Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

3 oktober 2014

Maak kennis met: Wilco ‘Winnen is leuk maar moet niet ten kosten van alles gaan’

BOEM, was je al aan het wachten? We zijn er weer!!! Pak het VrijMiBo borreltje er maar bij, sluit je e-mail cliënt af, boek je uren nog maar even af, proost even met je baas want het is weer weekend! Het is daarom ook weer tijd voor de wekelijkse rubriek op SVHA.nl ‘Maak kennis met’. Waar we vorige week zondag 3 aan het woord hadden met Mark de Ruijter is het vandaag de beurt aan zondag 4. En we hebben daar een speciaal persoon uitgekozen. Het lijkt heel gewoon, hij is er namelijk altijd, maar wat doet deze jongen nou eigenlijk? Hij doet zoveel meer dan menig mensen weten, vandaag maken we kennis met Wilco van Vlaanderen.

Wilco jongen, leuk dat je er bent. Zullen we maar meteen beginnen?

 • Lijkt mij een goed plan

We beginnen altijd met het voorstellen, trap maar af

 • Ik ben Wilco van Vlaanderen, 30 jaar, woonachtig in Herveld. Naast het voetballen doe ik Volleybal en in het dagelijks leven ben ik Assisten Accountant.

Nog op vakantie geweest dit jaar?

 • Nee dit jaar niet.

Een hoop mensen zien je wel, maar hebben geen idee wat je allemaal doet denk ik. Kun je voor deze mensen je takenpakket is opnoemen?

 • Ik ben leider van de B1, ik doe de wedstrijdcoördinatie binnen SVHA, de ledenadministratie en bij dit alles heb ik ook een bestuursfunctie binnen SVHA.

Toe maar, daar moet je druk zat mee zijn. Hoeveel uur per week ben jij ongeveer kwijt aan SVHA?

 • Pfffoe.. Dat is moeilijk aan te geven. Neem nou de wedstrijdcoördinatie waar ik weken heb waar ik binnen 2 uur alles klaar heb, maar soms loopt het niet helemaal zoals je zou willen en dan verdubbelen die uren zich al snel. Je bent afhankelijk van verschillende partijen waardoor je niet goed kan inschatten hoeveel uur in gaat zitten. Verder tweemaal de training van de B1, Ledenadministratie functies en niet te vergeten mijn eigen voetbal team.

Je bent er maar druk mee dus, iedere dag ben jij wel met SVHA bezig dus?

 • Klopt maar ik doe het graag hoor

Kun je is een beeld schetsen van een week in het kort?

 • Maandag is ontspanning. Dinsdag avond de training van de B1. Woensdag werk ik al me mail door, daarbij hoort ledenadministratie, maar ook eventuele verplaatsingen van wedstrijden of andere zaken die nog geregeld moeten worden voor het weekend. Donderdag avond ben ik weer bezig met de jongens van de B1 en ieder laatste donderdag van de maand volgt daarop een bestuursvergadering. Op vrijdag ga ik aan de slag met de planning voor de speelronde van volgende week. Scheidsrechter aanstellingen, kleedkamers, veldindelingen noem maar op. In het weekend gaan we vrolijk verder met op zaterdagochtend de ‘Dinidienst’ en middag met de B1 op pad. Op zondag mag ik dan eindelijk zelf een balletje trappen en probeer ik zoveel mogelijk bij 1 aanwezig te zijn.

Diep respect hoor Wilco!
Als wedstrijdcoördinator krijg je per volgend seizoen een nieuwe uitdaging. Het kunstgras! De vraag is nu word het nu veel makkelijker?

 • Ik denk zelf dat het makkelijker gaat worden omdat we dan veel meer de velden kunnen belasten. Dankzij het kunstgras hebben we meer mogelijkheden met zowel trainingen als (oefen)wedstrijden. Daarnaast is al jaren heel erg vervelend dat er veel wedstrijden bij onze club afgelast moeten worden vanwege de veldtoestand. met een kunstgrasveld gaat dit veel beter worden.

En dan duikt het volgende probleem op, iedereen wilt tegenwoordig op kunstgras spelen, hoe bepaal je nou wie wel?

 • Uitgangspositie zal zijn dat iedereen gebruik moet kunnen maken van het kunstgrasveld. Ik verwacht echter dat er vooral bij seniorenteams veel spelers zijn die op het gewone gras willen blijven spelen. verder zullen we wekelijks de veldbezetting bekijken om tot een zo eerlijk mogelijke verdeling te komen. Het 1e speelt en traint standaard op het kunstgras en de rest zal daar omheen worden gebouwd.

Wat is nou een veel voorkomend probleem rondom wedstrijden?

 • Op dit moment is het grootste probleem het vinden van scheidsrechters. Het grootste probleem van vorig seizoen was dat kleedkamers regelmatig niet schoongemaakt werden en dat we sleutels kwijt waren.

Lijkt het je nu wat om scheidsrechter te worden? Neem dan contact met ons op. Er zijn zelfs cursussen beschikbaar!
Is er al een oplossing voor het kleedkamer probleem?

 • Dat laatste problemen heb ik dit seizoen proberen te ondervangen door bij de E en F pupillen geen sleutel meer uit te geven en vanaf de D worden de pasjes ingenomen. Zodra de sleutel ingeleverd is wordt door de leider van het SVHA team gecontroleerd of de kleedkamer schoon is. Wanneer dat allemaal netjes is krijgt de tegenstander de pasjes terug. Het is jammer dat het zo moet maar het is niet anders.

Dan je bestuursfunctie, hoe lang ben jij al onderdeel van het bestuur?

 • Bij de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 2013-2014 ben ik officieel toegetreden tot het bestuur

Je bent het enige bestuurslid dat nog voetbalt, toch?

 • Klopt

Sinds een aantal jaar geleden is de grote revolutie gestart bij Ajax. Cruijf besloot dat er voetballers op technische posities moesten gaan zitten omdat anders de afstand naar het veld te groot werd. Nou zijn wij geen Ajax en is onze organisatie natuurlijk niet zo groot, maar het neemt niet weg dat we nog maar één voetballer hebben in het bestuur. Ben je niet bang dat de afstand naar het veld te groot word?

 • Het wel of niet spelen van de bestuursleden heeft volgens mij weinig tot geen invloed op de afstand tussen bestuur en het veld. Het is vooral belangrijk om regelmatig je gezicht te laten zien op de club zodat de leden en vrijwilligers hun hart bij je kunnen luchten en eventueel met ideeën kunnen komen.

Wat is persoonlijk de grootste overwinning die je geboekt heb binnen het bestuur?

 • Persoonlijke overwinning zijn niet behaald en dat is ook niet mijn doel binnen het bestuur. Als bestuur leren we iedere week nog bij en er zijn nog veel dingen die we willen en kunnen verbeteren. Ik denk dat we op de goede weg zijn. Het bestuur heeft de steun van iedereen nodig. Oppositie voeren is heel makkelijk maar we moeten allemaal onze handen uit de mouwen steken en er zo voor zorgen dat onze club zich blijft ontwikkelen. We hebben allemaal een groen-wit hart en willen onze club verder vooruit brengen.

Wat is de grote kracht van dit bestuur?

 • De grote kracht van dit bestuur is de wil om door te ontwikkelen. We staan open voor kritiek en durven ook elkaar te corrigeren. Ook hierbij staat voorop dat we het allemaal doen uit clubliefde en ondanks dat nog niet altijd alles goed gaat we blijven stappen maken

Op welk gebied kunnen we nog vrijwilligers gebruiken?

 • Op alle gebieden zijn vrijwilligers nodig. Van kantinedienst tot scheidsrechters. van sponsorcommissie tot activiteitencommissie. Ook de mensen van website en het sportpraatje kunnen ondersteuning gebruiken en zo kan ik nog wel even doorgaan

Wil je graag iets gaan doen voor de club? Kom een keer een kopje koffie drinken!
Wat vind je van het eerste elftal dit jaar?

 • Het eerste elftal in een jonge groep waar we de komende jaren nog veel plezier aan gaan beleven. Voetballend is het goed en als ze zo blijven spelen komen de resultaten vanzelf.

Wat verwacht je van het eerste dit jaar?

 • Ik hoop dat ze mee kunnen doen om een periodetitel maar ik verwacht dit jaar nog niet al te veel omdat we in een competitie zitten waar je het niet redt met mooi voetbal alleen.

In deze rubriek kom je alleen als je voetballer bent, dus daar gaan we het nog even kort over hebben. Korte vragen, korte antwoorden. Komen ze!
Vanaf welke leeftijd voetbal je bij SVHA?

 • 16e

Waar heb je daarvoor gespeeld?

 • Excelsior Zetten

Waar voetbal je nu?

 • Ik voetbal nu bij Zondag 4

Welke positie?

 • Verdediging, kan daar overal spelen

Speelde je daar vroeger ook al?

 • Ja!

Wie is de beste speler binnen SVHA?

 • Lex Vilier

Ben je nog zenuwachtig voor een wedstrijd?

 • Nee die tijd heb ik wel gehad

Bijgeloof?

 • Geen

Wat wil je de jeugd van SVHA mee geven?

 • Zorg dat je vooral heel veel plezier hebt en houdt in het voetbalspelletje. Winnen is leuk maar moet niet ten kosten van alles gaan. Voetbal met RESPECT voor tegenstanders, scheidsrechters, supporters en overige belangstellenden.

Wilco bedankt voor je tijd!

 • Geen probleem

Zo dat was hem weer voor deze week. Volgende week gaan we door met de zaterdag tak van onze vereniging. Zaterdag 2 het meest succesvolle elftal van de vereniging de laatste jaren. Volgende week hebben we weer iemand met een fantastisch verhaal, vorige verhalen gemist? Terug lezen kan hierrrr.

Heel veel succes dit weekend krijgers, tot volgende week!