Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

31 maart 2015

Moeizame overwinning SVHA ZA2 op Kesteren

Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen het achtste geplaatste Kesteren 3 op het programma. Uit werd er gemakkelijk gewonnen met 0-6, maar gezien het slechte weer en het zware veld zou dit wel eens een moeilijke wedstrijd kunnen worden. Met 3 afwezigen Roy Hendriksen, Peter van Meel en Tim Veldhorst moest er wat spelers bij geregeld worden. Met Joep van Hout(zat3) als Keeper en Tom Lintsen(zat3) op de rechtsback  en Andre Janssen als laatste man, Rik Jansen voorstopper en Martin Ijkhout linksachter. Op het middenveld links Bernard Polman, centraal Heino Janssen en Manuel Steeg, rechts Ferdie Janssen en voorin Rudie Doeze Jager en de Goalgetter Dennis van Meel. In de wissel Boris Ijkhout, Jan Willem Jacobs en Michael Hijmans.

Het begin van de wedstrijd gaat gelijk op met geen kansen, maar we krijgen moeilijk grip op het middenveld door het loopvermogen van beide spelers van Kesteren. Maar door het sterke optreden en goed ingrijpen van Andre Janssen staat het nog 0-0. Het was voor ons moeilijk om er voetballend doorheen te komen, de ballen gleden vaak door vanwege het slechte veld en konden de spitsen nauwelijks bereiken. Maar na een kwartier krijgt Rik Jansen de bal op de middenlijn en geeft de bal door het midden op de sprintende Dennis van Meel die de keeper met een puntertje het nakijken geeft 1-0.

We krijgen steeds meer grip op de wedstrijd, maar even later krijgt Kesteren een corner die goed wordt ingekopt 1-1. Kesteren wisselt 2 keer en Tom Lintsen moet noodgedwongen het veld verlaten door een hamstring blessure en wordt vervangen door Boris IJkhout. Voetballend zijn we veel sterker maar we komen vaak niet verder dan de zestien. Halverwege de 1e helft krijgen we een corner door slecht wegwerken van de verdediging, de corner wordt genomen door Rik Jansen en hard binnen gekopt door de aanvoerder Heino Janssen en we staan weer voor 2-1.

Maar ook dit is van korte duur als Manuel Steeg een lichte overtreding maakt en Kesteren een vrije trap aan de rechtse kant van onze helft krijgen. De voorzet wordt verlengd en ongelukkig binnengekopt door Boris Ijkhout en laat Joep van Hout kansloos 2-2, dit is ook de ruststand.

De 2e helft beginnen we met Jan Willem Jacobs in plaats van Dennis van Meel en Michael Hijmans voor Bernard Polman. Het veld ziet er niet meer uit, dan maar hopen dat de bal een keer goed valt. Het eerste kwartier zijn we goed doorgekomen wat vaak niet het geval was. We krijgen ook een aantal kleine kansen van onder meer Martin IJkhout, Jan Willem Jacobs en en Ferdie Janssen. Maar dan komt de bal bij Manuel Steeg hij loopt met de bal richting de 16 meter en schiet de bal schitterend in de kruising. Wat een goal!

Kesteren probeert met counter voetbal ons weg te spelen, maar door goed verdedigend werk krijgen ze weinig kansen. De bal wordt bij een counter onderschept door Rik Jansen, speelt de bal naar Heino Janssen die de bal voor geeft en door de verdediger van Kesteren in eigen doel gewerkt wordt net voordat Jan Willem Jacobs de bal wilt intikken 4-2. Dit was de genadeslag en de punten blijven verdiend in Herveld. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen WAVV( 11e) uit Wageningen.

GREEN WHITE ARMY STAND OUR GROUND!!