Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

5 november 2017

JO9-1 houdt niet op…

Na een mindere wedstrijd van vorige week, maar toch 14-0 wonnen, kregen de toppers allemaal een frietje aangezien ze de 0 hadden gehouden.
Na een week goed trainen stond vandaag Bennenkom op de planning. Edwin en ik ( Lisa ) hebben dan ook de spelers allemaal goed gewaarschuwd dat dit vandaag weleens een moeilijke pot zou kunnen worden.

Na een stevige/goede warming-up waren ze er allemaal, stuk voor stuk, klaar voor. Na nog een goede yel van onze kant begonnen we aan de wedstrijd. Al snel wist Sen de bal te veroveren van de tegenstander en met een mooie steekbal van Sen op Sander ligt de eerste goal al in het netje. Ook viel de 0-2 al snel door een mooi afstandsschot van Niek. Zo te zien heeft iedereen er dan ook erg veel zin in. Er werd namelijk nog geen duel verloren. Door goed doorjagen van Sander kon hij al snel de 0-3 erin tikken. Bennenkom had ook nog leuke acties en combinaties ertussen zitten en na een goede actie van de spits van Bennenkom scoorde hij de 1-3. Oeei.. dat hadden onze kanjers even niet verwacht. Sander had hier dan ook meteen een antwoord op en scoort de 1-4. Naast mij stonden Angelo en Marijn te popelen om erin te komen. Ik bespreek dan ook met de jongens even de positie. Angelo jij op rechts en Marijn ga jij maar is even in de spits. Marijn vond het een beetje vreemd en zegt dan ook: ‘normaal sta ik achterin hoor, Lisa’. Vol vertrouwen stapte Marijn het veld in en scoort dan ook meteen uit een mooie corner van Sen de 1-5; klasse jongen! Na mooie combinaties en goed positiespel, wat onderhand 2x aanraken was, vloog ook de 1-6 van Sander en de 1-7 van Marijn in het goal. Angelo, die echt aan het bikkelen was op de rechterkant en er vaak langs kwam, ziet Marijn helemaal vrij staan en ja hoor: 1-8. Ook Suus was goed aan het bikkelen op de zijkant. Zo speelt ze een paar man uit en vervolgens passt ze bij Angelo in de voeten, waardoor Angelo hem mooi in de verre hoek kan binnenschieten.

Hé Hé eindelijk rust. De jongens/meisje vroegen zich dan ook af waarom Edwin en ik zeiden dat ze het moeilijk kregen vandaag, want het gaat toch best goed??? Ja toppers het gaat fantastisch! Maar ik wil in de 2e helft nog steeds het goede positiespel zien, het willen knokken voor elkaar. En niemand mag voor zichzelf gaan; we zijn namelijk een team! Er MOETEN nog minimaal 10 doelpunten in. Dit vonden ze ook een goed idee en vol goede moed beginnen we dan ook aan de 2e helft.

Bennekom zag in de 2e helft ook nog een grote kans. Ze kwamen dan ook al snel één op één met Niklas, maar deze keeper kom je niet zo snel voorbij. Niklas duikt op de bal en heeft hem dan ook klem vast. Helaas ging hij er wat te hard door en raakte Niklas geblesseerd in dit duel. Maar wisselen?? Nee hoor, echt niet! Na wat knipperen met de ogen stond Niklas gewoon weer onder de lat. Wat een bikkel ben je toch!! Na goed jagen van Sen komt de bal bij Suus terecht en scoort de 1-10. Nogmaals maakt Sen een goede actie voorin, waardoor hij Suus één op één zet voor de keeper. Suus blijft heerlijk cool en maakt het netjes af. Suus heeft er dan ook erg veel zin in en geeft de bal nu aan Sen af; ja hoor 1-12.
Xander, die achterin goed zijn mannetje stond en goed de bal aan het verleggen was, passt hem nu naar Sander. Na een mooie individuele actie van Sander schiet hij de bal in het goal. Het gaat maar door, Xander mag nu even in de spits en schiet dan ook de bal maar meteen snoeihard in het goal: 1-14. Onze linkspoot weet ook niet van ophouden vandaag. Na goed overzicht van Niek die de bal passt naar onze linkspoot en in één keer uithaalt…1-15. Nog vier doelpunten te gaan en ze hebben nog zes minuten. Onze lezers denken misschien wat een schiettent was dit, maar nee hoor, door goed voetbalspel van dit team waar dan ook mooie combinaties te zien waren, waren dit gewoon bijna allemaal uitgespeelde doelpunten, wat dan ook vaak van achteruit opgebouwd werd. De opdracht wordt dan ook volledig uitgevoerd, de 1-16 van Xander 1-17 van Niek de 1-18 van Xander en de 1-19 van Sen. Er wordt dan ook door onze supporters langs de lijn geroepen nog één doelpunt dan zijn jullie bij de 20. Met nog twee minuten op de klok wilden ze dan ook echt voor het laatste doelpunt gaan. En ja hoor.. door een goede uitgooi van Niklas, waardoor de bal bij Suus komt, scoort Suus het 20ste doelpunt! Nou dat verdient een zakje chips van Sanne Budding, die namelijk ook mee was en die ook langs de kant genoten heeft van het mooie spel.

Vandaag hebben we laten zien dat we een team met veel pit en klasse hebben. Dit is een team die graag samen voetbalt en elkaar dan ook veel gunt!

Volgende week spelen we een derby wedstrijd uit tegen Excelsior om 10.30 uur. Tot dan ☺!

JO9-1 4-11