19 augustus 2015

SCP maatje te groot voor SVHA

Dinsdag 18 augustus stond de eerste bekerwedstrijd voor SVHA 1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen SCP 1, dat uitkomt in de 4e klasse, begon om 19.00 uur in de avond.

Voor de wedstrijd tegen SCP sluiten de volgende 14 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Yosry Hassan, Leon Latta, Noud Spaan, Nelson Konu, Pieter Mantel, Elkjaer Rikken, Jelmer IJkhout, Ali Saleh, Luc Dekker, Pim Mantel en Bart van Olderen.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Twan Aarnink staat rechtsback, Noud Spaan staat linksback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Elkjaer Rikken, Nelson Konu en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Ali Saleh (links), Pim Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA start goed aan de wedstrijd en kan na 5 minuten spelen al de eerste kans van de wedstrijd noteren. Luc Dekker gaat alleen op de keeper af, maar ziet zijn schot, die gekeerd kan worden door de uitkomende doelman van SCP, net naast het doel verdwijnen.

Hierna krijgt SCP de wedstrijd beter in handen, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. Na ongeveer 15 minuten voetballen zit doelman Sjoerd Veldhorst mis bij een hoge bal. Noud Spaan kan de bal vervolgens met moeite wegwerken. Daarna maakt Pieter Mantel een overtreding waardoor de scheidsrechter een penalty geeft. De penalty wordt feilloos binnen geschoten, waardoor SCP op een 0-1 voorsprong komt.

SVHA komt na de 0-1 niet beter in de wedstrijd. Er wordt gehaast en onnauwkeurig gespeeld en dit komt het spel niet ten goede. SCP blijft rustig voetballen, waardoor het de wedstrijd steeds meer naar zich toe trekt. SVHA komt na 25 minuten spelen beter in de wedstrijd. Er wordt rustiger omgegaan met balbezit en de vrije man wordt hierdoor makkelijker gevonden. De wedstrijd lijkt na 30 minuten weer gelijk op te gaan, maar niet veel later komt SCP op een 0-2 voorsprong. Een speler van SCP heeft vrije doortocht richting het doel van Sjoerd Veldhorst en met een schot in de hoek laat hij Sjoerd Veldhorst kansloos.

SVHA geeft in principe beide goals cadeau aan de tegenstander. Met nog 10 tot 15 minuten te gaan in de eerste helft probeert SVHA de aansluitingstreffer te maken. SCP houdt het in de laatste minuten van de eerste helft vooral compact, waardoor SVHA moeite heeft om er doorheen te komen. Met een 0-2 tussenstand gaan beide teams rusten.

In de rust worden er 3 wissels toegepast. Leon Latta vervangt Noud Spaan, Jelmer IJkhout komt in het veld voor Twan Aarnink en Pim Mantel maakt plaats voor Bart van Olderen. Hierdoor komt Ali Saleh in de spits te voetballen en komt Bart van Olderen linksbuiten te spelen.

In de eerste 10 minuten na rust gaat het redelijk gelijk op. Beide teams vinden makkelijk de vrije man, maar tot echte kansen creëren beide ploegen niet. SVHA krijgt na een uur voetballen de kans om de wedstrijd weer spannend te maken. Luc Dekker komt na een pass van Pieter Mantel alleen op de uitgekomen doelman van SCP te staan. Helaas tikt Luc Dekker de bal net langs het doel, waardoor de stand 0-2 in het voordeel van SCP blijft.

Een paar minuten later breidt SCP de score uit. Een snelle uitbraak komt uiteindelijk terecht bij de rechtsbuiten van SCP die de bal voorgeeft en makkelijk kan worden binnengetikt, 0-3. De wedstrijd lijkt met nog 25 minuten op de klok beslist. SCP krijgt kansen om de score verder uit te breiden, maar verzuimt om dit te doen. Zo belandt een afstandsschot op de lat en wordt een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Met nog 10 minuten te spelen komt SVHA er nog een keer gevaarlijk uit. Ali Saleh heeft balbezit op het middenveld en opent naar de linkerkant op Bart van Olderen. Bart van Olderen loopt richting het strafschopgebied, speelt zijn tegenstander uit en de legt de bal voor op Luc Dekker die de bal op de lijn binnen kan schieten.

Na deze goal gebeurt er niet veel meer. De wedstrijd loopt ten einde en na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.