. Zij vonden het prachtig om dit te mogen doen.

De wedstrijd, daarentegen, was iets minder prachtig. We wilden met zijn allen de lijn doorzetten van vorige week en hebben dit tijdens de bespreking ook goed doorgenomen. Dit is helaas niet gelukt: we hebben verloren met 1-6. Het is moeilijk te zeggen wat hiervan de oorzaak is. Het lijkt wel alsof er een vloek op de spelers rust als we thuis spelen. Het enige dat erover gezegd kan worden is, dat wij cadeautjes blijven weggeven en dit moet afgelopen zijn. Eigenlijk was dit ook niet echt een derby-wedstrijd, want in dergelijke wedstrijden zet je alles op alles om te winnen; je gaat er ieder duel opnieuw weer voor. Echter, we zagen enkel dat spelers veel fouten maken die ze eigenlijk niet zouden mogen maken op dit niveau.

Desondanks heb ik nog altijd alle vertrouwen in de ploeg en dit geldt ook voor de supporters, vrijwilligers en het bestuur. We gaan deze week eens op een ander manier trainen en dingen bespreken. Aankomend weekend staat Paasberg op de agenda, de nummer 3 op de ranglijst. Alles is nog mogelijk, zolang je er zelf in blijft geloven en vooral gaat verbeteren op de punten die veel fout gaan.

Tot volgende week…

Supporters, wederom bedankt voor jullie steun!