Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 november 2018

JO11-1 doet goede zaken en heeft zijn eerste Sinterklaascadeau al binnen!

Vandaag 16 november, de dag van Sinterklaas’komst naar Nederland, maar ook de dag dat we tegen de nummer 1 van de competitie moeten; Lienden, een ploeg die nog ongeslagen is. Kortom, we weten allemaal dat we vandaag aan de bak moeten.

Ook al moesten we vroeg op, er was in de kleedkamer al te merken dat we er zin in hadden. Ze kunnen dan ook niet wachten om het veld op te gaan. Jongens, een goede warming-up vandaag, want het is aardig koud. Dit wordt dan ook zo uitgevoerd. Ook onze passoefening is veranderd en die voeren we vandaag voor het eerst uit. Als dat maar goed gaat, denken we, maar ook dit verloopt prima. Nu de opstelling en starten maar!

Vanaf het begin van de wedstrijd is te zien dat wij wakker zijn, fel zijn en willen winnen. Zo winnen we in de eerste minuten alle duels en merken we dat Lienden dit niet zo gewend is, maar wij blijven fel voetballen. Zo weet Sen een mooie pass naar Xander te spelen en een goed doorlopende Sander laat zich horen en Xander twijfelt geen moment en speelt de bal naar Sander. Sander neemt zijn rust en weet het net al snel te vinden. Klasse jongens, de kop is eraf! Er wordt dan ook geroepen ‘blijf zo voetballen en geef ze geen ruimte; kort erop!’. Dit wordt dan ook uitgevoerd door de kinderen. Ferran, Kyano en Isa houden het goed dicht achterin. Er wordt door elkaar overgenomen en er wordt door iedereen gewerkt! Zo weet Danny ook zijn mannetje wel te staan en is lekker fel aan de rechterkant. We gaan dan ook met een 1-0 voorsprong de rust in. Voor onze kinderen heel vreemd, Lienden gaat de kleedkamer in? Waarom doen ze dat? Wordt er dan ook gevraagd. Antwoord hierop is dat ik geen idee heb, maar ze het waarschijnlijk even niet meer weten. Wat ik echter wel weet is, dat we zo moeten doorgaan; werken voor elkaar en willen winnen.

Vol moed beginnen we aan de tweede helft. Het harde werken wordt beloond, want door een goede pass komt de bal bij Xander terecht en die weet de 2-0 erin te schieten. Wat een vreugde vanuit SVHA. Nu hopen dat we dit kunnen vasthouden. Zo heeft Niklas ook nog zijn nodige reddingen moeten verrichten die hij eigenlijk allemaal klasse pakt of weg stompt. Ook vanuit ons komen er nog kansen vanuit Niek die de bal helaas net overschiet. Gelukkig, time out. Jongens, we zijn er nog niet. We moeten nog een kwartier volle bak, want in 15 minuten kunnen ze ook nog twee keer scoren. Geef dit dus niet af en ga er met zijn allen voor!! Onze vechtlust is vandaag dan ook erg hoog. Ongelofelijk hoe iedereen aan het werken is. Helaas weet Lienden nog wel een keer het goal van ons te vinden en wordt het de laatste minuten nog erg spannend. Maar..;toch trekken wij deze 2-1 over de streep. Wij hebben gewonnen van de nummer 1. Applaus voor de hele JO11-1. we hebben gevoetbald, we hebben gevochten, we hebben geen moment in de dip gezeten en dat is grote klasse.

Ook even vanuit ons een complimentje aan de scheidsrechter van Lienden. Wat heb jij netjes gefloten, ondanks dat er hier en daar wat geroepen/geschreeuwd werd!

Nog twee wedstrijden te gaan voor ons. Zaterdag spelen we om 9 uur thuis tegen SCP!