13 oktober 2015

Roy Kuiper en Sjoerd Veldhorst oog in oog met SVHA en Dodewaard

Twee bekende gezichten binnen de vereniging. Ze zijn ook beide nog eens doelman. Het is en blijft overigens wennen om Sjoerd in het rood van Dodewaard te zien in plaats van het groen van SVHA. Zo stonden beide doelmannen als trainers tegenover elkaar afgelopen weekend. Sjoerd namens de E1 van Dodewaard en Roy namens de E2 van SVHA. De mannen uit Dodewaard mogen van geluk spreken, want ondanks dat de ploeg uit speelt word de wedstrijd afgewerkt op het tweede veld, een bekend terrein voor de over het algemeen stugge ploegen uit Dodewaard.

Wanneer de wedstrijd begint is er al even een onder onsje geweest tussen het tweetal, maar zodra het fluit signaal klinkt van onze uitstekende arbiter Tom Mulder, dan gaat de focus volledig op de groep. Beide ploegen beginnen voornamelijk slordig aan de wedstrijd. Het middenmotor draaiende Dodewaard maakt het de koploper SVHA heel lastig. Met 2 uitstekend verdedigende centrale verdedigers heeft Dodewaard een stabiele ploeg staan maar na 5 minuten is het toch SVHA wat op voorsprong komt, een middenvelder van Dodewaard verspeelt de bal. Deze bal wordt direct verstuurd richting de SVHA spits die de wedstrijd open breekt met een fantastisch stifje over de doelman. 1-0.

Dat Dodewaard een stugge maar sterke ploeg heeft blijkt uit de veerkracht die de ploeg nu, maar eigenlijk over de hele wedstrijd toonde. Een aanval van Dodewaard komt aan de linkerzijde voor de voeten van een aanvaller. Die schiet de bal gelukkig onder de SVHA doelman door en maakt de gelijkmaker tot grote vreugde van Dodewaard. Het is een oprecht leuke wedstrijd, met veel bal wisselingen en twee gretige groepen. SVHA heeft het vaak lastig met de grote 2e jaars E pupillen van Dodewaard en onze Rood-witte buren hebben het op hun beurt lastig met onze technische spelers. Als uit een corner dan de 2-1 voor SVHA binnen word gewerkt lijkt dit zeker voor rust een terechte tussenstand te zijn. Ondanks dat Dodewaard goed mee voetbalde creëerde ze mede door onze snelle verdediger weinig tot geen kansen.

Dat Sjoerd een uitstekende trainer is blijkt in de rust, of vooral daarna. Want na de rust komt er een ijzersterk Dodewaard uit de kleedkamer. Met een goede goal komen zij direct op 2-2 en in deze fase lijkt de ploeg echt de overhand te hebben. Veel kansen voor de Dodewaardse ploeg met een bal op de lat, paal en een uitstekende redding van de SVHA doelman zorgen nog steeds voor de gelijke stand. De kansen worden vooral gecreëerd uit de 2e lijn met harde schoten van grote afstand.

Tegen het einde van de wedstrijd zijn de grootste kansen voor SVHA. SVHA treft nu ook de paal en ziet een inzet rakelings naast verdwijnen. Dat onze doelman van het eerste elftal trainer is van Dodewaard E1 is mooi te zien wanneer onze absoluut beste kans vlak voor tijd prachtig uit de hoek word gedoken door de E1 keeper. Het zorgt uiteindelijk voor een terechte 2-2 waar vooral Dodewaard heel blij mee is, de Groen / Witte lopen teleurgesteld van het veld.

Een mooie ontmoeting tussen de beide doelmannen. De doelmannen die dinsdags altijd samen trainen en buiten het veld nog met elkaar bevriend zijn. Het is dan ook uiteindelijk maar goed dat deze uitslag het heeft moeten zijn, zo kunnen we elkaar de rest van het seizoen alleen maar de winst gunnen. Hup Dodewaard, Succes Sjoerd!