Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

5 december 2017

Nog één wedstrijd te gaan voor JO9-1

2 december stond onze een na laatste wedstrijd op het programma, namelijk thuis tegen DTS. Na een goede bespreking en nog wat aandachtspuntjes voor de spelers beginnen we met de warming-up. Dit ging niet zo soepel als normaal, want de bal werd toch wel aardig glad. In het begin, met onze combinatie-oefening, hadden we dan ook wat moeite met de bal aannemen. Daarentegen vlogen met de afwerkingsoefening wel alle ballen het doel in.

9.00 uur, de scheids fluit voor het begin. DTS zat er meteen bovenop, waardoor SVHA niet tot scoren kwam. Na goed combinatiespel vanuit SVHA, maar met goed druk zetten van DTS kregen wij de eerste 10 minuten dan ook de bal niet in het goal. Ik sta dan even met de leider van de tegenstander te praten die ons complimenten gaf voor ons mooie combinatiespel. Ik vertelde daarop dat zij de eerste ploeg zijn, waarbij we niet binnen de 10minuten tot scoren toe zijn gekomen. Na een hele korte time-out, waarin ik de jongens/meisje vertel dat ze meer van afstand moeten gaan schieten, komt dan ook snel de 1-0 door goed doorzetten van Xander die vervolgens de bal in zijn voeten krijg opent het scoren. Je ziet hierna dan ook letterlijk de druk van de schouders afgaan. Vervolgens scoren we twee keer over op dezelfde manier. Sen, die een perfecte corner geeft, waardoor Sander hem twee keer over netjes kan binnen tikken. Hehe, eindelijk 3-0. Maar DTS laat het hier niet bij zitten en krijgt toch nog wel wat kansjes, maar door een goed oplettende Marijn, die ook vandaag weer een prima wedstrijd speelde, liet zich ook vandaag niet zomaar voorbij lopen en verdedigt dan ook prima. Helaas kan Marijn niet alles tegenhouden, maar dan hebben we onze Niklas nog die goed oplette en de bal bij de tegenstander weet weg te pikken. Vervolgens schiet Niklas een mooie lange bal naar Sen, waardoor Sen de 4-0 scoort. Na een goede bal van Niek op Sander, die vervolgens de 1-2 met Sen aangaat, schiet Sander netjes de 5-0 binnen. SVHA blijft daarna lekker overspelen en ze weten het veld goed breed te houden. Na een goede steekbal van Sen op Xander schiet Xander vrijloos de 6-0 binnen. Suus die een prima wedstrijd speelt en vooral acties maakt via de zijkant ziet vervolgens Niek vrij staan. Niek schiet hem vervolgens hard binnen. Angelo die eventjes in de spits staat en veel aan het jagen is staat ineens één op één met de keeper. Vervolgens maakt hij een mooie schijnbeweging en schiet hem netjes met zijn linkervoet in de hoek. Na weer een goede bal van Niek op Suus weet Suus dit keer ook weer een doelpuntjes mee te pikken: 9-0. Vervolgens wordt er langs de lijn geroepen “Nog één jongens dan hebben jullie weer de 10.” Dat ziet Niklas wel zitten en hij gooit de bal met een mooie worp naar Sen die een goede actie langs de lijn maakt en vervolgens hem netjes in de voeten van Angelo speelt en ja hoor, 10-0. In de laatste minuut mocht Niklas nog even spelen en die wist net niet met zijn hoofd het goal te raken.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd uit tegen Kesteren om 8.45 uur. Tot dan!