Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

10 november 2018

JO11-1 heeft de smaak weer te pakken en laat Beuningse Boys met lege handen terugkeren

Vandaag, 10 november, stond er een thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys op het programma. Nu zullen jullie wel denken, wat heeft die foto met voetbal te maken??? Tja, zullen we het eerst over de foto hebben of toch eerst over hoe de wedstrijd ging? Laten we het eerst maar even over de wedstrijd hebben…niet stiekem naar onder scrollen om te weten wat de foto betekent he 😜.

Na een goede week trainen zijn we er klaar voor om het tegen Beuningse Boys op te nemen. We starten dan ook erg sterk; er worden duels gewonnen en we kunnen elkaar goed vinden. Eigenlijk heeft de tegenstander weinig te zeggen in het begin van de wedstrijd. Zo geeft Kyano een prachtige voorzet op Isa die hem, geen idee “hoe”, maar uiteindelijk in het goal weet te schieten. Een verdiende voorsprong. Vervolgens krijgt Beuningse Boys wel een paar kansjes, maar weet Niklas dit te keren. Zo verovert Ferran de bal en speelt hem in op Isa. Isa, die hard werkt vandaag op de mid mid, aarzelt geen moment en speelt hem af op Sen. Sen komt één op één op de keeper te staan en weet de bal netjes langs de keeper te werken: 2-0. kom op jongens, nu doorzetten met zijn allen! Xander en Sen zetten goed druk naar voren en Xander weet de bal te veroveren en de 3-0 te scoren. We stoppen dan nog niet, want nu heeft Sander een mooie actie vanuit de zijkant en speelt de bal op Sen, die een poging met links op het goal schiet. Helaas keert de keeper dit schot, maar een goed inlopende Kyano twijfelt geen moment en rost op het goal: 4-0. Niek, die hard werkt achterin en er alles probeert te winnen, Weet de bal te veroveren en een actie naar voren te maken. Vervolgens gaat de bal naar Xander die nogmaals het goal weet te vinden: 5-0.

Rust

Een zeer tevreden coach. Waar we vorige week niet scherp waren in de eerste 15 minuten waren we nu scherp en gingen we er vol in. Ga zo door toppers!
Mmm misschien te weinig gezegd? Misschien tevreden? Ik weet niet waar het aan ligt, maar we starten onze tweede helft zeer matig. Waardoor Beuningse Boys kans op kans krijgt. Gelukkig weet Ferran de bal weg te schieten en kan Xander er vandoor met de bal en waar we dachten dat dit een 5-1 werd wordt het toch 6-0 voor ons. Slordig voetballen, maar toch scoren, best knap. Al weet Beuningse Boys door hard werken toch de 6-1 erin te schieten. Balen zeg! Wij raken even de kluts kwijt en aan voetballen komen we op dit moment even niet toe. Zo vliegt dan ook de 6-2 en 6-3 binnen. Time out. Nu helaas wel teleurgesteld over hoe deze15 minuten gingen. Kom op jongens, nog 15 minuten. Laat zien dat we die duels weer winnen en er voor gaan! De duels worden dan ook harder en er wordt weer wat beter gecombineerd. We weten dan weer kansen te creëren, maar zien de bal op de paal en lat gaan of de keeper keert het schot. (Complimenten voor deze keeper trouwens in de 2e helft, hij keerde erg veel ballen). Gelukkig weten we nog wel de 7-3 erin te schieten door een fantastisch afstandsschot van Danny die hem over de keeper heen weet te schieten.

De drie punten zijn binnen. We hebben weer gewonnen. Niet de hele wedstrijd was perfect, maar de positieve momenten gaan we meenemen naar volgende week. Dan spelen we tegen de nummer 1 uit om 8.30 uur.

Nog even over de foto: woensdag kregen wij een nieuwtje te horen van Kyano. Hij vertelde namelijk met trots dat hij nogmaals grote broer wordt. Kortom, onze leider Edwin wordt nogmaals vader. Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Namens heel JO11-1 feliciteren we jullie met jullie zwangerschap!