Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

3 juni 2018

JO9-1 wint de beker

2 juni was het dan eindelijk zo ver: de bekerfinale. Om half 9 reden we met twee teams van SVHA, de jo9-1 en de Jo11-1, naar sportpark SCE. Daar stond een bekerfinale op het programma tegen VDZ. Na een goede warming-up, welke dan ook erg goed verliep, hadden we er stuk voor stuk zin in (ondanks dat alle jongens + meisje wel erg gespannen waren voor de wedstrijd). Nog even wachten op de scheids en dan kunnen we eindelijk beginnen!

SVHA begon erg moeizaam aan de wedstrijd, probeerde wel te tikken, maar ballen kwamen niet in de voeten of waren te hard of te zacht. Desondanks waren er wel een aantal kansen op het goals. Toch moesten ze in de time-out wel even scherp worden gemaakt. Na duidelijke woorden gingen ze na de time-out een stapje erbij doen! Dat bleek ook, want eindelijk was daar onze 1-0. Via een goede corner van Niek valt de bal bij Xander die hem alleen hoeft binnen te tikken!
Je zou denken dat de spanning er dan well af is, maar helaas was dit niet het geval en zo kwam VDZ ook steeds wat dichter bij ons goal! Helaas maakten zij vlak voor rust dan ook de 1-1.

Aan onze jongens was te zien dat ze van slag waren! “Kom op jongens, koppen omhoog en er voor gaan”. Daar stonden we dan. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Xander die op mid-mid goed stond te bikkelen! Suus op de flank die haar mannetje wel stond! En sen die voorin de achterhoede van de tegenpartij het knap lastig maakte. Zo legt hij de bal knap terug naar een Angelo die goed vrijliep en hem hard binnenschiet. Helaas keurde de scheids dit doelpunt af. Sander kreeg daarna nog een paar goede kansen, maar kreeg de bal er niet in.

Eindsignaal… penalty’s…. nou trainer kies maar eens vijf spelers uit die ze mogen nemen. Lastig lastig. Uiteindelijk mocht Xander de eerste penalty nemen. Deze komt helaas snoeihard op de paal terecht. Mmm VDZ schoot de eerste penalty netjes binnen. 2e penalty, Sen die de bal goed raakt en dan ook raak schiet: 1-1. Niklas staat vol vertrouwen onder de lat en tikt de 2e penalty van hen op de lat! Yes, we zijn er nog! Niek mocht de 3e nemen en hij schiet hem koelbloedig netjes in de linkerhoek. Mmm ook zij schieten raak. Suus neemt de 4e.. we komen steeds dichterbij.. want ook Suus schiet hem hard in de linkerhoek. De volgende penalty wordt gestopt door Niklas (klasse redding jongen!). Marijn mag dan de laatste penalty nemen.. veel spanning dus, maar dat maakt Marijn niets uit. Hij legt de bal nog even goed en neemt een aanloop… bammm rechts in de hoek!

Wat een fantastische dag. Wat een spannende dag! Maar wat hebben we genoten! Dit hebben we dan ook met z’n allen afgesloten op de kar en een frietje bij de club!
Ik, als trainer/leider, ben trots op dit team, hoe ver we zijn gekomen en wat we allemaal hebben bereikt! Kortom SUPER!

Deze kanjers moeten nog één keer aan de bak dit seizoen en dit zal 11 juni zijn, uit tegen Arnhemse boys.