29 september 2014

Nieuwe oogst SVHA wint hun eerste wedstrijd!

We zijn pas een maandje aan het trainen met onze toppers en ze laten nu al zien dat ze kunnen voetballen. Elke training weer staan de jongens en niet te vergeten de meisjes op het veld om weer lekker te trainen. Vandaag was het zover onze eerste wedstrijd uit bij de Merino’s in Veenendaal.

We zijn op pad gegaan met 8 spelers, helaas konden er 3 spelers niet meedoen. Ik zal ze eerste even voorstellen: Sem van Nieuwhuizen, Kyano Looijen, Isa van Anrooij, Liz Jansen, Sander Hartemink, Xander van Baal, Sofie Herckenrath en onze jongste speler Marijn swartjes.

Helaas konden Maas Kroes, Sen van Anrooij en Niek Frentz er niet bij zijn.

De kinderen waren allemaal stuk voor stuk toch wel een beetje zenuwachtig voor de eerste wedstrijd, maar als snel was de spanning over en begonnen we aan onze wedstrijd. Binnen 2 minuten komen we al op een 0-1 voorsprong, doelpunten maker: Isa van Anrooij. Nog geen 5 minuten latere schiet Kyano Looijen de 0-2 binnen en ook de 0-3 schiet hij knap binnen. Door het overspelen en het goede verdedigen loopt de score binnen 10 minuten hoog op. In de 11e minuut schiet Sander Hartemink strak binnen met zijn sterke linker been 0-4, in de 12e minuut schiet Liz de bal prachtig in de hoek en de stand loopt al hoog op naar 0-5. Het is nog niet afgelopen en we zitten nog in de eerste helft. Om het nog erger te maken voor de tegenstander schiet Sander Hartemink zijn 2e binnen in de 13e minuut al 0-6. Ook Isa van Anrooij vind de score nog niet hoog genoeg en neemt de 0-7 en de 0-8 voor haar rekening. Zo rust… de tegenstander zal nu wel wat drinken lusten maar ook wij willen nog meer score natuurlijk. We hebben even een korte bespreking en gaan weer snel verder met de 2e helft.

Zo te zien gaan ze gewoon weer verder met waar ze gebleven waren en dat is natuurlijk proberen over te spelen en niet te vergeten het score. Binnen 5 minuten schiet Isa van Anrooij de 0-9 binnen. Nog niet iedereen had gescoord dus eventjes positie wisseling Xander van Baal mag mee naar voren die uitstekend heeft verdedigd samen met Marijn Swartjes en ook Xander van Baal weet het net te vinden hij schiet zijn eerste doelpuntje binnen 0-10. Nog geen minuut latere speelt Sem de bal erg mooi over en Isa van Anrooij weet er ook nog 0-11 van te maken. Gelukkig maakt de tegenstander naar hard werken ook nog een doelpuntje 1-11, maar wat gebeurt en nu binnen 1 minuut score ze nog een keer 2-11. Dit vind SVHA natuurlijk niet goed dus ze zetten nog even flink aan. Liz speelt de bal hard in op Sander en Sander Hartemink schiet de bal weer knap binnen. Sem die erg goed aan het verdedigen was pikt ook nog een doelpuntje mee en daarbij bepaald hij de eindstand 2-13.

Het was een erg leuke en leerzame wedstrijd. We hebben van deze kanjers genoten ze hebben geweldig gevoetbald en ze hebben zelfs het publiek laten genieten. Op naar de volgende wedstrijd.