Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

10 mei 2018

JO9-1 is weer een aantal bekers rijker na het meitoernooi bij Driel

Jo9-1 zit niet stil in de meivakantie.

Nadat ik een weekje op vakantie ben geweest gaat de jo9-1 gewoon door met de trainingen. Ikzelf, plus 2 spelers, komen woensdagnacht om een uurtje of twee thuis van een weekje Spanje. Donderdagochtend gaat al vroeg weer de wekker (tja wij hebben dan ook alles over voor het voetballen 😊).
Vol moed rijden we met z’n allen naar Driel, die weer een leuk toernooi voor de boeg heeft staan voor ons. Wat denk je…goede voorbereiding, half uur van tevoren aanwezig, maar eenmaal daar blijkt dat alle wedstrijden naar voren werden verschoven en we binnen tien min op het veld moesten staan. Nou hup, snel de schoenen aan en het shirt en beginnen maar!

De eerste wedstrijd is begonnen. Deze speelden we tegen DVV. In het begin waren we even zoekend, maar gelukkig hadden we al snel onze draai gevonden. Duels werden gewonnen, er werd goed overgespeeld en we vonden twee keer over het net! Fantastisch, de eerste 3 punten zijn binnen!

Na één wedstrijd rust konden we weer aan de bak! Dit keer tegen Eldenia. Aan alles was te zien dat we er zin in hadden. Al snel hadden wij twee keer het net gevonden. Wij kregen vleugels, goede aannames, overzicht en elkaar de bal gunnen. Dat blijkt ook wel uit deze wedstrijd, want de eindstand was 8-1 in 20 minuten! Klasse jongens/meisjes!

Meteen na deze wedstrijd moeten we weer. Dit keer tegen Jonge Kracht. Dit is een sterke ploeg die individueel erg goed zijn. Wij kwamen met 0-1 op voorsprong, maar helaas wisten we dit niet vast te houden. We werden moe en duels werden niet meer gewonnen. Nadat Jonge Kracht de 1-1 scoorde waren wij een beetje van slag en we kwamen niet meer aan ons spel toe. Jonge Kracht, daarentegen, kreeg vleugels. Daarna kwamen dan ook snel de 2-1 en 3-1. Een verdiende overwinning van Jonge Kracht, maar helaas voor ons. Toch een welverdiende 2e plaats.

Nadat wij de beker in ontvangst hebben genomen bleek dat er nog een beker te winnen viel en dat was de sportiviteitsprijs. Er werden drie teams genoemd, waaronder wij! De kids en ik waren dan ook erg verrast hierover. Na het verlossende woord van de organisatie van Driel bleken wij de winnaars van die sportiviteitsprijs!

Dat is toch als leider zijnde om trots op te worden! Ik kan er zelf ook niets anders van maken; het enthousiasme en het samenspel van dit team staat erg hoog in het vaandel, maar vooral het plezier en als vrienden het veld op en af gaan! Daar doe je het als trainer voor.
Bij dezen wil ik Driel weer bedanken voor een erg leuk en gezellig toernooi!

P.S.: Volgende week woensdag spelen deze kanjers een thuiswedstrijd tegen VDZ, om half 7.