Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

30 oktober 2015

Maak kennis met Mustaba Mieri: ‘SVHA is een soort van tweede familie voor mij’

JAWEL! Daar zijn we weer! Het is weer vrijdagmiddag en dat betekent dat er weer een nieuwe persoonlijkheid een vervolg gaat geven aan de ‘maak kennis met’ rubriek. Vandaag is het de beurt aan een speler die sinds dit seizoen in de selectie voetbalt. Deze keeper speelde dit seizoen al twee wedstrijden voor zondag 1, maar keept zijn wedstrijden grotendeels bij zondag 2. Ik vraag hem vandaag het hemd van het lijf en kom veel over deze (jonge)man te weten.

Ik kom de kantine binnenlopen en zie Mustaba Mieri al aan een tafel zitten met o.a. Daan van Ooyen. Mustaba is net klaar met trainen en zit aan zijn vertrouwde cola. Ik tik hem even op z’n schouders en vraag of hij er klaar voor is. Niet veel later lopen we naar de bestuurskamer om met het interview te beginnen.

Dames en heren, jongens en meisjes, maak kennis met… Mustaba Mieri!

Mustaba, voor sommige mensen ben je misschien onbekend. Stel jezelf eens voor.

Ik ben Mustaba Mieri (bijnaam parkiet, haha), ik ben 22 jaar en woon in Herveld. Ik volg de opleiding manager transport en logistiek op het ROC in Nijmegen. Momenteel zit ik in het derde jaar. Hierna moet ik nog 1 jaar en dan ben ik afgestudeerd. Verder werk ik bij de Wanmolen in Zetten als ‘all round’ medewerker.

Al plannen voor de toekomst?

Een functie binnen het leger als helikopterpiloot. Het is misschien vergezocht, maar het is wel iets wat ik in de toekomst wil gaan doen.

Oké!

Ben je van Nederlandse komaf?

Ik ben in Afghanistan geboren, maar mijn ouders zijn naar Nederland gevlucht vanwege de Taliban. Ik was 2 jaar oud toen we naar Nederland vertrokken.

Hoe oud was je toen je begon met voetballen?

Ik was 6 of 7 jaar oud. Ik begon in de F4 onder leiding van Theo IJkhout.

Welke elftallen heb je doorlopen?

Ik begon dus in de F4. Daarna de F2, F1, E2, E1, D1 en de C2 doorlopen. De C1 heb ik overgeslagen, omdat ik naar de B1 ging.
Na het laatste seizoen in de B1 ben ik even gestopt met voetballen, omdat ik niet meer aan voetballen toe kwam.

Wanneer ben je weer begonnen met voetballen?

Ik ben in het seizoen 2014/2015 weer begonnen met voetballen in het vriendenteam van m’n broertje in zaterdag 3. In een jaar tijd heb ik geprobeerd het gevoel als ‘voetballer’ weer terug te krijgen. Na een jaar gezellig gevoetbald te hebben, ben ik dit seizoen overgestapt naar de selectie.

Vorig jaar speelde je als voetballer nog 6e klasse met zaterdag 3. Dit seizoen ben je keeper van zondag 2 in de 4e klasse en heb je zelfs al 2 wedstrijden mogen keepen bij zondag 1. Dan gaat het opeens snel. Wat is het grote verschil tussen de 6e klasse bij zaterdag 3, de 4e klasse bij zondag 2 en de 5e klasse met het 1e elftal bij SVHA? Begin maar bij het verschil tussen zaterdag 3 vorig seizoen en zondag 2 dit seizoen.

Het voetbal bij zaterdag 3 was meer voor het plezier. We genoten vooral van de ‘3e helft’. Op het moment dat ik klaar was bij zaterdag 3, wilde ik weer intensief kunnen trainen en voetballen. Het verschil tussen zaterdag 3 en zondag 2 is dat we moeten presteren in zondag 2, je wilt ook presteren.

En het verschil tussen zondag 2 en zondag 1?

Het verschil tussen zondag 2 en zondag 1 is dat het niveau in zondag 1 hoger is. Je moet continu letten op wat je doet. De druk is ook hoger. Bij zondag 2 heb je soms nog momenten van rust.

Sinds dit seizoen ben je dus keeper. Heb je al eerder gekeept?

De laatste 5 wedstrijden van het vorig seizoen bij zaterdag 3 heb ik gekeept, omdat onze vaste keeper Joep van Hout geblesseerd was. Rond dezelfde tijd was zondag 2 op zoek naar een keeper voor een wedstrijd. Ik ben gevraagd of ik wilde keepen. Daarin ben ik meegegaan, aangezien ik bij zaterdag 3 ook al een aantal wedstrijden heb gekeept. Uiteindelijk kreeg ik de vraag of ik de rest van het seizoen wilde keepen bij zondag 2 en dat vond ik geen probleem.

Je keept nog niet zo lang, maar wat zijn jouw kwaliteiten als keeper?

Ik ben een voetballende keeper. Verder moet ik nog achter mijn kwaliteiten zien te komen, omdat ik net ben begonnen.

Waar zie jij verbeterpunten bij jezelf als keeper?

Het keepen in het algemeen, aangezien ik net ben begonnen. Ook de rustmomenten proberen te vinden, ik ben soms te gehaast.

Je was een tijd aan het twijfelen tussen keeper en voetballer. Kan je hier iets meer over vertellen?

In het begin had ik mijn twijfels over het keepen. Ik had kunnen voetballen aan het begin van het seizoen, maar als ik dat had gedaan, hadden we geen keeper gehad en hadden we niet kunnen voetballen. Daarom bood ik me aan als keeper. Ik heb tussentijds wel gevraagd of ik een wedstrijd kon voetballen, maar daar zag ik later van af, aangezien ik merkte dat ik de wedstrijden nodig had om mijn keeperskwaliteiten te verbeteren.

Kun je wat vertellen over de huidige selectie?

Het zijn jongens die graag willen voetballen en graag willen winnen. Ze willen stuk voor stuk presteren. Ook zijn ze heel gedreven in het spel, omdat ze fanatiek zijn. Als ik voor zondag 2 spreek zie ik jongens die echt graag willen winnen. Soms komen we er voetballend niet uit, maar we doen wel ons best om het op te lossen.

Wat verwacht je van dit seizoen qua wedstrijden?

Ik verwacht moeilijke wedstrijden, zeker aanstaande zondag. Aanstaande zondag spelen we tegen de koploper. Dan staat er veel druk op de jongens denk ik. Winnen we die wedstrijd, dan weet je dat er dit seizoen iets moois kan ontstaan.

Wie vind jij persoonlijk de meest waardevolle speler uit het 2e elftal?

Ik wil er twee noemen.

Vooruit dan maar. Welke twee spelers?

Luuk Schouten en Bas Peperkamp.

Waarom die twee?

Het zijn de twee centrale verdedigers waarmee ik een goede connectie heb achterin. Ze zijn gedreven, ze gaan voor elke bal en op moeilijke momenten weten ze mij te vinden. Aangezien ik een beginnende keeper ben, coachen ze mij op de juiste manier.

Wie vind jij persoonlijk de meest onderschatte speler uit het 2e elftal?

Wesley Ebbeng

Waarom Wesley?

Wesley gaat er altijd voor. Hij heeft indruk op mij gemaakt, omdat hij goed voetbal laat zien. Hij presteert de laatste wedstrijden enorm goed en dat geeft een boost voor de komende wedstrijden.

Dit is het eerste seizoen voor jou onder trainer Fred Schuurman. Hij geeft jou ook keeperstraining. Wat vind je van de huidige trainer?

Het is onwijs fijn dat hij keeperstraining geeft aan mij en aan Sjoerd. Ik leer er veel van, omdat ik een beginnende keeper ben.
Hij geeft de juiste dingen aan mij door, die nodig zijn op de training en in het veld. Ik vind het fijn om een trainer te hebben die er kort op zit.

Even naar jou als trainer. Je bent dit seizoen samen met Jelmer IJkhout trainer van de B2. Heb je het naar je zin als trainer?

Zeker weten.

Waarom?

Het is iets anders dan voetballen. Het voelt goed om dingen te kunnen leren aan de jongens. Het is natuurlijk fijn dat mijn compagnon Jelmer er ook bij zit. We hebben allebei onze eigen kwaliteiten die we proberen door te geven aan de jongens. Jelmer is technisch gezien een goede voetballer en kan de jongens veel meegeven in het technische gedeelte, zoals de baltechniek. Jelmer heeft sinds kort een woning gevonden in Tilburg, waardoor hij er niet bij kan zijn met trainingen. Maar ik ben wel blij dat hij alsnog de administratieve handelingen verricht, zoals het wasschema, het rijschema en het corvee schema van de jongens. Elke zondag stuurt hij ook een mailtje naar de jongens met het programma van aankomende week.

Wat voor soort groep is de B2?

Het is een groep die samengekomen is uit verschillende teams (C2, C1 en B1). Ze kennen elkaar natuurlijk wel, maar het niveauverschil t.o.v. de B1 kan je wel zien. Waar ik wel positief over gestemd ben, is dat ze graag willen winnen en dat ze er alles aan willen doen. Ondanks dat er wel eens onenigheid is, laten ze zien dat ze als team heel goed kunnen samenwerken en voor elkaar door het vuur gaan.

Even naar de competitie. 6 gespeeld, 7 punten. Met dit puntenaantal staan jullie momenteel op een 6e plaats in de competitie, geen slecht begin. Kan je vertellen wat de kracht van deze groep is?

Dat is de gedrevenheid. Ik vind het belangrijk dat je in het team jongens hebt die gedreven zijn, zoals Dylan Akkerman. Die jongen is niet de snelste, maar wat hij laat zien tijdens wedstrijden, zoals het doorzettingsvermogen, is ongelooflijk mooi om te zien.
Je wordt daar als trainer enorm blij van. Dylan gaat voor elke bal en heeft ook nog eens een prima schot in huis.

Zaterdag de altijd lastige uitwedstrijd bij Spero met de B2. Pakken jullie de 3 punten?

Uiteraard. Ik heb vertrouwen in de jongens, omdat we steeds beter voetballen. Ondanks dat we maar één punt hebben gehaald uit de laatste 2 wedstrijden, weet ik zeker dat we de 3 punten pakken.

Heb je een bepaald bijgeloof voor de wedstrijd?

Ik maak mijn voetbalschoenen altijd nat voor de wedstrijd.

Wat is je beste herinnering aan het voetballen?

De bekerfinale in de B1. Daan van Ooyen was toen trainer. Ik kreeg slechts 5 minuten speeltijd die wedstrijd. Op het moment dat ik erin kwam stond het 0-1, maar toen scoorde ik in de laatste minuut de 1-1, waardoor het verlengen en uiteindelijk penalty’s werd. Het zuurste is dat we verloren met penalty’s, maar de finale blijft me altijd bij.

Ben je ooit kampioen geworden?

Ik ben in de E2 kampioen geworden onder leiding van Theo IJkhout.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar binnen SVHA?

Ik denk dat ik dan niet meer bij SVHA voetbal, maar misschien dat ik binnen SVHA nog steeds actief ben.

Wat vind je goed gaan binnen de selectie?

De jongens weten elkaar goed op fouten te corrigeren en kunnen elkaar goed aansturen, waardoor je dat kan meenemen naar de wedstrijd.

Wat vind je goed gaan binnen SVHA zelf?

Sinds ik terug ben moet ik eerlijk zeggen dat de club een enorme vooruitgang heeft geboekt.

Kan je daar een voorbeeld van geven?

Bijvoorbeeld het kunstgras dat we sinds dit seizoen hebben, maar ook dat spelers meer betrokken worden bij de club.
Iedereen leert elkaar kennen. SVHA is een soort van tweede familie voor mij. Ik voel me altijd thuis als ik er kom.

Laatste vraag voordat we naar de versnelde ronde gaan. Je hebt in augustus meegedaan met SVHA All Star team tegen het RTL7 sterrenteam. Hoe was het om die wedstrijd te mogen spelen?

Het was een grote eer om mee te mogen doen. Ik mocht die wedstrijd voetballen i.p.v. keepen, wat ik stiekem wel leuk vond. Als je dan na een prachtige assist van Leen Verwoert een doelpunt maakt, kan je dag niet meer stuk. Dat was zeker een moment om niet te vergeten!

Mooi antwoord!

We zijn inmiddels aangekomen bij de versnelde ronde!

Favoriete club?

AS Roma

Favoriete voetballer?

Francesco Totti

Kunstgras of echt gras?

Kunstgras

Coca-cola op Pepsi?

Coca-cola

Aankomende zondag spelen jullie thuis tegen DIO’30 3. Pakken jullie de 3 punten?

Ik hoop het, haha.

Ja of nee?

Ik denk dat we gelijkspelen.

Welke eindklassering haalt het 2e elftal?

Ik verwacht dat we een 4e plek behalen in de competitie.

Tot slot: Wat wil je meegeven aan de jeugd?

Op het moment dat het niet meezit, snel vergeten en doorgaan. Van fouten moet je leren en opgeven is geen optie.

Wat vond je van het interview?

Interessant om te doen!

Bedankt Mustaba!

Over twee weken een nieuwe persoonlijkheid uit een ander team die zijn/haar verhaal doet. Wie wordt het over twee weken…?

Voor nu, bedankt voor het lezen. Ik wens iedereen een prettig (voetbal)weekend!