Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

13 februari 2015

Maak kennis met: Bas ‘Ik leef, eet en slaap met voetbal’

Half 4 en we zijn dur weer!!!! Een gloednieuwe editie van Maak kennis met! Vorige week maakte we kennis met clubaanvoerder Pieter Mantel en deze week gaan we een bezoekje brengen aan zondag 2 (selectie elftal). Voor dat we dat doen wil ik iedereen een hele fijne carnaval wensen. Prins Roy Vermeulen onze enige echte eigen SVHA prins gaat er een knallend feest van maken. Ik wens iedereen een goed weekend toe, en laten we met ze alle proosten dat het vervolg van de competitie maar snel mag beginnen. Want het is maar een saaie bedoeling zo!

Oke, zondag 2 zei ik. Het is in ieder team weer kijken naar geschikte kandidaten voor de rubriek. Het valt niet mee want iedere speler heeft zo zijn verhaal, en juist spelers waar je het op eerste gezicht niet van verwacht hebben de leukste verhalen. Zondag 2 en de ‘Maak kennis met’- rubriek hebben een leuke band. In de allereerste ronde hadden we Leon Latta die vervolgens nooit meer terug keerde naar het 2e en een plek in 1 af dwong. In de 2e ronde hadden we Harm Ariese, ook Harm zit sinds kort bij het eerste en doet het uitstekend. Dus de 3e ronde zou veel belovend moeten zijn voor de speler van 2. Maak kennis met Bas Peperkamp.

* Wanneer ik de kantine binnen kom op de donderdag avond zijn de krijgers van het eerste elftal nog aan het trainen. De trainer heeft de jongens voor aanstaande dinsdag vrij af gegeven in verband met de carnaval en besloot daarom dit keer iets langer door te gaan. Wanneer Bas de kantine binnen kom, moet ik nog langer wachten omdat Bas eerst een andere vergadering heeft met een aantal spelers en het bestuur. *

* Als Bas dan terug komt van ze bespreking dan is de eerste vraag in dit geval …. *

Wat was je toch aan het doen?

 • Oh haha, we hadden vergadering met de spelersraad

Wat is de spelersraad?

 • De spelersraad is een groep dat de selectie vertegenwoordigd naar het bestuur en naar buiten

Klinkt interessant, wat houd dat bijvoorbeeld in?

 • Nouja zonder te veel in detail te treden houd dat in dat we proberen als een samengestelde groep de selectie te vertegenwoordigen door middel van uitjes, evenementen, evaluaties en verbeteringen. Zo komen we samen om te kijken of wij als selectie tevreden zijn, en of het bestuur over ons tevreden is. En daar werken we steeds samen aan om dat naar een hoger niveau te tillen.

Kun je eens een voorbeeld geven wat jullie bereikt hebben?

 • Nou bijvoorbeeld waar ik zelf ook onderdeel van was. Pieter Mantel de aanvoerder van 1 die heeft bij mijn jeugd team de E2 een gast training gegeven. Dat betekend dus dat Pieter op ze vrije avond een gast training komt geven aan die kleine mannen. Veel mensen en zeker spelers uit de selectie beseffen dat niet, maar die kleine mannen kijken echt op tegen spelers van het eerste. Gezien het nieuwsbericht op de website konden ook veel mensen deze stap waarderen, dus we hopen hier in het vervolg van het seizoen mee verder te gaan.

Leuk, oke.. Mensen hebben nog geen idee wie je bent. Stel je even voor.

 • Nou ik ben Bas Peperkamp. 22 jaar, woon nog bij me ouders in Herveld. Heb 2 broers en 1 zus. Heb een relatie en studeer nog.

Wat studeer je?

 • Ik studeer geschiedenis

Oke, en wat wil je dan worden als je later groot bent?

 • Ik zou graag leraar willen worden, loop nu stage in Den Haag.

Heb je nog een leuke hobby?

 • Nou zonder twijfel voetbal is me hobby. Veel mensen hebben er nog een hobby naast maar ik niet, ik leef, eet en slaap met voetbal.

Oh?

 • Ja op maandag geef ik training, op dinsdag train ik zelf, woensdag en donderdag weer training, op vrijdag naar NEC en dan zaterdag E2 en C1, zondag voetbal ik zelf weer

En jij had een vriendin toch?

 • Ja *lacht Bas*. Ik heb het wel echt met haar getroffen hoor, ze weet hoeveel plezier ik uit het voetbal haal en laat me daarin vrij. Dat is gelukkig geen probleem.

Haha, ik begrijp dat je ook veel naar internationale wedstrijden gaat?

 • Klopt, ik ben al onder andere bij Manchester United, Chelsea, Spurs, Newcastle, Sunderland, Werder Bremen geweest. En natuurlijk ieder weekend naar NEC.

Haha dat NEC moest er even bij?

 • Ja is toch prachtig, dat blijft het leukste hoor, zeker nu we dit jaar kampioen worden

Het is nog niet zover hé, en de leukste internationale wedstrijd?

 • Manchester United

Want?

 • Ja kan ik niet specifiek aangeven, het is gewoon geweldig. Nog een leuk weetje, interesse?

Ja tuurlijk, kom maar op..

 • Wist je dat ze bij Manchester United de gehele wedstrijd maar met 1 bal spelen? Eén en dezelfde bal voor de hele wedstrijd. Niks geen ballenjongens die meteen de bal terug gooien. In Engeland word niet gespeeld op de tribune met die ballen. Die ballen worden door 50.000 ballenjongens direct terug gegooid. Echt bizar.

Nou dat is inderdaad bizar. Van United naar SVHA?

 • Gaan we wat mij betreft niet op achteruit hoor, kom maar op

Vanaf welke leeftijd voetbal je bij SVHA?

 • Mijn 5e

Beste jeugdherinnering?

 • De groep in het algemeen waar ik in de jeugd in zat. In de B de bekerfinale moet dan ook het hoogtepunt zijn geweest.

Oke beschrijf het huidige 2e

 • Nou laat ik voorop stellen dat het echt een leuke groep is. Ik voel me daarbij niet echt gebonden aan het 2e. Je traint met ze alle en gaat met ze alle weg. Ik ben echt onderdeel van de selectie. Dat ik in mijn eerste jaar nog te kort kom voor het 1e is niet gek en daar kan ik mee leven maar ik voel me niet perse een speler van 2 maar meer van het geheel dat maakt de groep heel leuk. Als we dan specifiek kijken naar de wedstrijdselectie is het moeilijk. We hebben veel blessures waardoor je nog niet een keer dit seizoen 3 wedstrijden in dezelfde samenstelling heb kunnen spelen. We moeten vaak lenen en dat komt de groep niet ten goede.

Zijn de prestatie daarom ondermaats?

 • Ja, voetbal is een teamsport en als je een team kan vormen dan kun je ergens aan gaan werken. Dat ontbreekt een beetje aan het 2e. Niet dat we geen team willen zijn, maar door alle blessures is het gewoon niet mogelijk. Ja dan gaan de prestatie daaronder lijden.

Wat verwacht je na de winterstop?

 • Nou ik denk dat iedereen wel vastberaden is om van die laatste plek af te komen, daar gaan we ook alles aan doen. En dat gaat ons lukken!

* Martijn Markus komt uit de bestuurskamer naar beneden ‘Ik ben benieuwd wat je te vertellen heb Bas’ – roept de oud eerste speler. ‘Niet teveel over de spelersraad hé’ voegt Martijn er aan toe. Bas grapt dat hij zojuist de notulen van de spelersraad vergadering aan het overhandigen is *

Naast dat je zelf voetbalt, ben je ook trainer he?

 • Klopt van de C1 en de E2.

Rudie Doeze Jager stak eerder de loftrompet over jou, dus laten we beginnen over de C1

 • Ja klopt, laat ik beginnen dat ik Rudie heel erg dankbaar ben voor de kans die hij me heeft gegeven. Mede door hem ben ik nu een betere trainer en staan er weer mooie dingen voor de deur. 2 jaar geleden vroeg hij me aan te sluiten in zijn staf. Dat vond ik zo een eer en fantastisch, ik respecteer Rudie heel erg en ik wil dat ook graag gezegd hebben. Dat verdiend hij.

Kon je je vinden in zijn woorden?

 • Als het om SVHA gaat vertellen we elkaar alles. Echt alles. Alleen dit had die achter gehouden. Dus toen ik om half 4 het stukje ging lezen zag ik daar ineens Rudie met een hoop goeds over mij, dat doet je natuurlijk wel wat. Toen jij mij vroeg om dit interview te doen heb ik het hem ook niet verteld, hij zal nu dezelfde ‘schrik’ krijgen *knipoogt Bas*

Wat is jou rol bij de C1?

 • Volgens de hiërarchie is Rudie hoofdtrainer, Erwin leider en ik ben assistent trainer. Dat gevoel assistent trainer mag dan wel zo zijn maar Rudie geeft me zoveel vrijheid dat ik me gewoon gewaardeerde trainer voel. Zo geef ik standaard de training op maandag. Rudie en ik evalueren die training wel, waar het beter kan en waar ik op moet letten. Zo heb ik ook de taak om de groep op conditie te houden. De vrijheid is er wel, al is Rudie ten alle tijden de man die boven de groep staat en ik vaker de good-guy ben, in voor een dolletje met die jongens. Met Erwin erbij hebben we het gewenste vader figuur erbij wat onze staf echt uniek en sterk maakt.

Wat is de grootste winst die jullie geboekt hebben met de C1?

 • Dat moet het voetballen zijn. Je kunt voetballen en voetballen. Zo zijn er teams die de bal een lange haal geven en de beste spelers er achter aan laten rennen, maar wij hebben er vanaf het begin op ingezet om positiespel te spelen. Door voetballend vermogen naar voren voetballen, met veel ruimte in je rug wat je dan ook af en toe kwetsbaar laat voor ploegen die ik zojuist ook beschreef. Echter geloof ik er in dat op lange termijn in dat door het voetballen deze jongens beter worden, en uiteindelijk van echte toegevoegde waarde kunnen zijn voor de club.

Een speler die je zou willen uitlichten?

 • Ja, vaak heb je natuurlijk de doelpuntenmakers, de middenvelders, aanvoerder of wat zelfs de laatste man of een keeper die een mooi woordje toegedeeld krijgt. Ik wil voor mij iemand uitlichten waar ik een heel speciaal gevoel bij heb. Een back, iemand die snel vergeten word. Maar ook gewoon omdat ik zie dat die jongen progressie heeft geboekt, een goede instelling heeft en er altijd voor het team is. Het is gewoon een hele fijne jongen en daarom via deze weg Cas Janssen je bent een toppertje!

Vertel eens iets over de E2?

 • Dat is waar het allemaal begon. Dankzij Eric van der Linde die mij aanspoorde eens te proberen als trainer. Ben toen begonnen bij de F3 en met deze jongens mee gegaan tot nu aan de E2. Een jongen die ik ook graag hier even benoem is Mats Kreijne. Een jongen die er wel gaat komen als die dit vol weet te houden.

Volgend jaar ga je de betaalde cursus doen melde Leen Verwoert eerder, op wie zijn initiatief was dit?

 • Via via kreeg ik te horen dat er een cursus plaats ging vinden in de buurt. Heb toen het balletje bij Leen neergelegd die samen met het bestuur daarover hebben besloten. Toen in goed overleg met alle partijen besloten dat ik er voor in aanmerking kwam

Betekend dat ook dat je volgend jaar op eigen benen gaat staan?

 • Nou zo ver wil ik sowieso niet vooruit lopen. Vooralsnog is er ook bij de club nog niks zeker wie welke teams gaat doen. Ik heb het heel goed bij Rudie en ik zou het helemaal niet erg vinden om daar bij te blijven al draai ik er niet om heen en heb ik wel ambitie om een eigen team te gaan doen. Zelf de verantwoordelijkheid te dragen. Zelf te vallen en opstaan. Toch is er nog niks zeker en blijf ik zover nu bekend gewoon aan de zijde van Rudie.

Oke dan nu een versnelde ronde, kort antwoord.
Wij gaan met het 2e elftal na de winterstop nog minimaal 10 punten pakken?

 • Ja

Ik ga dit seizoen nog minimaal 1x scoren

 • Zeker weten *Lacht Bas het weg*

Wij moeten harder werker om weer fit te worden, en minder snel met een pijntje afhaken

 • Nee

Ik ben nog te vaak te lief in mijn duels

 • Ja

Ik zit volgend jaar bij het eerste elftal

 • Nee

Ik ben tevreden met het huidige beleid van de club

 • Zeker

Wie is de beste voetballer van SVHA?

 • Uhm.. ja…. *Bas lijkt moeite te hebben met dit antwoord*.. Ja dan wil je echt de beste voetballer.. Ali of Elkjear ofzo..

Nee hoor, wie is in jouw ogen de beste voetballer van SVHA?

 • Dan ga ik voor Jeroen Janssen, een bikkelharde verdediger die ik echt waardeer om het kunnen spelen naar je kwaliteiten en geen gekke dingen doen verder.

Wat vond je er van?

 • Ja heel leuk, alle lof voor jou dat je er iedere week maar weer tijd voor maakt

Tot slot, wat wil je mee geven aan de jeugd

 • Plezier…. eigenlijk alleen plezier… Oja.. een mooie afsluiter dan.. Samen win je, alleen niet.

Dat is een mooie, hier wil ik het graag bij laten, bedankt!

Volgende week gaan we door naar SVHA ‘het klavertje’ 3. Een kleine hint voor wie het is volgende week, hij is dit weekend in het dorpshuis en hij is verkleed, dank voor het lezen, je bent een fantastisch publiek!