Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

27 februari 2015

Maak kennis met: Roy ‘Wij hebben nog wat recht te zetten met SDOO’

HOPPAAAAA!!!! Daar zijn we weer!! Voor iedere Deurdouwer die goed op heeft gelet vorige week zag dat we ons doelwit niet voor het schrijfblok konden krijgen. Dit vooral omdat deze beste man misschien wel de drukste week van het jaar achter de rug heeft. We hebben het natuurlijk over… onze prins… ons Royke… onze spits van SVHA 3…. Maak kennis met (Prins) Roy Vermeulen !!

Roy, leuk dat je even tijd kon maken voor ons, hoe was de carnaval?

 • Ge-wel-dig! * Zegt Roy met ze welbekende grote lach op ze gezicht*

Helemaal geslaagd?

 • Ja was echt top, om maar even te beginnen met de pronkzittingen. Super gaaf dat SVHA daar ook vertegenwoordigt was met een act. Het Klavertje 3 (Lees: SVHA 3) had een liedje gemaakt en dat was echt top! Via deze route nogmaals bedankt mannen! De dolle dagen waren 5 dagen feest en gezelligheid met ze alle in Deurdouwerdam! Vele mooie creaties en een carnaval waarbij ik nog nooit zoveel koeien rond heb zien lopen, loei goed! * Grijnst Roy *

Haha die koeien, hoe zou dat toch komen? Voor de mensen die de afgelopen maanden onder een steen hebben gelegen, kun je je even voorstellen?

 • Ik ben Roy Vermeulen, 27 jaar oud, geboren op ’t Achtereind in Herveld, samenwonend met Claudia, Ik heb 2 zussen Joyce & Yentl.

Werkzaam bij?

 • Friesland Campina als adviseur in de buitendienst

Hobby’s?

 • Voetbal en tennis

Voordat we door gaan naar het voetballen, aankomen jaar is het jubileumjaar van de Deurdouwers. Kun je al iets vertellen over wat ons te wachten staat deze dagen?

 • Ja, een OPTOCHT! *  Terwijl Roy helemaal enthousiast word, gaat hij snel verder met vertellen * Iedereen kan meedoen aan de carnavalsoptocht, dit is op zaterdag 6 februari dus zet het alvast in je agenda Deurdouwers!

Haha, top! Op naar het voetbal, vanaf welke leeftijd voetbal je?

 • Uhmm.. ik was net geen 6 jaar oud, was ergens in augustus 1993, begon eerst met alleen trainen en begon daarna in de F.

Welke jongens heb je de jeugd mee doorlopen?

 • Hah, jongens al Remco IJkhout, Sebastiaan Markus, Koen Simons, Jeffrey Schreuder, Ruben vd Berg, Roland van Sabben.

Beste herinnering aan het jeugdvoetbal?

 •  Gemiddeld 1x per 2 jaar kampioen worden, het team hebben we altijd aardig bijeen weten te houden totdat we bij de senioren gingen voetballen. Toen viel een gedeelte al uit elkaar doordat de spelers uit Valburg teruggingen, daarnaast ook door studie en dergelijke stopten steeds meer jongens uit ons oorspronkelijke jeugdelftal.

Toen jij vroeger buiten voetbalde welke speler was je toen?

 • Zo… dat weet ik echt niet meer… Al was dat in de gouden-tijden van Ajax dus zal vast wel Jari Litmanen of Patrick Kluivert zijn geweest haha

Welke posities heb je gevoetbald?

 • Eigenlijk altijd centraal in de verdediging tot dat ik bij de senioren kwam, daar werd ik ineens een aanvaller

Nu zondag 3 hé? Het oud eerste volgens vele, kun je deze groep eens beschrijven?

 • Gezellige groep voetballers die zowel binnen als buiten het veld goed met elkaar op kunnen schieten. Eén keer trainen per week en op zondag volle bak ertegenaan om de punten bij ons te houden.

Hoe is deze groep eigenlijk tot stand gekomen?

 • Veel voetballers in ons team kwamen vanwege andere verplichtingen in tijdgebrek om langer 2x/week te trainen zoals in de selectie. Het idee was er al langer, uiteindelijk is het tot stand gekomen doordat een aantal mensen uit ons team de koppen bijeen hebben gestoken om het ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Doel was dat degene die overwogen om te stoppen bleven voetballen en dat we ook mensen van buitenaf betrokken in ons gezellige team met veel ambitie.

Ambitie van het  team komen we zo op, heel even naar jou individueel.. Wat is je meerwaarde in het elftal?

 • Pfff.. Wat moet je op zo een vraag nou antwoorden?

Haha, iedereen vind dit lastig hoor, probeer het toch eens?

 • Ik kan niet zo goed tegen me verlies misschien is dat van toegevoegde waarde?

Leg uit..

 • Doordat ik echt slecht tegen me verlies kan geef ik alles om te winnen, daarbij komt natuurlijk ook een stukje fysieke kracht. Sommige zullen het vooral als lomp opvatten maar mijn rol is voornamelijk een stukje vuur in de wedstrijd gooien. Een aanspeelpunt zijn en het team beter te laten voetballen om mij heen.

Je haalt zelf al lomp aan, je speelt daardoor wel vaak op het randje, hoe kijk je daar tegen aan?

 • Binnen de lijnen die 90 minuten geef ik alles voor de winst en er zijn natuurlijk wel grenzen maar een stukje provoceren om zo de punten in de wacht te slepen daar draai ik me hand niet voor om. Al vind ik wel dat na de  wedstrijd het ook meteen over moet zijn. Gezellig napraten met je tegenstander die je eerder nog een tik gaf en nu gewoon de hand kan schudden en verder succes kan wensen. Zo hoort het

Mooie woorden, aanstaand weekend DIOSA uit, eerste wedstrijd van 2015. Wat verwacht je van de wedstrijd?

 • Dit wordt een echte wedstrijd voor een speler met mijn manier van voetballen. Vanwege het zware veld en het mindere weer zijn alle ingrediënten aan boord voor een wedstrijd hard werken. DIOSA is een mooie tegenstander, jongens van het dorp die een fysiek duel niet uit de weg gaan, ik kijk er naar uit!

En misschien nog wel veel belangrijker de week daarop tegen SDOO, wat denk je?

 • Wij hebben nog wat recht te zetten met hun van de heenwedstrijd. Ik ga er vanuit dat wij allen tot op het bot gemotiveerd zijn om de drie punten in Herveld-Andelst te houden. SDOO is een team dat goed kan voetballen, verder zitten ze wel continu te jammeren bij ieder duel, als wij ons spelletje spelen weet ik zeker dat wij gaan winnen.

In tegenstelling tot vorig jaar waar vooral de ‘kleintjes’ het probleem waren, blijken nu de toppers Woezik en SDOO een obstakel te zijn. Hoe verklaar je dit?

 • SDOO verklaar ik door verkeerd wisselbeleid in combinatie met een echte thuisfluiter. We hadden ze over de knie liggen en hoefden alleen nog maar 1x te scoren tot er wijzigingen in ons team kwamen waardoor we de grip kwijt raakte. Daarbij komt nog dat de scheidsrechter, die zelfs door SDOO niet geliefd was, zeer vreemde beslissingen nam die in ons nadeel waren. Woezik was ik niet bij, die wedstrijd werd gespeeld toen ik op de prins-receptie stond op 23 november.

Je bezit ook over een technische functie binnen SVHA, kun je daar nog even kort wat over vertellen?

 •  Officieel gezien ben ik verantwoordelijk voor het derde/vierde op zondag en beide zaterdagelftallen vanuit de technische commissie. In praktijk is Martijn Markus de grote trekker van het geheel en ik spring af en toe een keertje bij

Oke vanaf nu korte ronde, gaan we..
Met dit 3e elftal zijn wij aan onszelf verplicht kampioen te worden

 • Ja, maar …

Nee laat de uitleg maar over voor in de kantine, korte ronde
Ik moet meer gaan scoren als wij kampioen willen worden.

 • Nee

Wij spelen goed voetbal

 • Ja

Ik heb moeite met verliezen

 • Jazeker

Als wij van SDOO verliezen is het kampioenschap over

 • Wij verliezen niet van SDOO

Het is moeilijk om met een spits als Mark van Eldik te spelen

 • Nee, in tegendeel

De beste speler van SVHA 3 is…

 • Thomas Lamers * Glimlacht Roy *

De meest onderschatte speler van SVHA 3 is ..

 • Paul de Ruijter

Vond je van het interview?

 • Leuk! Zitten wel wat lastige vragen bij maar over algemeen ging het goed  toch?

Perfect!

 • Bedankt dat ik in deze rubriek met verhaal mocht delen

Dan sluiten we af, wat wil je de jeugd mee geven?

 • Heb plezier in het spel en doe er alles aan om te winnen!

Bedankt Roy!

Volgende week gaan we iemand zoeken in SVHA 4, het zal niet makkelijk worden aangezien deze jongens niet trainen en bijna al hun wedstrijden ook afgelast worden. Ik ga in ieder geval me best doen er één voor het schrijfblok te krijgen. Voor nu, bedankt voor het lezen. Je bent een fantastisch publiek! Fijn weekend!