Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

11 mei 2018

Lukt het SVHA MO17-1 om het startbewijs voor de finale te halen?

Dinsdag 08 mei 2019 – halve finale KNVB-beker District Oost V.V Lemelerveld MO17 – SVHA MO17.

Na ons bijna twee uur lang door een zeer drukke avondspits bij Apeldoorn en Deventer te hebben geworsteld, was het dan eindelijk zover: aankomst in Lemelerveld, diep gelegen in het rustieke Salland. Gekeken naar de statistieken zou SVHA met een zeer geduchte tegenstander te maken krijgen. En dit was de eerste tien minuten ook goed te zien! Echter na veel rondspelen weet SVHA, met mooie individuele acties van Tekla Latta en Kyra van Cleef , toch een keer een gaatje te vinden en daar was vrij snel onze eerste kans, helaas werd deze niet benut. Ook Lemelerveld laat zien waarom ze in de halve finale staan en krijgen door goed te voetballen ook een aantal kansen, zeker op rechts staan sterke en snelle vleugelspelers. Na 20 minuten spelen hebben beide teams een aantal kansen gehad maar neemt SVHA de wedstrijd steeds meer over: goed communiceren, veel inzet en daardoor balbezit. In de 25e minuut is het dan ook raak: Kyra van Neerbos lobt vanaf de 16 de bal werkelijk fantastisch over de keepster heen en het staat 0-1! Helaas was deze voorsprong van heel korte duur. Lemelerveld wist door onze defensie heen te komen, had de felle en zeer lastig laagstaande zon enorm in het voordeel en ze wisten daarmee onze keepster na eerst een geweldige redding toch net te kloppen: 1-1.

Maar SVHA liet de moed niet zakken een bleef strijden voor elke bal, echt kort erop en scherp in de duels. Dit resulteerde al snel in de tweede treffer: Yara kwam in botsing met de keepster en twee verdedigers van Lemelerveld, maar wist op haast magische wijze de bal toch nog te raken en een verdediger van Lemelerveld liep “ongelukkig” tegen de bal aan en belandde in de goal: 1-2!

Helaas had Lemelerveld ook op deze treffer snel een antwoord. Er werd een overtreding nét op of buiten de 16 begaan door een van onze verdedigers, maar na kort protest van onze kant belandde de bal toch op de stip, zo gaat dat vaak bij uitwedstrijden… Onze keepster dook wel de goede hoek in, maar het mocht niet baten: de bal werd strak rechts boven in de hoek geschoten: 2-2. Vrij snel hierna volgde het rustsignaal van de scheids. We gingen dus met gelijke stand de rust in.

In de kleedkamer sprak Marijke onze meiden nog eens goed moed in en Masha en Gilles sloten zich volledig aan bij deze woorden: we moeten en kúnnen de winst mee naar huis nemen! We staan heel sterk te spelen, we hebben de laagstaande zon nu in ons voordeel, we moeten vooral ons eigen spel blijven spelen en ons niet laten afleiden door beslissingen van de scheids of opmerkingen van thuispubliek.

Na wat gedronken te hebben en de laatste paar aanpassingen in de opstelling te hebben doorgevoerd, was het tijd om weer te vlammen. Na de rust merkten we vrij snel dat Lemelerveld sterk uit de kleedkamer was gekomen. Na een kwartier had SVHA een paar kleine kansen gehad, maar was nog niet echt de overheersende partij geweest. We wisten echter weer steeds meer te domineren en we gingen steeds beter voetballen: nóg meer inzet, nóg korter erop. Lemelerveld moest steeds meer overtredingen maken om ons voor de goal te stoppen: tot twee keer toe kregen we een vrije trap kort voor de 16, maar hun verdediging en sterke, lange keepster wisten de goed ingeschoten ballen toch te pareren. Met een paar mooie passes over zowel de linker- als rechtervleugel en diverse mooie steekballen wist SVHA er ook een corner op links uit te slepen. Merel schoot deze met rechts mooi indraaiend hoog en perfect op maat gemaakt voor Sanne Hendriks en die kopte de bal strak tegen de touwen 2-3 vóór! SVHA domineerde steeds meer. Lemelerveld maakte duidelijk een handsbal in de 16, maar wij kregen geen penalty… Nog een keer kwam er weer een prachtige hoge bal voor de goal, maar we kopten hem nét over.

De laatste tien minuten bleef het tempo hoog en waren daarmee super zenuwslopend, maar de meiden hebben vochten als leeuwen en verdedigden de voorsprong tot de laatste seconde. Lemelerveld was uiteindelijk zichtbaar moe gestreden en ze probeerden nog wel wat: één keer werd de bal kort voor tijd nog links van de goal geschoten, gelukkig net naast…

Na ruim vier minuten extra speeltijd was het dan zover: het fluitsignaal van de scheids. Aan een zinderende, heuse bekerkraker was een eind gekomen. De meiden op de bank stoven het veld op om deze fantastische prestatie gezamenlijk te vieren en de zeker 15-20 meegekomen ouders en SVHA-fans stonden te juichen en te springen langs de kant: SVHA MO17-1 staat in de bekerfinale 2018! Op zaterdag 02 juni zal die worden gespeeld in Didam.

Langs deze weg willen wij als team van het moment gebruik maken om bij deze onze vele trouwe supporters te bedanken voor de geweldige en belangrijke steun tijdens de wedstrijden: ontzettend bedankt! Graag tot ziens bij één van onze volgende wedstrijden!