13 november 2019

JO9-1 heeft dit seizoen de smaak te pakken!

Het team is compleet. Iedereen is lekker uitgeslapen, want de wedstrijd begint pas om 10.30 uur, tegen de JO9-1 van Lienden. Onze JO9-1 is er klaar voor. “Ik heb het gevoel dat we vandaag gaan winnen!” fluistert de leiding de vlak voor de aanvang in. We startten met de vaste opstelling. De letterlijk vliegende keep Sil in het goal, onze bulldozer Tim als laatste man en spits Julius op de plek waar hij zich het fijnste voelt. Er werd in de eerste helft al goed gescoord door Sem, Sjoerd en Julius en de verdediging zat potdicht. In de groepsapp kwam de aanmoediging “Fedde, dit wordt jouw dag!” en binnen een paar minuten scoorde Fedde. De trots spatte van hem af. De eerste helft doorstaan met geen enkele tegengoal en dat was een mooi uitgangspunt voor de coach om te gaan spelen met de opstelling. Mylo, normaal als vaste verdediger, sprong en dook zich vast warm om de ballen uit het goal te houden. Door de wisseling waren sommige spelers het positiespel kwijt, maar het gaf ook opening om nieuwe dingen te proberen. Bas, die toch al allround is, was overal in het veld te vinden. Sil kon zichzelf weer een keer tussen de voetballers mengen en zo scoorde Tim, die gewend is de positie van laatste man te spelen, een prachtig goal. Julius haalde de bal bij Mylo op, nam hem langs alle jongens van Lienden op, mee naar voren, en schoot de bal hard in de verre hoek van het goal van de tegenstander.

Wow! We hebben genoten van een prachtige wedstrijd die met 4-10 winst voor de JO9-1 van SVHA werd afgesloten.