Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 november 2015

Maak kennis met Wesley Ebbeng: ‘Mijn beste herinnering? De jaren onder Kees de Kleijn’

JA HOOR, het is weer vrijdagmiddag! Jullie hebben twee weken moeten wachten, maar we zijn terug met iemand die de ‘maak kennis met’ rubriek een vervolg gaat geven! Twee weken geleden deed Mustaba Mieri zijn verhaal, maar vandaag schakelen we over naar een nieuwe persoonlijkheid die de rubriek voortzet. Het is een speler die sinds vorig seizoen in de selectie voetbalt. Deze jonge verdediger speelt zijn wedstrijden in zondag 2 als rechtsback. Hij geeft vandaag antwoord op alle vragen en zodoende kom ik meer over deze speler te weten.

Ik kom de kantine binnenlopen en zie Wesley al staan. Hij is net klaar met trainen en staat bij de bar met trainer Fred Schuurman en Bart van Olderen. Samen lopen we naar de bestuurskamer om met het interview van start te gaan.

Dames en heren, jongens en meisjes, maak kennis met… Wesley Ebbeng!

Wesley, leuk dat je er bent. Stel jezelf eens voor.

Ik ben Wesley Ebbeng, ik ben 20 jaar en woon in Herveld. Ik zit op het ROC in Nijmegen, waar ik de opleiding infratechniek volg. Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar. Op vrije dagen werk ik bij Crum sierbestrating in Heteren.

Al plannen als je je diploma hebt behaald?

Ik twijfel over doorleren of werken, maar op dit moment heb ik een lichte voorkeur om te gaan werken.

En als je toch besluit om door te gaan leren, welke opleiding zou je dan willen doen?

Dan zou ik de opleiding civiele techniek op de HAN (Hoge school Arnhem/Nijmegen) willen volgen. Ik volg die opleiding op dit moment één dag in de week op vrijdag.

We maken even een sprongetje naar het voetbalgedeelte. Hoe oud was je toen je begon met voetballen?

Ik denk dat ik 7 jaar oud was.

Welke elftallen heb je doorlopen?

Ik heb altijd in de hoogste elftallen gespeeld, dus de F1, E1, D1, C1, B1 en A1.

Vorig jaar ben je begonnen in de selectie. Net als vorig seizoen, voetbal je dit seizoen in zondag 2. Wat is het verschil tussen zondag 2 ten opzichte van de A-junioren?

Het spel is sneller en een stuk fysieker. In de A had je de tijd en ruimte om te bedenken wat je kon doen. In zondag 2 is het niet altijd mooi voetbal, omdat je niet alles voetballend kan oplossen. Dat is echt iets waar ik tegen liep, maar tegenwoordig ben ik het gewend.

Sinds vorig seizoen speel je rechtsback in zondag 2. Heb je daar altijd al gespeeld?

In de jeugd speelde ik altijd rechtsbuiten, tot mijn toenmalige trainer Kees de Kleijn mij op rechtsback zette. Sindsdien speel ik rechtsback.

In welk team zette Kees de Kleijn jou op rechtsback?

Ik denk in de C1.

Wat zijn jouw kwaliteiten als speler?

Ik probeer mee vooruit te voetballen. Zo nu en dan geef ik een goede pass waar ook een doelpunt uit komt. Ik blijf altijd doorgaan, ik geef nooit op.

Waar zie jij verbeterpunten bij jezelf als speler?

Mijn handelingssnelheid moet omhoog.

Even naar de competitie van zondag 2. 6 gespeeld, 7 punten. Met dit puntenaantal staan jullie momenteel op een 7e plaats in de competitie. Jullie begonnen goed aan de competitie, maar jullie hebben de laatste twee wedstrijden verloren. De laatste overwinning dateert alweer van 20 september. Kan je vertellen waar dit aan ligt?

We hebben wat moeilijkere tegenstanders gehad waarin veel jonge jongens meespeelden. Ik verwacht als we tegen directe concurrenten spelen dat we weer punten gaan pakken.

Wat verwacht je nog van dit seizoen qua wedstrijden?

De manier waarop we bezig zijn nu, die lijn moeten we doortrekken. We moeten wedstrijden blijven winnen en hopen dat we in de middenmoot kunnen eindigen.

Durf je voor jezelf een doelstelling uit te spreken qua spel? Misschien een plek bij zondag 1 dit seizoen?

Ik ben nog steeds jong. Ik wil mezelf blijven verbeteren als voetballer. Die plek in zondag 1 komt misschien vanzelf wel.

Zondag de altijd lastige uitwedstrijd tegen HAVO 2. Pakken jullie de 3 punten?

Ja, ik denk dat we drie punten kunnen pakken met een fitte groep.

Kun je wat vertellen over de huidige selectie?

Het is een gezellig groep en er lopen goede voetballers in rond. Als de groep bij elkaar blijft en dus ouder wordt, dan komen de resultaten vanzelf.

Wat vind je goed gaan binnen de selectie?

Zoals gezegd is het een gezellige groep en als we iets doen zoals een teamactiviteit, dan is het altijd gezellig.

Waar zie jij verbeterpunten binnen de selectie?

Er moeten meer resultaten behaald worden op het veld.

Wie vind jij persoonlijk de beste speler uit het 2e elftal?

Luuk Schouten

Waarom Luuk?

Je ziet aan Luuk dat hij het spel bij de senioren door heeft. Hij heeft veel slimmigheidjes. Omdat ik rechtsback sta, staat Luuk schuin achter mij en dat geeft vertrouwen. Ook qua coaching is het een goede aanvoerder.

Wie vind jij persoonlijk de beste uit het 1e elftal?

Er zijn er een paar die er bovenuit steken, maar als ik echt iemand moet kiezen en hij is fit, dan kies ik voor Ali Saleh. Ik heb in jeugdelftallen veel met hem gevoetbald, dus ik weet wat hij kan en wat zijn kwaliteiten zijn.

Dit is het eerste volledige seizoen voor jou onder hoofdtrainer Fred Schuurman. Wat vind je van de huidige trainer?

Ik vind dat Fred het goed doet. Je merkt dat hij van voetbal houdt en dat hij er veel verstand van heeft.

Even naar jou als NEC-supporter. Waar komt die liefde voor de club vandaan?

Vroeger ging ik met mijn oom mee naar wedstrijden. In het seizoen 2008/2009 heb ik de wedstrijd NEC – Udinese in de UEFA Cup bezocht en toen was ik om. In het seizoen 2009/2010 heb ik een seizoenskaart van NEC gekregen. Dat was het seizoen waarin ik alle wedstrijden bezocht. Ik volg altijd alles rondom NEC, maar op dit moment ga ik een stuk minder vaak naar wedstrijden.

Bezoek je ook andere wedstrijden van andere clubs?

Ik ga af en toe met vrienden op reis naar het buitenland om een voetbalwedstrijd te bezoeken, met als hoogtepunt Borussia Dortmund – Bayern München. Dat was een wedstrijd voor de DFB-Pokal in het seizoen 2014/2015. Verder ben ik naar Sunderland – Liverpool geweest in januari van dit jaar. Ook ben ik met een vriendengroep een weekend naar Hamburg geweest en toen hebben we de wedstrijd HSV – VFL Wolfsburg bezocht. Verder ben ik naar Bayer Leverkusen – Hoffenheim geweest. Zaterdag 21 november ga ik met een groep vrienden naar Borussia Mönchengladbach – Hannover 96.

Leuk om te horen!

Heb je een bepaald bijgeloof voor de wedstrijd?

Ik ga net als Luc Dekker even naar de WC voor de wedstrijd, haha.

Wat is je beste herinnering aan het voetballen?

De jaren onder Kees de Kleijn.

Waarom?

Ik ben twee keer kampioen geworden onder Kees de Kleijn, waaronder in de D1. Dat was zijn eerste seizoen als trainer samen met René Willemsen, de vader van Bart Willemsen.

Ben je naast het kampioenschap in de D1 nog kampioen geworden met ander elftallen?

Naast het kampioenschap in de D1, ben ik kampioen geworden in de E1 en in de C1.

Welk kampioensjaar was het mooiste van de drie?

Het kampioenschap in de C1, omdat we een hele goede groep hadden. Het was mooi om dat af te sluiten met een kampioenschap.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar binnen SVHA?

Ik hoop dat ik dan nog bij SVHA voetbal en mezelf verbetert heb als voetballer.

Wat kan er verbetert worden binnen SVHA zelf?

Het zou mooi zijn als er nog iets meer aan de kantine gedaan kan worden, maar dat staat op de actielijst.

We zijn inmiddels aangekomen bij de versnelde ronde! Ben je er klaar voor?

Yes

Nog even voor duidelijkheid. Wat is je favoriete club?

NEC

Aan welke club heb je de grootste hekel?

Vite$$e

Favoriete voetballer van NEC op dit moment?

Wojciech Golla

Favoriete voetballer aller tijden van NEC?

Björn Vleminckx

Favoriete verdediger op dit moment?

Sergio Ramos

Kunstgras of echt gras?

Kunstgras

Favoriete biermerk?

Hertog Jan

Welke eindklassering haalt het 2e elftal?

5e plaats

Tot slot: Wat wil je meegeven aan de jeugd?

Voetbal met veel plezier en probeer elke week beter te worden.

Wat vond je van het interview?

Ik vond het leuk om te doen!

Bedankt Wesley!

Over twee weken een nieuwe persoonlijkheid uit een ander team die zijn/haar verhaal doet. Wie wordt het over twee weken…?

Voor nu, bedankt voor het lezen. Ik wens iedereen een prettig (voetbal)weekend!