Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 maart 2015

Matig SVHA 3 is voor rust al klaar met DIOSA

77 dagen geleden speelde we onze laatste wedstrijd. Deze laatste wedstrijd ging met maarliefst 0-10 gewonnen bij RVW met een hoofdrol voor Mark van Eldik(zo ging dat, klik!). Vandaag stond een lastige uitwedstrijd op het programma. Een wedstrijd tegen DIOSA.

Laat ik u even mee nemen in mijn voorbeschouwing. DIOSA komt oorspronkelijk uit de 7e klasse. De ploeg werd al 2 jaar op rij kampioen en verloor gedurende die periode geen enkele wedstrijd. Dat DIOSA dit jaar geen kampioen word heeft er alle schijn van. De ploeg staat voorafgaand het duel met 9 wedstrijden op 17 punten. Toch verloor de ploeg net zo veel als SVHA(2 keer) en moest DIOSA tot op heden alleen SDOO en SVHA als meerdere erkennen in een onderling duel. Daarbij spelen we uit bij DIOSA, voor zij die het niet kennen een mooi complex waar relatief veel wind staat omdat het aan de dijk ligt. Een hoofdveld wat benut word door vermoedelijk alle teams en dus op voorhand al zwaar te bespelen is. Tel daarbij op dat SVHA nog geen wedstrijd in de benen heeft in 2015 en we kunnen concluderen dat dit een lastige uitwedstrijd word. Oja, in de thuiswedstrijd bleek het alles behalve moeilijk. DIOSA ging genadeloos onderuit op Sportpark Jan van Baal met 5-0 en creëerde slechts 1 doelpoging.

Als de wedstrijd begint is het duidelijk dat SVHA 3 al tijden geen wedstrijd meer heeft gespeeld. Al word er wel (bijna) iedere week getraind is het duidelijk dat er gewoon een stukje wedstrijd ritme mist. De passing is slordig en mede door de harde wind is daardoor veel balverlies te ondervinden in kamp Groen – Wit. Op het doel staat zoals altijd Roy Kuiper, het centrale duo is vandaag Wim Gerritsen en Sander Spanbroek. De backs worden ingevuld door Wieger van der Spek en Edwin IJkhout. Centraal op het middenveld lopen Martijn Markus en aanvoerder Mark de Ruijter. De flanken worden belopen door Egon den Hartogh en Bram Ariese. Het aanvalsduo zijn vandaag Bas van Brandenburg en topscorer Mark van Eldik.

DIOSA blijft verrassend goed op de been. Meeste tegenstanders schieten de bal maar gewoon naar voren en holen daar achteraan en hopen op een bevlieging van een individuele speler. DIOSA blijft voetballen de eerste helft (omdat zij ook wind tegen hebben) en dat resulteert wel in een aantal mogelijkheden. De ploeg uit Balgoy lijkt wel wat stootkracht te missen want het echt passeren van het centrale duo zit er niet in. Waardoor doelman Roy Kuiper geen enkele bal krijgt in de eerste helft.

Als na 20 minuten een corner word genomen en deze beland bij Mark de Ruijter legt hij hem beheerst terug op Egon den Hartogh. De linkshalf twijfelt niet en schiet laag richting de goal, daar staat Bram Ariese die de bal op de lijn van richting veranderd. Bram maakt hiermee zijn eerste competitiedoelpunt van 2014/2015.  0-1.

Niet veel later is het Mark van Eldik, als vaste lezer zult u inmiddels wel denken: ‘Verrassend’, de kundige spits die bekend staat als altijd op de goede plek te staan en de bal in te tikken, koppen of te lopen bewijst even over een flinke dosis techniek te beschikken. De spits speelt 3 man uit en schuift de bal vanaf de 16 meter in de verre hoek. De keeper van DIOSA kijkt enkel toe zoals eigenlijk de gehele ploeg deed. Erg knappe treffer. 0-2.

Als u zich inmiddels afvraagt of SVHA beter is gaan voetballen met een 2-0 voorsprong dan is het antwoord nee. Zoals ik eerder benoemde wordt DIOSA in de eerste helft geen enkele keer gevaarlijk dus dat is het probleem dan ook niet. Het zorgelijke is dat SVHA in de passing erg slordig blijkt. Wat opmerkelijk is aangezien het herhalen van de passoefening op woensdagavond door trainer Angelo Mulder je bijna moet kunnen dromen. Toch gaat er veel fout en worden ook vaak de verkeerde keuze’s gemaakt. Voor rust komt de ploeg uit Herveld nog wel op een confortabele 0-3. Egon den Hartogh komt door een goede pass van Bas van Brandenburg vrij in de 16. De eerder assist gevende Egon schiet nu wel raak. Egon lijkt hem verkeerd te raken maar maait hem wel daardoor de kruising in. Egon zal zelf zeggen dat het zo bedoeld is dus bij deze geloven we hem dan maar op zijn woord!

In de rust wisselt trainer Angelo Mulder zijn aanvoerder. De trainer spaart vermoedelijk zijn aanvoerder met het oog op volgende week. Aangezien Mark 2 keer een lelijke blessure leek op te lopen besloot de trainer het niet op een 3e keer aan te laten komen. Mark de Ruijter werd vervangen door Vincent Janssen waardoor Egon den Hartogh naar centraal midden verplaatsten. Ook Bas van Brandenburg werd gewisseld. Hij maakte plaats voor Roy Vermeulen.

In de tweede helft is het duidelijk dat SVHA geen zin meer heeft en dat DIOSA simpelweg niet kan. Waar ik DIOSA eerder prijsde over hun poging tot voetballend tot een aanval te komen was nu alles overboord gegaan. Met wind mee was iedere bal lang. En zo lang mogelijk, hopen op een fout of een bevlieging van de DIOSA spitsen. Toch is het in de 60e minuut SVHA wat tot scoren komt, als peelt de Herveldse ploeg in de 2e helft wellicht nog minder dan de eerste helft is dit wel de mooiste goal van de wedstrijd. Meerdere driehoekjes, achterlijn halen, strak voorzetten en binnen lopen. Helaas werd deze treffer geannuleerd door de goed fluitende club arbiter wegens buitenspel.

DIOSA die enkel en alleen een corner tussen de palen had gekopt die nauwelijks dreigend te noemen was en een enkele afzwaaier had geproduceerd die zelfs het vangnet af en toe miste waren tamelijk kansloos. De ploeg moet het hebben van een gelukje en dat gelukje komt er dan ook. Een vrije trap ten hoogte van de dug-outs wordt voorgegeven. Door wat duw en trekwerk  gaan er 2 spelers van SVHA naar de grond en staan er 2 DIOSA spelers plotseling vrij voor de doelman. Tegendraads word de bal goed ingekopt en staat het 1-3.

Het spel van SVHA lijkt niet te verbeteren door deze tegentreffer en dat zit met name de in het veld gekomen Paul de Ruijter niet lekker. De nieuwe laatste man die Wim Gerritsen verving laat hoorbaar weten dat het slap is en dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten pakken in deze wedstrijd. Inmiddels is ook Thomas de Bruijn het veld ingekomen voor Wieger van de Spek. De linksback neemt plaats op de rechtsback positie.

Al kunnen we nauwelijks van druk spreken blijft het toch gevaarlijk. Met die wind hoeft de bal maar 1 keer goed te vallen en dan ligt het ineens weer open. Egon den Hartogh die al enkele minuten bezig was een fysieke strijd er van te maken op het middenveld beslist uit eindelijk de wedstrijd. De toch wat ongelukkig spelende middenvelder is mijn inziens wel Man of the Match. Met 2 doelpunten, een assist en een flinke dosis fysieke kracht neemt Egon vandaag de ploeg bij de hand en schiet hij met een droge knal de 1-4 binnen. Kort hierna fluit de scheidsrechter af.

Volgende week staat de topper op het programma. SVHA tegen SDOO. We beginnen op verzoek van SDOO om 13:00. De ploeg die eerder dit seizoen won van SVHA (4-3 SDOO) verdedigt de voorsprong tegen SVHA. De ploeg uit Heteren heeft op dit moment 1 verliespunt minder dan SVHA. Bij winst van de Groen – Witte aankomend weekend behoud SVHA alles in eigen hand met het oog op het O zo gevaarlijke woord.. ‘Kampioenschap’.

Het gaat hoe dan ook een prachtige strijd worden, zoals SVHA en SDOO dat in al zijn vorige edities ook al was. SDOO won dit weekend ook hun generale met 3-1 van DSZ.

Competitie doelpunten

Naam Doelpunten
Mark van Eldik 19 (+1)
Egon den Hartogh 6 (+2)
Sebastiaan Markus 4
Roy Vermeulen 4
Mark de Ruijter 3
Wieger van de Spek 2
Paul de Ruijter 2
Bas van Brandenburg 2
Sander Spanbroek 1
Leon Latta (Gastspeler) 1
Bram Ariese 1 (+1)