Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

19 augustus 2014

Nieuwe strafcodes en wanneer krijg ik nou rood? Lees en bekijk het!

Vanaf heden is het studeren van alle 46 strafcodes niet meer nodig. Al waren er al überhaupt mensen die dat deden dan is dat per vandaag nog maar 8 strafcodes geworden. Dit om het allemaal een stuk inzichtelijker te maken en spelers, leiders, supporters en ook scheidsrechters duidelijke richtlijnen te bieden. Onderstaand een overzicht voor de bestraffingen. Geel heeft vanaf heden nog maar 1 strafcode. Terwijl de rode kaart kan onderverdeeld worden in 7 strafcodes.

  • Strafcode 1: Gele kaart
  • Strafcode 2: Onreglementair voorkomen van een doelpunt of ontnemen van een scoringskans
  • Strafcode 3: Ernstig gemeen spel (tijdens een duel om de bal)
  • Strafcode 4: Gewelddadige handeling (buiten een duel om de bal)
  • Strafcode 5: Beledigen
  • Strafcode 6: Bedreigen
  • Strafcode 7: Spuwen
  • Strafcode 8: Overige overtredingen begaan door teamofficials

In een persbericht vanuit de KNVB word nogmaals benadruk dat respect hoog is het vaandel staat en dat zeker in de B-categorie van het amateurvoetbal de straffen niet mild zullen zijn. Ook benadrukt de KNVB dat alle scheidsrechters van Nederland de instructies hebben gekregen om eerlijk maar strak te begeleiden en alle vermaningen door te geven.

In het onderstaande overzicht zijn Eredivisie wedstrijden als voorbeelden gebruikt om aan te tonen welke straf je kan krijgen. Klik op de onderstaande strafcode om een voorbeeld te zien van de KNVB.

De duur van de straf wordt nog altijd bepaald gedurende de opvolgende week. De spelers heeft het recht net als in het staatsrecht een verweer te schrijven. Ook heeft de speler het recht in beroep te gaan tegen de straf van de KNVB. De speler blijft geschorst totdat de straf is uitgezeten, ook als dit betekend dat er nog geen straf is uitgesproken. Dit indien anders bepaald door de tuchtcommissie van de KNVB.

Voor het volledige artikel verwijzen wij jullie naar de KVNB.