Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

2 maart 2022

Knotsgekke weken voor SVHA JO13

Daar zaten we dan… twee weken zonder wedstrijd. Er was een oefenwedstrijd gepland op zaterdag 26 februari, maar helaas, die werd afgezegd.

Maar ja, misschien maar goed ook, want na een week lekker getraind te hebben kwam de regen en wind….. het veld werd slecht… en oefeningen op het gewone veld doen was onmogelijk… we besloten om een parcours te maken… onder de stokken door over de hekjes heen slalommen door de pionnen en zo nog een stukje verder… nogmaals onze excuses ouders voor de vieze kleren. Toch best zwaar zo’n parcours, maar schik dat hadden ze alle 15….

Toen was het ineens woensdagochtend. Vijf kinderen uit ons team hadden hoedjesdag op school. Dit werd natuurlijk maandag op de training al wel besproken wie welk hoedje op zou doen, maar ineens toen het feest begon kwam daar de “ nieuwe “ jeugdprins aan zetten; in een dikke auto nog wel… hij zat gelukkig wel achterin hoor met zijn prinses. Vol verbaasde gezichten stapte daar ineens Xander uit de auto. De nieuwe prins “Xander de Voltreffer”. Wauw, wat zag je er gaaf uit zeg! En wat heb je het toch knap geheim gehouden voor iedereen. Merlijn was namelijk de dag ervoor nog bij je geweest…. En je had helemaal niks gezegd. Na een leuk feestje op school moest je daarna ook nog wel even rekenen in de klas… dat was weer minder.

Maar in de avond had je ook nog een training waar natuurlijk voor de training vol trots verteld werd dat je de nieuwe jeugdprins bent; je glunderde van oor tot oor. Je nodigde dan ook al je teamgenoten uit om vrijdagavond te komen carnavallen en zondag om na de prinsenreceptie te komen. Wat leuk dat je dit met ons wilt vieren zeg!

Voor ons als staf een mooie gelegenheid, omdat de wedstrijd toch afgezegd was door de tegenstander om toch even achter de rug van Xander wat te regelen. We verzamelen namelijk op tijd bij SVHA om een leuk filmpje te maken als team zijnde voor Xander. Hij zelf…. wist van niks. Iedereen deed lekker enthousiast mee en het eindresultaat is erg leuk geworden.

Zondag kwamen er toch wat spelers en de staf naar de prinsenreceptie wie… wist je op dat moment nog niet, dus dat wat een verassing, haha. Ook lieten we het filmpje op deze middag zien. Wat heb je in een deuk gelegen zeg.

Kortom de jo13 tovert een voetbalweekend gewoon in 1,2,3 om in een carnavalsweekend met Xander de Voltreffer!

Hopelijk heb je van het weekend genoten; we zijn wel benieuwd naar je verhalen.

P.S.: nu natuurlijk omschakelen en volle bak voor de wedstrijd as zaterdag 💪🏻⚽️.