Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

23 oktober 2015

Maak kennis met Luc Dekker: ‘Wij gaan voor het linkerrijtje’

BAM! Het is weer vrijdagmiddag en dat betekent dat er weer een nieuwe persoonlijkheid aan de deur klopt om een vervolg te geven aan de ‘maak kennis met’ rubriek. Vorige week was het stil rondom de rubriek, omdat het redelijk druk was op de redactie. Deze week zijn we weer ‘back on track’ met een speler die sinds dit seizoen in het 1e elftal van de club voetbalt. Deze jonge aanvaller draaide een prima voorbereiding waarin hij een aantal doelpunten maakte. Hij krijgt het vertrouwen van trainer Henk Stuivenberg dit seizoen, waardoor hij veel wedstrijden speelt. Vandaag komen we meer over deze speler te weten.

Wanneer ik richting de kantine loop, zie ik Luc al staan. Hij is net klaar met de onder 23 wedstrijd tussen SVHA en Dodewaard, waarin hij de winnende treffer maakte in het met 3-2 gewonnen duel. Samen zoeken we een rustig plekje op, om het interview af te nemen.

Dames en heren, jongens en meisjes, maak kennis met… Luc Dekker!

Luc, goed dat je er bent. Stel jezelf eens voor.

– Ik ben Luc Dekker, ik ben 18 jaar en woon in Herveld. Ik zit op het Rijn IJssel Arnhem. Daar volg ik de opleiding Business & Management. Momenteel zit ik in leerjaar 1.

Heb je het naar je zin op het Rijn IJssel?

– Jazeker. Binnenkort begin ik met stage lopen bij Gino in Elst. Op dit moment is het vooral aanwezig zijn en op school zitten, haha.

Hoe oud was je toen je begon met voetballen bij SVHA?

– Ik denk dat ik 6 jaar oud was.

Welke elftallen heb je doorlopen?

– Van de F en de E zou ik het niet meer weten. Wel weet ik dat ik daarna in de D-jeugd startte in de D2, en dat ik daarna alle ‘hoogste’ elftallen heb doorlopen. Dus ik heb na de D2 nog in de D1, C1, B1 en A1 gevoetbald. In het laatste jaar van de A1 ben ik overgestapt naar de A1 van SDOO.

Waarom ben je overgestapt naar SDOO?

– Ik kon daar samen met een stel vrienden in de A1 voetballen, en dat leek me gezellig. Ook wilde ik op m’n 17e nog niet aansluiten bij de selectie van SVHA.

Waarom ben je dit seizoen teruggekomen bij de club? Had je heimwee?

– Haha, nee hoor. Ik had voor mezelf besloten om een jaar bij SDOO te voetballen en daarna weer terug te keren naar SVHA.

Wat is tot nu toe het grote verschil tussen de 2e klasse A-junioren bij SDOO en de 5e klasse met het 1e elftal bij SVHA?

– Het voetbal is fysieker en je moet sneller nadenken. Het fysieke trekt me wel meer.

Wat is het verschil tussen SDOO en SVHA als club?

– Ik vind SVHA meer een dorpsclub. Verder vind ik de selectie van SVHA voetballend beter dan die van SDOO, maar bij SDOO heb je meer ervaren spelers lopen, waardoor ze afgelopen seizoen gepromoveerd zijn.

Even naar jou als voetballer. Op welke positie voetbal je sinds dit seizoen?

– Rechtsbuiten

Altijd al rechtsbuiten gespeeld?

– Jep. In de jeugdelftallen heb ik altijd rechtsbuiten gespeeld.

Wat zijn jouw kwaliteiten als speler?

– Snelheid en kracht.

Waar zie jij verbeterpunten bij jezelf als speler?

– Mijn scorend vermogen en de baltechniek/balcontrole. Daar moet ik aan werken.

Je hebt een prima voorbereiding gedraaid, waarin je een aantal keer scoorde. In de competitie gaat het wat stroever en heb je slechts één keer het net weten te vinden in 7 wedstrijden. Waar ligt dit aan denk je?

– Hmmmm, ik zou het zelf niet weten. Het gaat iets moeizamer op dit moment. Ik moet m’n draai weer proberen te vinden. Minder nadenken en gewoon schieten, of zoals Fred (trainer SVHA 2/assistent-trainer SVHA 1) zou zeggen: ‘Gewoon de bal erin janken’.

Wat verwacht je van dit seizoen qua wedstrijden/tegenstanders?

– Ik verwacht veel spannende wedstrijden. Ons team moet naast het voetballen ook vechtlust kunnen tonen.

Welke eindklassering haalt het 1e elftal?

– We zijn vanaf het begin van het seizoen voor het linkerrijtje gegaan, en ik weet zeker dat we dat als team kunnen bereiken. Punten die we tegen moeilijkere tegenstanders pakken zijn mooi meegenomen.

Kun je wat vertellen over het huidige 1e elftal?

– We hebben een goed voetballende selectie, waarvan iedereen wel een aardig balletje kan trappen. Het komt er alleen nog niet zo goed uit, maar we zijn weer op de weg terug na de overwinning op AAC-Olympia en de gewonnen oefenwedstrijd tegen Dodewaard onder 23.

Wie vind jij persoonlijk de beste speler uit het 1e elftal?

– Op dit moment vind ik Twan Aarnink de meest constante speler uit onze groep. Hij speelt altijd en is amper/nooit geblesseerd.

Dit is het eerste seizoen voor jou onder hoofdtrainer Henk Stuivenberg. Wat vind je van de huidige trainer?

– Ik vind het een goede trainer. Hij weet dat onze ploeg goed voetbal kan laten zien en dat wil hij er ook graag eruit halen. Op de manier waarop hij dat brengt is prima. Ik weet zeker dat het goed gaat komen dit seizoen.

Heb je een bepaald bijgeloof voor de wedstrijd?

– Meestal ga ik even naar de wc voor de wedstrijd. Dat is voor mij een bijgeloof, haha.

Wat is je beste herinnering aan het voetballen?

– De halve finale van de beker tegen Jonge Kracht in het seizoen 2012/2013. Ik zat toen in de B1.

Waarom die wedstrijd?

– Het was een spannende wedstrijd. We kwamen op een 1-0 voorsprong. Toen maakten hun de 1-1 en de 1-2 voor rust. In de 2e helft scoorde ik in de laatste minuten de 2-2, waardoor we penalty’s moesten nemen. Ik had mezelf laag op de lijst gezet als penaltynemer, als 7e namelijk. Toen moest ik alsnog de penalty nemen, waardoor we wonnen.

Mooi verhaal!

Ben je ooit kampioen geworden?

– Ik ben in de C1 en B1 kampioen geworden.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar binnen SVHA?

– Ik ben dan 23, en hoop nog te voetballen in de selectie.

Wat vind je goed gaan binnen de selectie van SVHA?

– De teamsfeer en de mentaliteit binnen de selectie.

Wat vind je goed gaan binnen SVHA zelf?

– Het beleid van de club waarin de technische commissie een grote rol speelt.

Kan je daar een voorbeeld van geven?

– De goede voetballers zitten in de hoogste elftallen van de club, zoals een D1, C1 en een B1. Zo kunnen we als club zijnde alles eruit halen wat er in zit.

We zijn inmiddels aangekomen bij de versnelde ronde!

Favoriete club?

– Ajax

Favoriete voetballer?

– Zlatan Ibrahimovic

Kunstgras of echt gras?

– Echt gras

A.s. zondag zijn jullie vrij. Die week erop spelen jullie thuis tegen UCHTA. Pakken jullie de 3 punten?

– Dat zeker.

Hoeveel doelpunten ga je die wedstrijd maken?

– Ik ga voor minimaal één doelpunt.

Met deze selectie halen we dit seizoen een periodetitel.

– Ik zou er niet van schrikken als we eenmaal op dreef zijn.

Wie vind jij persoonlijk de meest onderschatte speler uit het 1e elftal?

– Yosry Hassan

Tot slot: Wat wil je meegeven aan de jeugd?

– Voetbal voor je plezier, en zorg dat je veel plezier met je vrienden in het elftal hebt. Zeik elkaar niet af, en als er in het veld iets wordt gezegd, vergeet het na de wedstrijd en drink er samen wat op.

Wat vond je van het interview?

– Ik vond het een leuk interview. Leuk dat dit wordt gedaan!

Bedankt Luc!

Volgende week weer een nieuwe persoonlijkheid uit een ander team die zijn/haar verhaal doet. Wie wordt het volgende week…?

Voor nu, bedankt voor het lezen. Ik wens iedereen een prettig (voetbal)weekend!