21 maart 2016

Rogier Jansen bezorgt SVHA met rake vrije trap winst tegen UCHTA

Zondag 20 maart stond de competitiewedstrijd UCHTA 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 18 wedstrijden 15 punten verzameld en UCHTA heeft na 16 wedstrijden 14 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen UCHTA sluiten de volgende 15 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Michael Broekhuizen, Jelmer IJkhout, Bart van Olderen, Luc Dekker, Nelson Konu, Ali Saleh, Noud Spaan, Jeroen Janssen, Ronald Evers, Rogier Jansen, Jules Merkus, Jesse Schreuders, Roy van de Vooren en Tijmen van der Kolk.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Noud Spaan staat linksback, Jules Merkus staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Jelmer IJkhout. Het middenveld bestaat uit Rogier Jansen, Nelson Konu en aanvoerder Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Roy van de Vooren (spits) en Luc Dekker (rechts).

Ondanks het lastig bespeelbare veld heeft SVHA in de beginfase het betere van het spel. Na iets meer dan vijf minuten krijgt SVHA de eerste goede kans. Een indraaiende vrije trap van Ali Saleh komt op de paal terecht. Pech voor SVHA, geluk voor UCHTA. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg neemt de overhand in het eerste deel van de wedstrijd, maar tot echt uitgespeelde kansen komt de ploeg niet, omdat de juiste eindpass of aanname ontbreekt. UCHTA probeert gevaarlijk te worden vanuit de counter en komt met de eerste de beste aanval bijna op een 1-0 voorsprong. Via een vlotlopende aanval komt de bal in de voeten van de aanvaller van UCHTA terecht. De aanvaller haalt uit, maar stuit op doelman Sjoerd Veldhorst. De rebound wordt vervolgens van de lijn gehaald door Jelmer IJkhout. UCHTA laat van zich horen, maar voetballend is de ploeg de mindere. Na ongeveer 25 tot 30 minuten voetballen krijgt SVHA een vrije trap mee op ongeveer 20 meter van het doel van UCHTA. Ali Saleh en Rogier Jansen staan beide bij de vrije trap, maar slechts eentje van hen kan hem nemen. Na een overstapje van Ali Saleh krult Rogier Jansen de bal op prachtige wijze buiten bereik van de keeper van UCHTA in het doel, 0-1! Een paar minuten na de openingstreffer krijgt UCHTA de kans op de gelijkmaker, maar een vrije kopkans voor de aanvaller van UCHTA belandt in het zijnet. In het resterende deel van de eerste helft treft UCHTA vanuit een indraaiende corner nog de lat, maar verder dan dit komt de thuisploeg niet. Na 45 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Na rust zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar is het spel matig aan beide kanten. UCHTA probeert het wel, maar is niet bij machte om kansen te creëren. SVHA stelt er in de tweede helft weinig tegenover en slaagt er niet in om kansen te produceren. Het spel ligt vaker stil door overtredingen van beide kanten, waardoor het tempo uit de wedstrijd wordt gehaald. Na 60 minuten wordt doelpuntenmaker Rogier Jansen vervangen door Tijmen van der Kolk. Ook bij UCHTA worden de nodige wissels toegepast om het tij te keren. De wedstrijd loopt richting de laatste twintig minuten, waarbij Noud Spaan door een blessure niet meer verder kan spelen. Zijn vervanger is Ronald Evers. In het laatste deel van de wedstrijd zet UCHTA aan om de gelijkmaker te maken. Sjoerd Veldhorst brengt tien minuten voor tijd fantastisch redding op een schot van dichtbij en behoudt zo de voorsprong voor zijn ploeg. In de laatste paar minuten van de wedstrijd kan Ali Saleh niet verder. Hij wordt vervangen door Bart van Olderen. In de slotfase krijgt UCHTA de grootste kans op de gelijkmaker, maar Sjoerd Veldhorst redt SVHA opnieuw met een prachtige reflex. In de laatste minuten van de wedstrijd houdt SVHA de boel dicht achterin. Na acht(!) minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA met drie punten terugkeren naar Herveld.

Man of the match (volgens de stemmers): Sjoerd Veldhorst

SVHA komt door de overwinning op 18 punten uit 19 wedstrijden. UCHTA verliest en blijft op 14 punten steken. Zondag 3 april speelt SVHA de uitwedstrijd tegen UHC. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. UHC won afgelopen week met 1-7 van hekkensluiter AAC-Olympia en heeft na 15 wedstrijden 33 punten.

Auteur: Jelmer IJkhout