2 oktober 2017

JO9-1 pakt drie punten in Lienden

Vandaag (30-09-2017) stond er voor onze toppers een uitwedstrijd voor de boeg. Iedereen uit bed geslingerd, want we moesten om 07:40 uur aanwezig zijn. Vol goede moed gingen we op weg naar Lienden. Na een goede warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

Al heel snel in de wedstrijd viel de 0-1 via Xander, na een goede actie van Niek. Deze voorsprong was helaas voor korte duur. Binnen tien minuten stond het namelijk al 3-1 voor de Liendenaren, die beter combineerde dan SVHA. Gelukkig was het kort hierna een time-out om iedereen weer op zijn plek te zetten. Ze kregen dan ook één opdracht mee; dat ze vóór rust (dus binnen 10 minuten) een gelijke stand op het scorebord moesten zetten. Met veel tikwerk en vechten voor elke bal. Vol verbazing vanuit de zijkant wordt er dan ook meteen door goed combinatiespel de 3-2 gescoord en daar liet SVHA het niet bij. Door een goede pass vanuit Sen en goed doorzettingsvermogen van Angelo maakt Angelo er 3-3 van. Ook dat was nog niet voldoende voor SVHA, want voor rust wordt ook de 3-4 erin geschoten door Sander.

Rust

In de 2e helft was de opdracht om de voorsprong te houden en goed te blijven combineren met elkaar, aangezien Lienden geen verkeerde ploeg is en ook erg goed kan combineren met elkaar. In de 2e helft kregen de Liendenaren dan ook weer een paar goede kansen, maar gelukkig stond Niklas goed op zijn plek en wist de voorsprong dan ook te behouden. Door een goede uittrap vanuit Niklas kwam door de kluts de bal bij Xander in de voeten terecht. Die twijfelt geen moment en schiet te bal snoeihard binnen. Marijn, die vandaag weer de balletjes mooi aan het verdelen is achterin, schiet de bal naar Sander. Door goed doorzetten van Sander kan hij het scorebord uitbreiden naar 3-6. Suus die aan de rechterkant weer goed staat te bikkelen schiet de bal voor naar Sen. Sen verlegt deze bal goed naar Xander, zodat Xander alleen nog maar de voet tegen de bal hoeft te zetten: 3-7. Niek, die vandaag bijna alle duels wint en overal met zijn voet tussenzit, speelt de bal mooi in op Sander en ja hoor, Sander denkt die 4e goal wil ik ook graag op mijn naam hebben staan…3-8. Helaas zakken we daarna weer wat in en maakt Lienden makkelijk de 4-8 en de 5-8.

Vandaag was het een zware wedstrijd voor deze kanjers, maar ze wisten het gelukkig net op tijd recht te zetten. Volgende week spelen we thuis tegen SCP jo9-1 om 9.00 uur.