SVHA MO11 kampioen periode 3 (5)
3 april 2024

MO11-1 (fase 3) Kampioen

De MO11-1 speelt dit seizoen in 4 fasen. In de eerste fase werd een 3e plaats gehaald en in de tweede fase een 5e plaats gehaald. De derde fase begon na de winterstop en na een afgelaste wedstrijd (die niet meer ingehaald kon worden) bleek al gauw dat we alle wedstrijden moesten winnen om 1e te worden. De eerste 3 wedstrijden werden gewonnen en toen kwam Spero MO11-1 op bezoek. De, na later bleek, enige concurrent om de 1e plaats en de ploeg die de eerste 4 wedstrijden ook al had gewonnen. We waren goed voorbereid op deze topwedstrijd en onze meiden speelden een perfecte wedstrijd. Met 6-0 werd Spero verslagen, zonder echt zelf kansen weggegeven te hebben. Na deze wedstrijd wonnen we een week later van de onderste en won Spero die dag met 9-3 van SC Bemmel, SC Bemmel stond toen 3e. Op 23 maart was de laatste beslissende wedstrijd van deze fase in Bemmel.

De meiden hadden meer dan gezonde wedstrijdspanning de laatste wedstrijd. Ze waren onder de indruk van de sfeer, er waren veel ouders langs de lijn, er klonk een toeter, er was een groene en een witte rookbom, en er was muziek. Ze hadden natuurlijk ook wel wat meegekregen van wat er na de wedstrijd zou gebeuren als we de wedstrijd zouden winnen. Ook de tegenstander was duidelijk onder de indruk.

Onze meiden hadden maar een opdracht en dat was de wedstrijd winnen. We zorgden ervoor dat de focus bij de meiden weer terug kwam vlak voor de wedstrijd. Niet bezig zijn met alle andere dingen rond de wedstrijd, maar alleen op ons team letten. De boodschap was aangekomen, na een paar rommelige minuten maakten ze de bevrijdende 1-0 en binnen 9 minuten was het 4-0. Voor de rust werd nog een keer gescoord, zodat de ruststand 5-0 in ons voordeel was. De tweede helft moest weer even op gang komen maar na 5 minuten spelen wisten ze 4x te scoren in 6 minuten! Op het einde van de wedstrijd werd de laatste goal gemaakt, we wonnen de wedstrijd met 10-0 en zijn kampioen van fase 3 !!!!

Omdat we in Bemmel waren en de festiviteiten in Herveld waren gepland, gingen we zo snel mogelijk richting SVHA. De meiden kregen een zakje chips in onze kantine en de (kinder)champagne werd ontkurkt. De beker werd uitgereikt aan de aanvoerder, die ze allemaal op toerbeurt thuis mogen showen, en iedereen kreeg een medaille. Maar het hoogtepunt moest nog komen …… Er was een verlengde huifkar met trekker geregeld en samen met de leiding werd een rondrit door Herveld / Andelst gemaakt onder het genot van feestmuziek. Terug aangekomen bij SVHA patat en snack ter afsluiting. Meiden, een bijzondere prestatie deze fase! Op een wedstrijd na hebben ze in al deze wedstrijden geen tegendoelpunten gekregen. Ze zijn zowel individueel als team enorm gegroeid. En last but not least, zonder plezier geen prestatie! Op naar fase 4 waar we mogen laten zien dat we een niveau hoger aankunnen. Wij zijn enorm trots op jullie !!!