Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

21 mei 2015

Succesvolle trainingsavond selectie aan de pupillen

2 weken geleden stond er een mooie avond op het programma. De selectie van SVHA nam de tijd en moeite om de jongste pupillen van SVHA te voorzien van een training. Deze training stond in het teken van verbeteren van trap en passing, techniek en wendbaarheid, maar ook vooral in het teken van plezier. Hoofdtrainer Henk Stuivenberg had een aantal leuke oefeningen uitgezet die de jonge krijgers moesten doen. Als slotonderdeel was er de penalties die te nemen waren op 1e doelman Sjoerd Veldhorst.

Sjoerd Veldhorst keepte eerder in deze week (red. tegen Valburg, 1-3 verlies) een ongelukkige wedstrijd. Iets wat menig pupil had mee gekregen. De verschillende pupillen vonden het dan ook leuk om hier een opmerking over te maken en vervolgens proberen de doelman te passeren. De doelman was daardoor wel gebrand de penalties te stoppen. Tot ieders verbazing werden er veel penalties heel sterk genomen en gescoord.

Verder hadden we het ‘Jeus de Boules’ met Jelmer IJkhout. De middenvelder van SVHA 1 concentreerde zich vooral op de kracht die de spelers mee moeten geven met de passing. Het onderdeel van positiespel werd gedaan door Maarten Evers. De aanvaller van SVHA 2 probeerde de krijgers vooral duidelijk te maken dat positie houden soms belangrijker is dan maar achter de bal aan  rennen. Voor het afwerken vonden we een speler op maat. Aanvaller van SVHA 1 Jules Merkus legde haarfijn uit aan de pupillen dat mooi scoren niet altijd het doel is.

Het circkeltje gaat verder met footgolf. Nou zul je niet vaak hekjes tegen komen op het veld maar een stukje techniek, gecombineerd met goed nadenken zorgt er voor dat je hier nog veel van op steekt. Onder toeziend ook van Tommy Lentjes de verdediger van SVHA 2 speelde de pupillen voetgolf met een afwerk optie aan het einde. De oefening die de jonge krijgers al vaak zat doen maar nu met een extra stapje was de pass en trap oefening. Onder bekend gezicht voor de meeste Roy van der Vooren wordt er fanatiek aan de pass oefening deel genomen.

Oefening waar de hoofdtrainer veel te vinden was, was het onderdeel dat onder begeleiding van SVHA 1 verdediger Leon Latta. De balans en wendbaarheid oefening zegt veel over de kwaliteit van een speler aldus de zichtbaar genietende hoofdtrainer. Door middel van licht voetwerk en balans oefening moeten de pupillen het recht verdienen om te mogen afwerken op de kleine goals.

De laatste oefening op het veld was onder leiding van clubaanvoerder Pieter Mantel. De techniek oefening. Zichtbaar genieten de jongens van de trucjes die de aanvoerder uitlegt aan de jonge mannen. De jonge krijgers krijgen dan ineens een grip op de voornaam van de aanvoerder. Pieter… waar hebben we dat eerder gehoord? Pieter wordt omgedoopt tot ‘Pieter Post’. U kent het wel de kinderserie die al sinds 1981 te zien is, is nog steeds zeer populair. Want op een bepaald punt is iedereen er zelfs van overtuigt dat de aanvoerder van SVHA 1 niet Pieter Mantel heet maar Pieter Post.

Verder was Fred Schuurman trainer van SVHA 2 aanwezig. De trainer focuste zich met name op het penalty schieten en de begeleiding hier van. Ook hield de trainer de score bij voor de uiteindelijke winnaar van de training.

Tot slot mogen we niet brein achter het succes Bas Pepperkamp vergeten. Bas is namelijk de initiatiefnemer van dit project. Bas is dan ook van plan om dit in het komende seizoen te herhalen. Wij willen Bas via deze route bedanken en complimenteren voor de geweldige organisatie van dit evenement. Gezien de lachende bekkies op de foto’s hadden de pupillen een top avond.

Er zijn deze avond heel veel foto’s gemaakt. Zoveel dat de foto’s in de komende weken online zullen komen per team. Hieronder staat een kleine sfeerimpressie van de avond.