Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

31 oktober 2014

Maak kennis met: Yosry ‘Oppassen dat we geen FC Dordrecht worden’

JAAAAAAAAAAAAA, HET IS WEEEEEEEEEEEEKEEND! Althans bijna, maar je weet het zo vlak voor je weekend knallen wij ‘on-air’ met onze enige terugkerende rubriek die nog steeds door heel veel mensen word gelezen. Zo hadden we vorige week onze beeldschone aanvoerder van de MA1 in de spotlight. Het maak kennis met Veerle stuk werd al maarliefst  307 keer gelezen(unieke lezers!). Hiermee sluiten we één gehele rotatie af en beginnen we vanaf deze week weer bij de hoofdmacht van onze club. Ook in deze 2e ronde ga ik weer proberen leuke interviews te maken met spelers, trainers of vrijwilligers van de elftallen. Ik hoop dat jullie net zo trouw blijven lezen als voorheen, jullie aandacht word enorm gewaardeerd!

Deze week dus de hoofdmacht, het vlaggenschip, het eerste elftal. Vorige keer hadden Rogier namens het eerste. Rogier vertelde met name dat hij eerst maar is vond dat SVHA een stabiele middenmotor moest worden. Nu exact 8 weken later zijn er wedstrijden gespeeld, spelopvatting zit er duidelijk in, er zijn overwinningen geweest maar ook tegenslagen. We hebben voor deze week gekozen om een oud aanvoerder van het eerste te interviewen. Een speler die al lange tijd in het eerste elftal mee draait en ondanks ze leeftijd nu al één van de meest ervaren spelers is in SVHA 1. We hebben het natuurlijk over Yosry Hassan.

*Terwijl ik  rustig op Yosry zit te wachten in de kantine tot hij klaar is met trainen, nutig ik een drankje en kijk rustig naar de wedstrijd Vitesse – Dordrecht*

 • Mag ik een Spa Groen klinkt het naast me

*Yosry is zojuist de kantine binnen komen lopen*

Ha Yos, alles goed jongen? Ben je er helemaal klaar voor?

 • Ja top man, ik ben er klaar voor. Waar wil je gaan zitten?

*We lopen samen even naar de bestuurskamer*

Zo, daar gaan we.
Roept u maar, wie ben je?

 • Ik ben Yosry Hassan, 21 jaar. Woonachtig in Herveld.. en ja verder.. ?

Werk je? Of zit je nog op school?

 • Ik studeer nog. Ik volg een opleiding aan de politie academie. Dit is nog een algemene opleiding en hierna moet ik een specialisatie kiezen.

Enig idee wat je specialisatie word?

 • Motorpolitie lijkt mij wel wat

Oh oke, gaaf. Heb je je motorrijbewijs al?

 • Nee nog niet, maar daar is nog tijd zat voor.

Op naar het voetbal, welke positie voetbal je?

 • Voorstopper, laatste man of de 6 positie. Eigenlijk altijd verdedigend in de as.

Ben je tevreden over je eigen spel?

 • Nouja er is altijd ruimte voor verbetering en er zijn altijd wedstrijden waar het niet helemaal lekker loopt, maar ik ben dit seizoen nog niet ontevreden geweest over mijn spel. In grote lijnen gaat het goed.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. 3 punten uit 5 wedstrijden is niet best, hoe komt het?

 • Toch het scorend vermogen. We komen te vaak moeilijk tot scoren en daarmee kom je nooit een keer voorsprong terwijl de kansen er wel zijn. En als we dan is op voorsprong komen dan hebben we weer niet het scorend vermogen om dat uit te breiden.

Is dat niet te makkelijk, is de spelopvatting wel goed?

 • Ja ik vind oprecht dat we goed voetballen. Het systeem is echt een systeem wat ons goed schikt. Want kijk terug op alle wedstrijden die we nu gespeeld hebben. Op Eendracht thuis na waren we altijd beter. We hadden het betere veldspel of konden minstens net zo goed mee komen. En als je dan niet scoort, ja daar voetbal je niet tegenop.

Zijn jullie niet een beetje het FC Dordrecht aan het worden van de competitie. Leuk en goed voetbal. Alle complimenten maar te weinig  resultaat?

 • Haha Ja daar lijkt het inderdaad wel op, daar moeten we wel voor oppassen. Goed dan moet je ook de vraag stellen zouden we als we heel verdedigend gingen spelen wel ineens punten pakken? Door defensiever te gaan spelen gaan we niet meer kansen creëren en zoals ik net zei hebben we er nogal wat nodig om tot scoren te komen.

Naast het voetballen is het eerste één grote vriendengroep, kunnen jullie elkaar dan nog wel corrigeren en de waarheid vertellen?

 • Ja dat denk ik wel. Juist omdat we goeie vrienden van elkaar zijn kun je elkaar goed de waarheid zeggen.

Kun je is war vertellen over de nieuwe trainer?

 • Pfoe.. lastig hoor haha

Wat voor soort persoon is het bijvoorbeeld, buiten het veld om?

 • Als persoon vind ik dat hij het trainersvak en wat daar buiten gebeurd heel goed gescheiden kan houden. Henk is echt van de duidelijke regels, communicatie en openheid. Typerend voorbeeld is dat we op trainingen en om de wedstrijd heen noemen we hem trainer terwijl hij in de kantine echt met Henk aangesproken wilt worden.

Kun je het verschil tussen deze trainer en Bertho is aangeven?

 • Deze trainer gaat echt vol op de aanval. Echt volle bak aanval met veel druk naar voren terwijl Bertho echt een wedstrijd opzich analyseerde. Daar was Bertho misschien iets slimmer in en paste zich aan de tegenstander aan. Aan de andere kant gaat Henk volop uit van onze eigen krachten en past hij zich heel arrogant niet aan, aan de tegenstander. Dat staat me wel aan het straalt wat uit dat je van je eigen kunnen uit gaat en tegen de tegenstander soort van zegt: ‘Kom maar op’.

En verder? Kwa trainingen?

 • Bertho trainde heel erg op spelsituaties die voorkomen in de wedstrijd. Het van achteruit op bouwen naar voren. De kaats zoeken en  het positiespel. Tempo verlagen of verhogen. Henk is echt aan het trainen op de persoon. De individu beter maken. De aanname moet beter, de passing kan beter, schieten kan beter. Henk maakt echt de spelers beter terwijl Bertho het team beter maakte. Blijft moeilijk om trainers te vergelijken. Je wilt ze ook allebei het respect geven dat ze verdienen.

Onder Bertho was je aanvoerder, nu is die band van je afgenomen. Wat vind je daar van?

*Yosry haalt ze schouders op en kijkt een beetje verbaasd*

 • Dat interesseert me nou echt helemaal niks he. De aanvoerder is ook gewoon onderdeel van het team. En ik coach en stuur toch wel. Of ik die band wel of niet om heb dat maakt me verder niet uit.

Hoelang speel je nu in het eerste?

 • Pffoe.. Uhm… Bertho heeft er 2 jaar gezeten he? Ik heb ook nog een jaar daarvoor gehad. Dus dit is het 4e jaar.

Wat is de grootste verandering ten opzichte van toen?

 • Uiteraard de spelers. Er is een nieuwe generatie nu in het eerste. Een hele jonge groep. Toen ik net begon bij het eerste met Rogier, Elkjear en Jules waren wij de jongste. Met allemaal goeie voetballers om ons heen met heel veel ervaring. Tegenwoordig ben ik niet alleen één van de oudste, ook heb ik ineens de meeste ervaring. Dat is wel even gek als je daaraan terug denkt.

Aanstaande zondag Edesche Boys, 3 punten?

 • Haha natuurlijk gaan we daar voor

Wat verwacht je van deze wedstrijd?

 • Zelfde als afgelopen zondag. Ik verwacht dat we voetballend minstens mee kunnen alleen zullen we het nu wel af moeten maken. Hoop ook op een beetje geluk want dat heeft ook nog niet mee gezeten dit seizoen.

Toen ik in het begin sprak met een hoop van de jongens was iedereen overtuigt van een 5e plek of hoger, hoe sta jij daar nu in?

*Yosry pakt zijn telefoon en de Voetbal APP. Hij checkt even de stand*

 • Nouja bij de eerste 5 zou nog steeds kunnen. Zoals ik zei voetballend nauwelijks minder geweest alleen moeten we wel gaan scoren. Als dat niet gebeurd kan het wel weer een heel lastig seizoen gaan worden.

Wie is de beste ploeg van de competitie denk je?

 • Ik was echt onder de indruk van Eendracht

Maar waren jullie niet gewoon heel erg ondermaats die dag?

 • Ja dat ook, maar vond hun echt zoveel scorend vermogen hebben. Iedere kans die zij creëerde maakte ze gewoon af.

Wil je nog iets mee geven aan de jeugd?

 • Ja de tweebenigheid van Bart van Olderen

Haha hoe dat zo? Wat vond je van Bart afgelopen wedstrijd?

 • Ja vond hem wel goed spelen, ook echt heel fijn dat hij 2 keer scoorde dat is echt goed voor hem. Wellicht kunnen we daar nog wat uithalen.

Maar dat is het voor de jeugd?

 • Haha, Bart kan het wel waarderen. Verder zie voetbal nooit als een verplichting. Houd de lol er in en behandel het altijd als bijzaak. Er zijn in het leven veel belangrijkere dingen dan voetbal.

Bedankt, wat vond je er van?

 • Top. Leuk. Goed.

*Yosry zet nog even ze welbekende big smile op en besteld een nieuwe Spa Groen*

Dat was het eerste elftal. Volgende week pakken we door op het 2e elftal. In de eerste ronde hebben we tweemaal selectie gedaan omdat toen nog niet helemaal duidelijk was wie er nou in één zat en wie nou in twee. Nu is daar een duidelijker beeld in en gaan we volgende week even babbelen met iemand van SVHA 2. Ik dank jullie allemaal weer voor het trouwe lezen. Jullie zijn een fantastisch publiek!