Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

27 oktober 2018

Na een weekje rust moet JO11-1 vandaag weer flink aan de bak

Vandaag, 27-10-2018, staat Driel thuis op het programma. Met andere woorden, stuk voor stuk weten we dat we aan de bak moeten, aangezien we hier al eerder tegen hebben gespeeld in de beker. Na een weekje rust moeten we het vandaag weer laten zien.

Na vier keer goed trainen hebben we er allemaal, stuk voor stuk, zin in! We beginnen vandaag eens met een andere opstelling om te kijken hoe dat uitpakt. Vanaf de eerste minuten zitten we er kort op. Zoals afgesproken doet iedereen wat er wordt gevraagd en ze werken hard voor elkaar. Zo krijgen wij de eerste kansen richting het goal. Helaas weten we het goals zelf nog niet helemaal te vinden. Achterin wordt er via Ferran, Niek en Xander goed overgespeeld en de links- en rechtshalf Sander en Danny worden gevonden.

Vervolgens krijgen Isa en Sn hun eerste kansjes en krijgen we een penalty mee, vanwege een handsbal door Driel. Isa staat achter de bal, maar weet deze er helaas niet in te krijgen. Kortom, pech. Gelukkig zetten we dit al snel recht met zijn allen, want een Kyano en Isa die, ondanks het gemis van de penalty zichzelf goed herpakt, winnen veel duels op het midden. Kyano weet vervolgens de bal over de verdediging van Driel te leggen, waar Xander ijzersterk is en de bal langs de keeper weet te schieten. Volgens mij een terechte voorsprong vanuit ons. Nu is het een kwestie van volhouden en doorzetten met zijn allen. We blijven combineren en erop zitten waar het moet! Helaas weet Driel toch een kansje te benutten waar onze keeper Niklas net niet voldoende de handen tegen de bal krijg en de goed inlopende spits vanuit Driel hem moeiteloos binnen kan tikken. Helaas jammer! Maar, koppen omhoog en door blijven gaan.
Al snel is het rust en gaan we met 1-1 de rust in.

Als trainer ben je helemaal niet ontevreden over hoe het gaat. We kunnen kiezen jongens: met een 1-1 het veld af gaan is geen probleem, maar het liefst met winst natuurlijk! Echter moeten we dan wel een half uur keihard gaan knokken en de duels ingaan. Zo gezegd, zo gedaan. We beginnen dan ook sterk aan de 2e helft. Achterin staat het, met Ferran en Niek, als een huis! Zo krijgen we veel kansen, maar de bal wilt er nog niet echt in. Sander en Sen, onze cornernemers, doen het ook goed, maar ook deze ballen lukken niet; net naast, paal of een hoofd/voet van Driel ertussen. Ondanks dit blijft heel SVHA werken en wordt er als team gevoetbald. Aangezien we zo opzoek zijn naar de 2-1 breng ik als trainster de oude opstelling erin terug met twee spitsen voorin en twee verdediger achterin. De laatste vijf minuten nog even volle bak! Het harde werken van iedereen wordt vervolgens ook beloond met een mooie 2-1. Sen ziet een kansje en schiet hem hard richting de goal. De keeper wilde al duiken, maar er zat een mooie stuiter in dit schot. Heel SVHA…supporters, spelers, trainers zien de bal tegen te touwen aan gaan.. wat een vreugde wat een ontlading van heel JO11-1. Nog even twee minuten volhouden en dan houden we de 3 punten bij ons. Eindelijk fluit de scheids! Ja hoor, wij hebben gewonnen; wij hebben de 3 punten! Als trainster/leiders ben je trots, dit was een enorme test voor alle spelers en we hebben bewezen dat we het konden. Als team hebben we gestreden voor deze overwinning. Kortom, om trots op te zijn!

Volgende week spelen we om 9.00 uur uit tegen SDOO. Weer een spannende pot voor de boeg, maar als team kom je verder dan alleen 💪🏻.