8 december 2015

Ontketent SVHA ZA2 droogt GVC af en maakt zich op voor topper tegen Hatert

Zaterdag 5 december stond de competitiewedstrijd GVC ZA3 – SVHA ZA2 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 11 wedstrijden 27 punten verzameld en GVC heeft na 11 wedstrijden 7 punten bij elkaar gespeeld.

SVHA gaat met een grote groep richting Wageningen. Hierdoor is de bank weer druk bezet. De opstelling ziet er als volgt uit: Joep van Hout is de doelman. Martin IJkhout staat linksback, Rik Jansen staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Peter van Meel en André Janssen. Het middenveld bestaat uit Bernard Polman, Rudie Doeze Jager, Heino Janssen en Ferdie Janssen. De voorhoede bestaat uit Wesley van den Hurk en Ricardo Schrijver.

Nu de wedstrijd!

SVHA begint sterk aan de wedstrijd en laat de bal het werk doen. GVC komt hierdoor niet aan voetballen toe en al snel komen er doelpunten. Wesley van den Hurk maakt met een prima schot de 0-1. De 0-2 komt ook op naam van Wesley van den Hurk die met een knappe schijnbeweging de keeper verschalkt. Vlak daarna staat de 0-3 op het scorebord: Linksback Martin IJkhout is mee opgekomen en schiet de bal diagonaal hard in de verre hoek. Nog voor rust wordt het 0-4 door een corner van Rik Jansen die woensdag werd ingestudeerd op de training. Rudie Doeze Jager was de man die mocht afronden. Vlak voor rust wordt het zelfs 0-5 door Ferdie Janssen.

Na 45 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

SVHA heeft GVC volledig zoek gespeeld in de eerste helft en dat wil de ploeg uit Herveld in de tweede helft doortrekken. Er wordt wel het een en ander omgezet. Manuel Steeg was in de eerste helft al ingevallen voor de geblesseerde Bernard Polman, maar nu komen ook Bart Willemsen, Jan-Willem Jacobs (Pumba), Joris Roelofs (the one and only) en Tom Lintsen binnen de lijnen voor Wesley van den Hurk, Rik Jansen, Heino Janssen en André Janssen. De tweede helft gaat wat stroever aan de kant van SVHA, maar toch maakt de ploeg al snel de 0-6. Op aangeven van Ferdie Janssen is het Manuel Steeg die binnenschiet. Er ging hierbij een prachtige steekbal van Joris Roelofs (the one and only) aan vooraf. Hierna wordt GVC wat brutaler en maakt het zelfs een zogenoemde ‘eretreffer’ door geblunder in de defensie van SVHA, 1-6. Er sluipt wat gemakzucht in de ploeg van SVHA, maar de tegengoal zorgt er toch voor dat ze een beetje wakker worden. Al snel volgt de 1-7. Het is Manuel Steeg die op sublieme wijze wordt bediend door Ricardo Schrijver en binnenschiet. De 1-8 is weer van hetzelfde duo afkomstig. Opnieuw een pass van Ricardo Schrijver die Manuel Steeg in stelling brengt. Laatstgenoemde kan opnieuw afronden. De laatste goal van de middag komt ook op naam van Manuel Steeg, na een voorzet van Ferdie Janssen. Verder dan 1-9 komt SVHA helaas niet.

Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match: Rudie Doeze Jager

SVHA wint voor de tiende keer dit seizoen en heeft na 12 wedstrijden 30 punten. GVC blijft door de nederlaag op 7 punten uit 12 wedstrijden steken. Zaterdag 12 december speelt SVHA de topper tegen Hatert ZA2. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. Hatert ZA2 speelde afgelopen week niet. SVHA lijkt klaar voor de topper tegen Hatert. De solide achterhoede, het sterke middenveld en het scorend vermogen voorin, zorgen voor veel vertrouwen in aanloop naar het duel met Hatert.

Kom allemaal kijken naar de topper SVHA ZA2 – Hatert ZA2 op zaterdag 12 december. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op ‘Sportpark Jan van Baal’. Kaarten zijn nu te bestellen via de officiële SVHA ZA2 webshop. Wees er snel bij, want op=op!