Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

24 oktober 2014

Maak kennis met: Veerle ‘Wij zijn geen sterspelers, maar samen staan we sterk!’

SVHA vrienden. Ik hoef bijna geen introductie meer te doen want de ‘Maak kennis met’ – rubriek wordt met de week populairder. Het is inderdaad alweer half 4 en we knallen weer het weekend in. Pak even een momentje voor jezelf. Ga er even lekker voor zitten want we hebben vandaag weer een fantastische editie voor jullie.

Vorige week hadden we Jordy aan het woord namens zaterdag 3. Voordat we volgende week weer opnieuw beginnen met het eerste elftal maken we een klein uitstapje in de junioren. We voegen namelijk 1 junioren elftal toe aan deze rotatie. Dat is MA1. Vrouwenvoetbal wordt binnen SVHA veel beoefent en verdiend daarom ook wat aandacht. Helaas hebben we sinds vorig seizoen geen dames elftal meer dus vandaar dat we gaan voor de oudste meiden van onze prachtige club.

Ja en wie kies je dan? Met welke topper van de meiden trappen we af? Juist we hebben gekozen voor de beeldschone aanvoerder van de Meiden A1. Juist we hebben het over haar, maak kennis met: Veerle Schreuders.

Hallo Veerle. Ik heb iemand nodig van MA1 die een leuke interview wil afgeven. En ik had eigenlijk jou in gedachte, lijkt het je wat?

 • Oh dat lijkt me zeker leuk, ik help graag!

Ben je bekend met de rubriek ‘Maak kennis met’?

 • Ja, ja ik heb er een aantal langs zien komen

Mooi, dan weet je me eerste vraag. Trap af, wie ben je?

 • Ik ben Veerle Schreuders. Ik ben 16 jaar oud en ik zit nog op het HPC in Zetten. Ik zit hier in het 5e jaar(eindexamenjaar) van de HAVO. Hierna wil ik  graag de verpleegkunde opleiding gaan doen op de HAN in Nijmegen. Verder heb ik een bijbaantje bij de Hema in Zetten.

Schreuders hé, zusje van?

 • Inderdaad, zusje van Jesse die speelt in het eerste van SVHA.

Vriendje? Of maken onze mannelijke lezers nog kans?

 • Hah, nee ik heb een vriendje. Joep van Hout ook voor de meeste wel bekend binnen SVHA.

Oké naar jou als voetbalster. Wanneer ben je begonnen met voetballen?

 • Ik ben begonnen met voetballen toen ik in groep 8 zat, daarvoor heb ik nog verschillende sporten gedaan. Ik ben toen in de E begonnen van SVHA. maar al heel snel ben ik naar de B gegaan van de meiden. En met nog veel meiden zit ik nu nog steeds in het team.

Kun je is wat vertellen over ‘het team’? (lees: Meiden A1)

 • Het is echt een heel leuk team, we zijn allemaal helemaal geen sterspelers maar het laatste seizoen zijn we toch kampioen geworden en dit seizoen staan we ook weer bovenaan. Je kunt echt merken dat dit een meiden team is, met trainingen gaat het nooit zoals Daan het eigenlijk wilt. Als we de kans krijgen dan staan we alweer te kletsen en letten we niet op. Maar ik ben blij met dit team, ik snap niet hoe we het telkens voor elkaar krijgen maar we winnen wel. Ik denk dat we allemaal individueel niet goed zijn, maar samen staan we sterk!

Vaak zie je een vrouw aan het roer bij een meiden team. Kun je is vertellen hoe Daan het op pakt?

 • Daan is echt geweldig, soms wordt hij denk ik knettergek maar volgens mij is hij wel blij met ons. Hij zet zich echt heel erg in voor het team en dat waardeer ik erg. Daan is niet echt streng maar hij kan het wel. Dat moet dan ook wel als we er weer eens doorheen aan het kleppen zijn.

Je zei dat jullie dit seizoen weer bovenaan staan. Waar zit het succes in?

 • Ik denk dat dat door de trainingen komt, en door Daan. Hij zet ons aan het werk en wil het uiterste eruit proberen te halen. We hebben allemaal wel een kwaliteit, de een die is heel snel en de ander is goed aan de bal. Als we alles bij elkaar doen dan hebben we echt wel een goed team.

Durf je een doelstelling of een eindklassering uit te spreken?

 • Ik heb echt geen idee, we moeten nog een paar wedstrijden spelen tegen teams die best wel goed zijn. Maar ik hoop dat we het net zo goed als in de 2e klasse en dat we ergens bovenaan eindigen.

Beste herinnering als team tot dusver?

 • Dat moet toch wel het kampioenschap zijn geweest, we zijn begonnen als team dat alles verliest met dubbele cijfers. Als je dan uiteindelijk als team kan uitgroeien tot een kampioen dan geeft dat zoveel voldoening. Het klinkt vaak simpel maar hard werken, en dan zeker voor elkaar loont echt.

Even over jou zelf Veerle, welke positie voetbal je?

 • Ik speel op dit moment altijd centraal midden. Maar voorheen heb ik heel lang laatste man gestaan. Helemaal in het begin waren we als team niet zo goed en kregen we veel tegengoals. Dus als verdediger moest je veel doen. Ik vond het leuk om laatste man te staan, maar sinds 3 seizoenen sta ik centraal midden en dat vind ik nu veel leuker omdat we als team veel beter zijn geworden en ik op deze plek veel te doen heb. En dat vind ik heel erg leuk.

Kun je jezelf een beschrijven wat voor soort voetbalster je bent?

 • Oeh… dat vind ik echt heel lastig.

Kun je het toch is proberen?

 • Nou goed. Ik ga geen hippe voetbaltermen eruit gooien maar ik ben aanvoerder van dit team. En ik geloof dat ik wel effect heb op dit team. Dat maakt mij als voetballer, ik werk graag hard voor het team en probeer op verschillende punten het verschil te maken.

Heb je een bijgeloof voor de wedstrijd?

 • Nee heb geen ritueel wat ik doe voor de wedstrijd hoor haha..

Helemaal niks?

 • Nouja dan toch wel één ding. Ik houd altijd mijn ketting aan onder me shirt, ik geloof er in dat mijn ketting me geluk brengt.

Dat is zeker een bijgeloof, die noteren we!
Nog een nummer waar je per se mee moet spelen?

 • Ja, nummer 16!

Kun je is verklappen wat er allemaal gebeurd in de kleedkamer van MA1?

 • Haha nou niet echt heel veel, we zijn een beetje traag met omkleden, maar verder gebeurt er niks bijzonders in de kleedkamer.

Vind je dat het vrouwen voetbal genoeg waardering krijgt binnen SVHA?

 • Ja dat denk ik wel. Althans ik moet zeggen dat ik niet het tegendeel merk. We zijn natuurlijk wel in een minderheid maar ik merk niet dat de jongens voorgetrokken worden.

Soms staan er wel eens jongens langs het veld te kijken bij het meidenvoetbal, en die zijn daar dan niet vanwege het voetbal maar omdat jullie meiden zijn. Stoort dat je?

 • Oh nee joh. Als wij eenmaal beginnen dan ben ik alleen nog maar met de wedstrijd bezig en daarbij hebben wij toch nooit zoveel publiek haha!

Mannen voetbal is vaak harder, maar is dat wel zo? Zijn vrouwen niet veel  gemener?

 • Nou daar ben ik het op zich wel mee eens hoor. Jongens zijn natuurlijk fysiek veel sterker dus word het automatisch harder en vaak ook lomper. Bij meiden gaat dat heel anders, dan word het inderdaad gemeen en gaan ze knijpen, krabben of aan je haren trekken. Dus ik denk dat je dat je zeker niet de felheid daarvan moet onderschatten

Kun jij als aanvoerder van MA1 nog iets mee geven aan de meiden die nog komen gaan?

 • Dat ze moeten spelen met de gedachte dat je het om het plezier doet. Je moet er wel bij kunnen lachen. En als je je niet lekker voelt bij een team dat heel goed is, is het niet erg om naar een lager team te gaan waar je wel lekker kunt voetballen.

Goed gesproken, wat vond je er van?

 • Vond het wel leuk hoor!

Bedankt Veerle!

Dat was hem weer voor deze week. We hebben nu één hele rotatie er op zitten. Ik ga volgende week op bezoek bij een speler van het eerste. We gaan dan weer kennis maken met nieuwe spelers, nieuwe mensen en nieuwe verhalen. Heb je één van de verhalen gemist? Teruglezen kan altijd hier. Ik dank jullie allemaal voor het fanatieke lezen, jullie zijn een fantastisch publiek!