1 december 2014

Rode kaart kost SVHA 1 de wedstrijd tegen CHRC

Zondag 30 november stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – CHRC 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. Ali Saleh keerde na een blessure terug in de selectie voor de wedstrijd tegen CHRC. De middenvelder begon op de bank. Bart van Olderen en Yosry Hassan (allebei geblesseerd) en Jesse Schreuders (laatste wedstrijd schorsing) zaten niet bij de selectie.

Na 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden behaald te hebben begon SVHA aan de wedstrijd tegen CHRC. CHRC had uit de eerste 8 wedstrijden 13 punten behaald, en stond daarmee op een 4e plaats.

Beide teams beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. Naarmate de wedstrijd vordert komt SVHA meer aan voetballen toe. SVHA is feller dan CHRC en dit levert na ongeveer 20 minuten voetballen de eerste kans op. Jules Merkus stoomt op aan de rechterkant van het veld en geeft de bal voor op Roy van de Vooren die de bal niet optimaal aanneemt, waardoor hij te ver naar de buitenkant wordt gedrongen en niet lekker op doel kan schieten.

CHRC stelt er weinig tegenover. CHRC probeert via hun spits te bal vast te houden, zodat de medespelers kunnen aansluiten. Na ongeveer 30 minuten voetballen komt Leon Latta in het strafschopgebied van de tegenstander ten val, door toedoen van de keeper. De keeper raakt de bal niet, maar de scheidsrechter geeft geen penalty. Rond de 35e minuut komt SVHA goed weg. Ronald Evers heeft balbezit aan de linkerkant van het veld. Hij probeert zijn tegenstander te passeren, die vervolgens wegglijdt. Zijn tegenstander probeert de bal weer te veroveren, waarop Ronald Evers uit het niets zijn tegenstander natrapt. De scheidsrechter geeft slechts een gele kaart.

Na dit incident grijpt Henk Stuivenberg direct in. Ali Saleh komt in het veld voor Ronald Evers. Roy van de Vooren die in de spits begon, gaat hierdoor linksbuiten voetballen, Pieter Mantel schuift door naar de spitspositie, waardoor Ali Saleh op ‘10’ komt te spelen. Aan het eind van de 1e helft is er nog een klein kansje voor CHRC. De bal gaat een metertje over het doel van Sjoerd Veldhorst.

Na de rust is het CHRC die in de 50e minuut op een 0-1 voorsprong komt. De bal komt op 20 meter afstand van het doel van Sjoerd Veldhorst terecht. De speler van CHRC bedenkt zich geen moment, en schiet de bal boven Sjoerd Veldhorst in het doel. Een vroege achterstand voor de Herveldse formatie aan het begin van de 2e helft.

SVHA moet zich zien te herpakken na de tegengoal. Ongeveer 5 minuten later krijgt Jelmer IJkhout een kans. Vlak buiten het strafschopgebied krijgt Jelmer IJkhout de bal aangespeeld.
Jelmer IJkhout schiet de bal op doel, en onderweg wordt de bal een beetje van richting veranderd, waardoor de bal aan de binnenkant van de paal vlak langs het doel gaat. De bal wordt uiteindelijk weggewerkt door een verdediger van CHRC.

Nog geen 5 minuten later komt SVHA langszij. Er wordt een penalty gegeven aan de ploeg uit Herveld. Ali Saleh gaat achter de bal staan, en schiet de bal feilloos achter de keeper van CHRC. Ali Saleh komt hiermee op een seizoenstotaal van 4 doelpunten.

De stand is na 60 minuten weer gelijk. Een paar minuten later krijgt Ali Saleh een direct rode kaart na doorhalen op een speler van CHRC. De laatste 20/25 minuten moet SVHA zien door te komen met 10 man.

CHRC zet SVHA onder druk, en dit levert een aantal corners achter elkaar op. Uit één van die corners valt de 1-2 voor CHRC. De laatste 15 minuten probeert SVHA de gelijkmaker nog te maken, maar helaas lukt dit niet meer. De overtuiging ontbreekt, waardoor het voor CHRC niet al te moeilijk is om de voorsprong te verdedigen. CHRC treft een paar minuten voor tijd nog de lat.

Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. SVHA verliest van CHRC, waardoor het op 7 punten blijft steken uit 9 wedstrijden.

Volgende week speelt het eerste tegen Valburg. Voor een hoop mensen zowel uit Herveld als uit Valburg de wedstrijd van het jaar. Waar vorig jaar nog onderling werd gestreden voor de hekkensluiterpositie is dit jaar Valburg een stuk dominanter in de competitie. De Valburgse ploeg presteert helaas dit seizoen een stuk beter dan SVHA. Zij behaalde uit 9 wedstrijden al 12 punten waarmee ze een verstevigde positie hebben in de middenmotor. Afgelopen weekend speelde de ploeg spelend in het blauw gelijk tegen Krayenhoff uit met 2-2. Dit zijn wedstrijd op zichzelf en ondanks dat we Ali Saleh zijn verloren deze wedstrijd, kunnen we vermoedelijk weer rekenen op Jesse Schreuders. Komt dat zien, komt dat zien. Aftrap 14:00 op Sportpark ’t Kasteel in Valburg.