Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 november 2014

Maak kennis met: Harm ‘Dan heb je later toch wat moois te vertellen?’

Helden, leuk dat jullie er weer zijn. De week is alweer om. Voordat we doorpakken op de Maak kennis met rubriek wil ik even de gelegenheid aanhalen om onze voorzitster Caroline Eberson te feliciteren. Onze voorzitster is gisteren 50 jaar geworden en betitelt haarzelf daarmee als ‘Sara’. Via deze route wil ik graag namens alle clubleden onze voorzitster feliciteren en haar vanavond een fantastische avond toewensen. Dat je nog maar vele gezonde jaren tegemoet mag gaan. Wil je de voorzitster graag persoonlijk feliciteren? Faceboekie vind je hier.

Goed over naar de orde van de dag. Vorige week was Yosry aan het woord. Deze week pakken we door op het 2e elftal. Het 2e elftal is een moeilijk elftal want het is namelijk niet echt een vaste samenstelling. Veel jongens doen sporadisch met één mee waardoor het lastig is iemand af te zetten in het 2e. Zo ook deze week. De persoon in kwestie zit dan weliswaar in het 2e elftal de laatste weken maar speelt ook zo nu en dan mee met het eerste. Daarbij is hij jong en talentvol, maar voor nu, namens het 2e. Maak kennis met Harm Ariese.

Ik wil nog even vooraf melden dat ik tegen Harm had gezegd dat hij tegen niemand moest zeggen dat hij deze week de man van de Maak kennis met was, Harm nam deze missie uiterst serieus.

* Terwijl ik nog met Angelo Mulder aan het praten ben, die al 4x had gevraagd wie deze week de gelukkige was(Haha, je zat er naast Angelo!) zit Harm rustig een drankje te drinken iets verder aan de bar. *

* Ineens klinkt het ‘Yo, fijne avond, later allemaal’ *

* Ik schrik me een ongeluk want me speler dreigt er ineens vandoor te gaan en ik heb nog geen interview afgenomen *

* Ik drink me drankje in een keer weg en wil achter Harm aan rennen, Harm staat lachend in de bestuurskamer en gaat snel om het hoekje zitten *

 • Ik mocht toch tegen niemand wat zeggen?

Haha, dus jij maakt er een hele James Bond scene van, doen alsof je weg gaat en vervolgens hier gaan zitten?

 • Haha ja anders weet iedereen het meteen toch

Klasse jongen, nu weet ik zeker dat niemand het vooraf weet, zullen we beginnen?

 • Kom maar op

Wie ben je?

 • Ik ben Harm, 22, kom uit Herveld.

Harm wie?

 • Dat weet je wel *zegt die met een grote grijns*

Maar niet alle lezers weten dat, broers / zussen, werk / school?

 • Harm Ariese, ik heb een broer Bram Ariese, speelt in Zondag 3. Ik woon nog thuis en werk fulltime in de logistiek. Ik ben daar teamleider en heb het goed naar me zin daar.

Toekomstplannen?

 • Nou op het werk heb ik het goed naar me zin dus daar op dit moment niet zo veel, maar zou toch wel een huis willen gaan kopen binnen afzienbare tijd.

Ambitieus, alleen?

 • Ja zeker

Naast voetballen nog hobby’s?

 • Nou nee eigenlijk niet echt. Voetbal kijken. Premier league of Eredivisie.

Wanneer ben je begonnen met voetballen?

 • Uhm toen ik 5 was ofzo? Wanneer mag je beginnen met voetballen?

Volgens de KNVB mag je wedstrijden spelen vanaf 5 jaar. Bij SVHA kun je tegenwoordig mee trainen vanaf 4,5 jaar.

 • Ja zal wel 5 geweest zijn dan. Ieder geval vanaf de F.

Welke jeugdelftallen heb je doorlopen?

 • Begonnen in de F4 met pa als trainer. Toen E1, D1, C1. Op gegeven moment ben ik onder Daan van Ooijen gaan trainen.

Mooiste periode in de jeugd?

 • Zonder twijfel de A junioren. Fantastische groep met allemaal vrienden en we konden nog is fantastisch voetballen ook. Helaas dat we elk jaar en het zijn er een aantal geweest slechts 2e werden.

Welke posities voetbalde je toen?

 • Centraal op het middenveld

Harm, vertel eens. Sinds ik actief bij SVHA ben, loop jij al rond met blessures. Hoe gaat het nu met de fysieke gesteldheid?

 • Ja nu gaat het eigenlijk wel goed. Ik heb een zwakke enkel waar ik nog wel eens doorheen ga maar verder gaat het momenteel goed.

Waar had je zo een last van?

 • 2 jaar geleden een zware knie blessure opgelopen. Een jaar lang gerevalideerd. Paar keer terug gekomen maar dan was er iedere keer wel weer wat. Altijd knie of enkel. Dit seizoen starte ik goed. Ook in het eerste elftal alleen viel ik helaas na 2 wedstrijden alweer uit met een kleine blessure. Daarna fit geworden tot aan nu.

Kun je jezelf is als voetballer beschrijven?

 • Is echt ruk om over jezelf te praten hoor. Uhm…. Ben sowiezo geen loper. Ben een man van de passing, ik zie ook dingen.

Haha, wat zie je dan Harm? Mooie vrouwen?

 • Ook dat ja, haha! Nee ik zie het spelletje wel. Ik zie loopacties van andere. Ik zie waar de vrije ruimte ligt en mijn inziens heb ik ook de traptechniek om het spel te verleggen. Daarbij ben ik fysiek sterk wat vooral op ons niveau natuurlijk van nut kan zijn.

Wat kan en moet misschien vooral beter?

 • Verbaal kan het een stuk beter. Misschien ook wel een stukje mentaal. Ben soms teveel met mezelf bezig waardoor ik vergeet de mannetjes op de plek te zetten. Als mensen niet het zelfde als ik kunnen op brengen begin ik ook gauw te zeiken. Daar moet ik iets slimmer in worden en het omzetten in positieve coaching.

Wat vind je van de nieuwe trainer Henk Stuivenberg?

 • Vind het een goede trainer van wat ik mee krijg. Zit met veel oefeningen bij Angelo en daarom krijg ik soms niet zoveel mee. Ook heb ik nog niet heel veel wedstrijden met één gespeeld dus het is moeilijk om goed te oordelen. De kracht tot dusver is toch dat hij in de kantine een andere man kan zijn dan op het veld. Dat is zowel op het veld goed als in de kantine.

Wat vind je van de nieuwe leider Frits Kuiper?

 • Aardige vent, ziet het spelletje wel en geeft dat ook aan. Wel nog wat onwennig omdat die veel jongens niet kent, maar toch niet bang om in te grijpen. Harm had een opstelling gemaakt voor de wedstrijd na de nacht van. Dat was echt een dramatische wedstrijd en vooraf toen mensen te laat waren greep hij zelf al in en in de rust nogmaals. Hij is niet bang, maar boven alles een aardige vent.

Hoop je nog op het eerste elftal?

 • Tuurlijk, ik wil graag in het eerste voetballen en ik denk ook dat ik er dicht tegen aan zit.

Hoe vind je dat het met het tweede gaat?

 • Loopt niet. Klote.. *zucht Harm*.. Veel blessures.. Veel mensen lenen. Kijk het probleem is gewoon dat je niks op bouwt. Normaal gesproken heb je natuurlijk wisselingen met het eerste. Dat houdt je toch, alleen dan heb je altijd nog een basis die overblijft. Een stuk 9 á 10 man die weten wat ze van elkaar kunnen verwachten, maar als door de vele blessures spelers aan alle kanten weg vallen kun je daar niet meer tegenop voetballen.

Wat is je ambitie nog binnen het voetballen?

 • Ik zou eerst eens een fit seizoen willen draaien. Beginnende met de restant van dit seizoen en dan proberen een plekje af te dwingen bij het eerste.

En op langere termijn?

 • Ja het hoogst haalbare natuurlijk. Ik zou wel willen promoveren of kampioen worden. Dan heb je later toch wat moois te vertellen met ze alle? Daar doe je het voor.

Wie is momenteel de beste speler van SVHA?

 • Elkjear Rikken zonder twijfel. Hij is technisch zo goed. Ziet ook dingen.

Heb je nog een bijgeloof voor de wedstrijd?

 • Nee niet echt..

Helemaal niks?

 • Neu.. vroeger at ik altijd een croissantje voor de wedstrijd, haha!
 • Schrijf dat trouwens maar niet op

Haha, waarom niet?

 • Ja dadelijk krijg ik iedere week weer een croissantje.

En dat is erg waarom?

 • Ja weet ik eigenlijk ook niet.

Oke dan even een uitstapje. Jij heb me destijds positief verrast hoe je om ging met de C2 als trainer, kun je is wat vertellen over die periode?

 • Oh dat vind ik een leuke vraag, daar kan ik wel wat over vertellen. *Harm gaat op puntje van ze stoel zitten *. Ik was met Ferdie Janssen bij Vitesse voetbal kijken. En we hadden het er zo over en toen zei Maarten Evers dat die het best naar ze zin had als  trainer en dat wij het ook is moesten proberen. En dat er ook nog een plekje was bij de C2.

En toen?

 • Toen zijn we dus trainer geworden van de C2. Een groepje wat het niet van het voetballend vermogen moet hebben maar vooral van het plezier. Dat hebben we vooral aangehaald gedurende die periode. Gewoon lachen lekker nuchter doen en die jongens het gevoel geven dat je echt voor je lol hier staat.

Lukte dat?

 • Ja opzich wel. De jongens waren altijd blij en we hoefden nauwelijks spelers te lenen dus dat geeft aan dat iedereen graag kwam. De eerste seizoenshelft was voetballend gezien echt dramatisch, verloren echt alles maar de jongens hielden er lol in. In de winterstop kregen we een enkele spelers van de B, toen ging het wat beter lopen. Ze hielden er plezier in en gingen ook ineens beter voetballen. Uiteindelijk werden we 4e.

Waarom ben je gestopt?

 • Naja zowel Ferdie als ik konden het niet meer met het werk. Vooral doordeweeks is niet te doen joh. Je komt uit het werk en binnen  een uur moet je alweer op het trainingsveld staan. Dat is simpelweg niet te doen voor ons op dit moment. Veel overwerken en dan kunnen die jongens niet trainen. Dan kan er beter een trainer voor gaan staan die in ieder geval die jongens iedere week kan laten voetballen.

Wil je het in de toekomst nog een keer doen?

 • Ja 100%.

Hoger team?

 • Ja dat lijkt me dan ook wel leuk.

Is er iets dat jij zou veranderen bij SVHA?

 • Ja *Roept Harm heel hard*

Wat dan?

 • Even denken… Ja, ik zou ander bier in de tap gooien. Krijg hier altijd koppijn van.

Welk bier dan?

 • Heineken ja..

Haha, en verder?

 • De ballen van het eerste. Drama. Niet om mee te spelen wat dan zijn ze best goed. Maar die krengen moet je iedere week op pompen.

Stel je zou met een zak geld wat mogen aanpassen, grote aanpassingen wat zou je dan doen?

 • Ik zou als eerste de ligging van de kantine aanpassen. Je moet vanaf de kantine op het veld kunnen kijken. Daarnaast zou ik goeie doelnetten plaatsen, ken je die eredivisie netten? Helemaal in zo een hok dat helemaal strak gespannen staat? Geweldig! Dat wil ik ook. En verder…. zou alle materialen nieuw doen voor elk team. Ballen, hesjes, shirts, trainingspakken noem maar op.

Haha geld raakt op, nog één ding?

 • Parkeergelegenheid is wel een goeie. Dat is ook altijd standaard drama.

Tot slot, wat wil je mee geven aan de jeugd?

 • Geniet van alles op en om het veld

Bedankt Harm!

Dat was hem weer voor deze week. Volgende week zijn we weer aanbeland bij Zondag 3. Nieuw verhaal, op een ander niveau, andere belangen en een compleet ander persoon. Beloofd weer een fantastisch verhaal te worden. Ik dank jullie allemaal weer voor het lezen. Woensdag komen we met een nieuwe rubriek. Deze zal niet wekelijks zijn maar het is een uitdaging aan jullie alle, ik zie jullie graag woensdag voor nu. Jullie zijn een fantastisch publiek, fijn weekend!