6 oktober 2015

Plek in subtop voor SVHA B2 na overwinning op Beuningse Boys

Zaterdag 3 oktober stond de vierde competitiewedstrijd voor SVHA B2 op het programma. De thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys B5 begon om 12.45 uur in de middag. SVHA verloor de eerste twee competitiewedstrijden van Valburg B1 en Orion B9, maar pakte vorige week de eerste 3 punten tegen ONA’53 B2D.

Voor de wedstrijd tegen Beuningse Boys sluiten de volgende 16 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Dylan Akkerman, Matthew den Ambtman, Roy Budding, Bas Gerritsen, Bart van Stralen, Remco Hendriks, Jeroen van Sinderen, Luc van de Sluis, Nando van Stekelenburg, Michel Timmer, Paul Verhoeven, Harm Willemsen, Lars Kramer, Noah Willemsen, Rik van de Kolk en Kees de Wit. Sander Geurts is geblesseerd.

De basisopstelling ziet er als volgt uit: Bas Gerritsen is de doelman. Roy Budding is linksback, Lars Kramer is rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door aanvoerder Remco Hendriks en Dylan Akkerman. Het middenveld bestaat uit Paul Verhoeven (links), Jeroen van Sinderen (midden) en Rik van de Kolk (rechts). De voorhoede bestaat uit Harm Willemsen (links), Matthew den Ambtman (rechts) en Nando van Stekelenburg (spits).

SVHA en Beuningse Boys beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vordert, komt SVHA iets beter in de wedstrijd. Dit levert kansen op, maar de ploeg uit Herveld verzuimt om de openingstreffer te maken. Beuningse Boys laat hierna iets meer van zich spreken. De ploeg drukt SVHA iets verder naar achteren toe en dit levert na een kleine 15 minuten voetballen de openingstreffer op. De aanvaller van Beuningse Boys komt oog in oog te staan met doelman Bas Gerritsen en schiet de bal achter de doelman, 0-1.

SVHA probeert zich te herpakken, maar de ploeg is slordig in balbezit. Beuningse Boys krijgt mogelijkheden op de 0-2, maar verzuimt om de score te verdubbelen. De laatste 10 minuten van de eerste helft zijn weer voor SVHA. De ploeg zet nog een keer aan om voor rust de gelijkmaker te forceren. 5 minuten voor rust komt SVHA op gelijke hoogte. Een hoge bal van de inmiddels ingevallen Michel Timmer wordt op waarde geschat door goaltjesdief Nando van Stekelenburg die zijn voet tegen de bal zet en de ploeg vlak voor rust op gelijke hoogte brengt, 1-1!

Met een 1-1 ruststand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na rust stapt er een feller en gretiger SVHA uit de kleedkamer. De ploeg werkt harder voor elkaar dan in de eerste helft en het veldspel ziet er stukken beter uit. Vlak na rust komt SVHA op voorsprong. De rollen zijn ditmaal omgedraaid. Het is Nando van Stekelenburg die Michel Timmer weet te vinden. Laatstgenoemde tikt de bal langs de doelman het doel in, 2-1!

SVHA komt steeds beter in de wedstrijd en 10 minuten na de 2-1, breidt SVHA de score verder uit. Rik van de Kolk bereikt met een halflage voorzet Nando van Stekelenburg die de bal met de borst het doel in werkt, 3-1! SVHA krijgt kansen om de score verder uit te breiden, maar Harm Willemsen en Nando van Stekelenburg hebben geen geluk in de afronding.

20 minuten voor tijd krijgt SVHA een penalty na een handsbal. Nando van Stekelenburg neemt de verantwoordelijkheid over de penalty en schiet de bal beheerst achter de doelman van Beuningse Boys, 4-1!

SVHA krijgt hierna kansen via (wederom) Harm Willemsen en Nando van Stekelenburg. Harm Willemen raakt de buitenkant van de paal en Nando van Stekelenburg raakt tot tweemaal toe de lat. 5 minuten voor tijd maakt Nando van Stekelenburg zijn 4e treffer van de middag. Met een uitstekende pass bereikt Noah Willemsen de spits die koel afrondt, 5-1!

Hierna speelt SVHA de wedstrijd rustig uit en komt het niet meer in de problemen. Na 80 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan SVHA de drie punten bijschrijven. Een compliment voor SVHA B2 voor het vertoonde spel in de tweede helft!

Man of the match: Harm Willemsen

Zaterdag 10 oktober staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen Excelsior B2D op het programma. De competitiewedstrijd begint om 12.30 uur in de middag op sportpark ‘De Leijgraaf’. Kom allemaal kijken naar Excelsior B2D – SVHA B2!