13 oktober 2018

Laat JO11-1 zich tegen DFS van de wijs brengen door een aantal veranderingen?

Vandaag (13-10-2019) stond er een uitwedstrijd tegen DFS op het programma. Een wedstrijd waarbij we onze keeper miste en dus een speler in het goal moeten zetten, maar ook waar we een gastspeelster moesten lenen van de meiden! Een wedstrijd vol veranderen dus. Als dat maar goed gaat…

Nou, vol goede moed gaan we richting Opheusden. Eenmaal op het veld zien we de tegenstander al warmlopen. De eerste reactie van de kids is dan ook.. moeten we tegen hun?…zij zijn echt groot. Inderdaad jongens en meisjes, dit klopt, wij moeten tegen hen.

Nadat wij ook aan de warming-up zijn begonnen, en dit prima doen, fluit de scheids om op te stellen. Nog even de yel en vlammen met zijn allen. We houden de bal goed in bezit en de eerste kansen komen dan ook vanuit ons, waarna we snel het net zien te vinden via een corner van Sander die Danny goed verlengt en onze Xander netjes binnen tikt. Hopppaa 0-1. Helaas weet DFS hierop snel een antwoord. Ferran kon de bal net niet zien aankomen en de bal rolt ongelukkig in het goal. Gewoon dikke pech, maar wij blijven combineren, we blijven individuele acties maken.

Jammer voor ons, maar we gaan de rust in met 1-1. Het gaat helemaal niet slecht. Alleen we moeten wat harder het duel in gaan en vooral zo blijven werken.

In de tweede helft heeft Danny al snel een mooie voorzet op Noor, die geen moment twijfelt, en hem hard langs de keeper schiet! 1-2. Ook de 1-3 vliegt er snel in en het lijkt erop dat DFS de kluts even helemaal kwijt is. Isa heeft namelijk een afstandsschot die DFS nog aanraakt en in hun eigen goal terechtkomt.

Ook heeft onze kleinste speler Sen, die denk ik wel 3x in de laatste man van DFS past, mooie acties en weet de bal op tijd af te spelen op Noor die dit keer vol de onderkant van de lat raakt en waardoor de bal er zo in vliegt: 1-4. Ineens krijgen we vleugels en er wordt dan ook 20 minuten lang zo goed gespeeld dat wij langs de kant alleen nog maar kunnen genieten van deze kanjers! Weer weet Noor het goal te vinden, die deze wedstrijd enorm hard aan het werk is! 1-5.
Vervolgens maakt ook onze Kyano, die net zoals Niek en Xander de boel goed dichthoudt achterin, een mooie actie te maken via de zijkant en hem zonder twijfel even in de kruising schiet.. Kyano doet net of dit heel normaal is (kortom, een fantastische doelpunt).
Uiteindelijk komt ook DFS nog dicht bij ons goal, maar onze oplettende keeper Ferran die duikt zo even de bal uit de kruising. Klasse redding zeg!
Als kers op de taart komt onze Niek even mee naar voren en hij schiet de bal wonderschoon over de keeper van DFS; een mooie afsluiting van de wedstrijd 1-7.

Ik, als trainer, ben trots op wat ze hebben laten zien. Wie had dit verwacht, een 1-7 overwinning? Met twee veranderingen in het veld en dan zo’n pot neerzetten! Kortom, op trots op te zijn!

Volgende week zijn we een weekje vrij. 27 oktober spelen we thuis tegen Driel.