Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 oktober 2014

Maak kennis met: Jordy ‘Ik heb serieus getwijfeld over SVHA 1’

5….4….3….2….1….. Half 4! Leuk dat je er weer bent… Heb jij de week weer overleefd? ‘De Nacht Van 2014’ weer achter de rug en vervolgens konden we allemaal weer aan de slag. Deze week heeft weer genoeg gebracht, maar het is nu tijd om het allemaal achter ons te laten. Loop naar die koelkast op het werk, al thuis of in de kantine en pak een heerlijk flesje bier. Want jij, ja jij heb het weer verdiend harde werker. *Plop*….Proost! Veel Plezier!

Deze week zijn we aanbeland bij Zaterdag 3, leuk! Want vorige week zaterdag ben ik richting de kantine gegaan, speciaal voor het interview en niet alleen de persoon in kwestie zat daar, nee het hele elftal van Zaterdag 3 zat daar. Ook omdat ze natuurlijk net gevoetbald hebben maar het was symbolisch te noemen dat deze hele groep er nog zat. Deze groep heeft het normaal gesproken moeilijk in de competitie, het is een verkapt A elftal dat al op senioren niveau mee doet. Groot gebracht door Martin IJkhout, Piet IJkhout en onze ster van vorige week Rudie Doeze Jager. Deze groep heeft ook een gezonde dosis zelfspot, grappig feitje is dat zij een eigen twitter account beheren dat heet ‘HeeftZAT3algewonnen?'(@3SVHA). Echter lijkt de groep dit seizoen een stuk beter te presteren. Zoals gezegd het is een hechte groep. Ze doen hun ding en vieren hun eigen feestje. Ze hebben zelde hulp of mensen nodig. Iedereen weet wie de jongens van Zaterdag 3 zijn, maar de vraag is ken je ze ook? We hebben voor deze week de spits van zaterdag 3 uitgekozen. Deze week maken we kennis met: Jordy van Gaalen.

Jordy, wat dacht je er van?

 • Wat? Waarvan?

Zullen we even dat interview afnemen?

 • Ja hoe lang gaat dat duren denk je?

Ik denk 15 á 20 minuutjes..

 • Top! *Jordy vult zijn biertje nog even aan met de net opnieuw gevulde meter van Zaterdag 3*

Trap af, wie ben je?

 • Ik ben Jordy van Gaalen, ik ben 19 jaar en ik werk nu een jaar full-time bij de Co-op in Herveld. Ik heb een studie afgerond maar het is nog niet helemaal wat ik zoek dus als ik er straks weer aan  toe ben ga ik is kijken voor een nieuwe opleiding.

Vriendin?

 • Nee

Nog op vakantie geweest?

 • Ja, en dat is best grappig want je hoort het niet vaak, maar wij hebben een road trip gedaan door Nederland.

Oh dat is inderdaad iets nieuws haha, wie is wij?

 • Uiteraard een groepje uit zaterdag 3. 8 man sterk!

Hoe ziet zo een road trip eruit?

 • Nou met een busje zijn we begonnen in Tilburg, door naar Zirikzee, op naar Haarlem, Groningen, Enschede en eind station Maastricht. Overal slapen bij vrienden, kennissen, bekende of campings. Natuurlijk horen de nodige versnaperingen en plezier bij deze trip. Echt een aanrader.

Haha gaaf!
Oke op naar het voetbal, vanaf welke leeftijd voetbal je?

 • Uhm ik was 10 dacht ik. Ik ben begonnen in de D, daar werd ik meteen kampioen. Helaas was dat ook meteen de laatste keer dat ik ooit kampioen ben geworden haha.

En is daar Zaterdag 3 ook ontstaan?

 • Nee, nee nog niet

Vertel eens wat over Zaterdag 3?

 • Nou het vriendenteam is echt ontstaan in de B2. We kenden elkaar buiten het voetbal niet echt dus het team is echt ontstaan door het voetballen. Je moet inzien dat we altijd een B2, A2 en nu weer een Zaterdag 3 zijn geweest dus we zijn nooit het hoogste geweest van de vereniging. Hier zit dan ook de kracht van ons elftal als het even wat minder gaat maakt dat niks uit. We zijn er voor elkaar en kunnen veel van elkaar hebben en daarom blijft deze groep zo hecht bij elkaar.

Oke, nou is op die road trip ongetwijfeld genoeg gebeurd, maar ik ben op zoek naar de beste voetbal herinnering van jullie als team?

 • Haha, nou dat moet het toernooi in de A2 zijn geweest bij Pekela. Dat was gewoon het hele weekend bier drinken.

En voetbal dan?

 • Oja dat deden we ook ja haha

Kan jullie groep nog versterkt worden?

 • Nee wij zijn niet echt op zoek naar meer mensen. We hebben al jaren een vaste groep van ongeveer 10 man wat niet uit elkaar te krijgen is. Daar zijn een aantal goeie jongens bij gekomen de laatste jaren die dat goed opvullen. We zijn dus wel compleet en zoeken niet perse mensen. Dat wilt niet zeggen dat we ons afsluiten van nieuwkomers hoor.

Hoe doen jullie het dit jaar?

 • We zijn lekker op weg, voorheen hadden we het altijd heel moeilijk, maar dit jaar gaat het goed. Van de 4 wedstrijden hebben we er 3 gewonnen wat voor onze begrippen gewoon uitstekend is.

Hoe komt dat?

 • We spelen nu met 2 spitsen. Voorheen stond ik daar alleen en was het op hoop van zegen. Nu moeten de verdedigers de aandacht verdelen en sta ik dus ook niet meer op een eilandje. Ik denk dat deze wijziging het vooral goed doet.

Trainen jullie daar ook op?

 • Nou nou daarop.. onze trainingen zijn heel gemoedelijk. 7 á 8 man onder leiding van Bart Hasselbach houden we onze conditie en vorm op pijl. Het is fijn om die sturing te krijgen.

Doelstelling voor dit jaar?

 • Ik zeg dat we voor een top 5 klassering gaan

En een persoonlijke doelstelling?

 • Pffoe.. Uhmm..

Hoeveel doelpunten maakte je vorig jaar?

 • 11

Oke, doelstelling dan voor dit jaar. 15 doelpunten?

 • Oeh… Nou….

Als je het haalt, krijgen jij en de jongens van mij een metertje bier.

 • Deal!

Maar.. als je het niet haalt. Dan krijgen de jongens van jou een metertje bier.

 • Haha dat is goed.

Je bent één van de weinig echte spitsen nog die we hebben lopen in de senioren. Het eerste elftal komt momenteel scorend vermogen tekort en voornamelijk een echte spits. Waarom ga je niet voor de selectie en dus het hoogst haalbare?

 •  Oh ik ben wel gevraagd hoor. En ik heb er echt serieus over getwijfeld. Vind de keuze heel moeilijk want ik zou graag willen zien of ik mee kan, maar de gedachte dat ik dit team er voor op moet geven gaat er bij mij gewoon niet in. Ik zit lekker in dit team bij me vrienden en daarbij is de sfeer natuurlijk hier veel gemoedelijker. Hier moet niks, bij het eerste moet je er iedere week staan.

Heb je nog een bijgeloof voor de wedstrijd?

 • Nou niet voor de wedstrijd, maar ik moet en zal met nummer 9 spelen.

Buiten het voetballen, sta je nog open om te helpen bij de club?

 • Jazeker, ik zou het leuk vinden om wat te doen voor de club

Bardiensten, scheidsrechters of trainers.. het is allemaal nodig..

 • Over alles valt te praten

Tot slot, wat wil jij mee geven aan de jeugd?

 • Klinkt misschien standaard, maar houd er toch gewoon plezier in. Ga ook niet altijd teveel van jezelf vragen. Blijf je best doen maar als het er niet in zit om in het hoogste elftal te voetballen maak er dan het beste en het leukste van in het 2e of een 3e elftal. Voetbal draait om plezier en vergeet dat nooit.

Bedankt, vond je het wat?

 • Ja top joh, krijg er wel dorst van, biertje?

Zo dat was hem weer. Alle senioren elftallen zijn aan de beurt geweest. In deze rubriek kiezen we er voor om niet alle jeugdelftallen te gaan behandelen. Wellicht dat we daar in de toekomst mee verder gaan. Er is echter één jeugd elftal wat wel in aanmerking komt voor deze rubriek. Dit zijn de Meiden A1. We willen graag het vrouwen voetbal ook in de spotlight zetten. SVHA heeft namelijk 4 meiden elftallen en dat verdiend wat aandacht. Volgende week dus één van de knappe vrouwen aan het woord, vorige edities gemist? Klik hier voor alle voorgaande edities!

Dank voor het trouwe lezen, jullie zijn een fantastisch publiek!