30 oktober 2014

Koploper DFS maakt geen fout bij SVHA ZA3

Afgelopen zaterdag stond Zaterdag 3 een zware wedstrijd te wachten, de koploper kwam namelijk op bezoek. Zij hadden al een aantal imponerende zeges geboekt met grote uitslagen en pas 1 maal punten verspeeld. Zaterdag 3 daarentegen hadden na een goede seizoenstart vorige week een flinke oor wassing gekregen, waardoor ze deze week weer met beiden benen op de grond staan.

De verhoudingen waren van begin af aan duidelijk. DFS maakt het spel, Zaterdag 3 kan niet anders dan mee voetballen. Tot echt grote kansen leidt het echter niet in de beginfase. Een individuele actie van de rechter middenvelder van DFS, wie achteraf uitgroeide tot uitblinker, brak de wedstrijd open. De snelle rechter middenvelder ging aan de wandel met de bal, omspeelde 2 man en schoot diagonaal raak: 0-1. Niet geheel onterecht, maar het was pas de eerste echte kans van de wedstrijd. Zaterdag 3 leek de kluts even kwijt en niet veel later stond de 0-2 op het bord. Ditmaal uit een corner, de bal wordt doorgekopt en komt voor de voeten van wederom de nummer 15 van DFS die zijn tweede goal liet aantekenen. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd Zaterdag 3 iets sterker met een dubbele kans voor Mostaba, maar tot verdere noemenswaardige dingen leidde dit verder niet.

Zaterdag 3 begon sterk aan de tweede helft. Na nog geen 5 minuten spelen geeft Rudie een geweldige pass op Jordy, die de bal buiten bereik van de keeper schiet: 1-2. DFS bleef echter rustig, ging op zoek naar de opening en niet veel later stond het al weer 1-3. Ongelukkig balverlies aan de linkerkant waar de rechter middenvelder van DFS wel raad mee wist. Wederom op snelheid loopt hij 3 man eruit en schiet in de korte hoek raak waarmee hij zijn hattrick compleet maakte. De wedstrijd leek nu gespeeld. Op een kans van Rudie na, kon Zaterdag 3 niet echt gevaarlijk meer worden. Aan de andere kan werd nog een doelpuntje afgekeurd vanwege buitenspel (dubieus overigens).

Het laatste fluitsignaal klinkt, de wedstrijd zit erop. Zaterdag 3 kan best trots zijn als team dat ze deze jongens op 1-3 hebben kunnen houden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Duno met wie weet wel weer een nieuw verslag!