28 november 2021

MO15 maakt het koploper SDOO heel erg lastig

Het was koud en nat, er lag een laagje sneeuw op het kunstgrasveld. De sneeuw was niet bevroren en het veld was niet glad met voetbalschoenen aan. De lijnen zijn intussen sneeuwvrij gemaakt en er zijn gele ballen geregeld. De tegenstander arriveert en we besluiten samen om de wedstrijd door te laten gaan. Wij, en de tegenstander, willen graag voetballen en het heeft ook wel iets onder deze omstandigheden.

We merken vanaf het begin dat SDOO niet voor niets bovenaan staan. Maar wij doen zeer goed mee. Er worden aan beide zijden kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft wisselt de tegenstander een paar spelers en ook wij doen onze vertrouwde wissels.  Toch krijgt SDOO meer grip en verliezen we achterin de tegenstander te veel uit het oog. We verzuimen de bal weg te schieten en SDOO profiteert van dichtbij, 0-1. We zijn een beetje aangeslagen en 2 minuten later volgt de 0-2. We geven te veel ruimte weg. Iedereen weer oppeppen en we gaan weer richting het doel van SDOO. Een paar minuten voor de rust, een ingooi voor ons op links. Via linksvoor wordt de bal gelijk richting de spits en de rechtsvoor gepasst, zoals eerder besproken. Een verdediger van SDOO en de keepster krijgen de bal niet weg en we weten de 1-2 in de touwen te schieten. Rust.

Iedereen weer warm worden. Voor onze keepster was het te koud geworden, mede door de natte handschoenen en we moeten haar wisselen. De tweede helft golft weer op en neer met slechts een paar schoten op ons doel, die netjes worden gestopt. Halverwege wisselen we weer en we zetten aan voor een slotoffensief. We krijgen kansen maar doelpunten blijven uit. Het is bijna tijd en we krijgen nog een corner. Iedereen wordt naar voren gestuurd, behalve onze keepster. De corner komt voor, de bal blijft hangen in hun doelgebied, we doen een paar doelpogingen maar de laatste wordt half geblokt en kan net door de keepster gevangen worden.Tijd. Bijna kregen we de beloning voor onze inzet en hoe we de tegenstander hebben bestreden. De leiding is supertrots op jullie bikkels.